Koti Uutisia Kreikan hallitus myy vesihuoltonsa Israelille

Kreikan hallitus myy vesihuoltonsa Israelille

8

Vesiyritys EYATH on Kreikan valtiolle tuottoisa, mutta maan hallitus on päättänyt siitä huolimatta myydä yhtiön ulkomaiselle taholle.

UK_EYATH

EYATH sijaitsee Thessalonikissa huolehtien kaupungin reilun 220 000 asukkaan vedestä. 98 prosenttia thessalonikilaisista äänesti ulkomaille myymistä vastaan, mutta ulkomaisten yritysten lisättyä painostustaan Kreikan hallitus päätti myydä suurimman osan yhtiöstä ulkomaiselle taholle. Yksi suurimmista ja nimekkäimmistä ostajaehdokkaista on juutalaisomisteinen yhtiö Mekorot. Kuusi Mekorotin edustajaa vieraili vastikään Thessalonikissa keskustellakseen virkamiesten ja vesiyhtiön edustajien kanssa. Mekorotin lähettiläät yrittivät rauhoitella thessalonikilaisia lupaillen, ettei heidän tarvitse pelätä yksityistämistä.

Mekorot-yhtiön omistaa Israelin valtio, joka kontrolloi 90 prosenttia maan juomavedestä ja 80 prosenttia Israelin vesivaroista. Yrityksellä on historia aggressiivisen sionismin puolestapuhujana. Mekorot on vastuussa muun muassa 1950-luvulla aloitetusta kalliista projektista, jossa Jordan-joki kuivatettiin. Monet palestiinalaiset ja jordanialaiset olivat saaneet joesta vetensä iät ajat. Nykyisin paikkaa kuvaillaan “likaviemäriksi”. Elokuussa 1967 Israelin armeija määräsi Mekorotin kontrolloimaan koko Länsirannan vesiä kuljettaakseen sitä sitten Israeliin.

Vuonna 2005 Mekorot perusti kansainvälisen osaston lisätäkseen vaikutusvaltaansa. Sen jälkeen Mekorot on levittäytynyt ympäri maailmaa, muun muassa Yhdysvaltoihin, Intiaan, Argentiinaan, Italiaan ja Brasiliaan. Palestiinalaiset kärsivät puolestaan jatkuvasta vesipulasta, ja heidän mukaansa Israel pitää yllä Palestiinan vastaista “vesiapartheidia”.

Lähteet: Nordfront.se, Xaameriki

8 KOMMENTIT

  1. Tähän ei tiedä mitä sanoisi. Kansa vastusti ja hallitus… Teki kaiken päinvastaisesti! Voitelurahaa paljon, “Virkamiehille”.

    • Eikö kuulosta ihan liian tutulta? Suomalaisille tehtiin näin EU:n kanssa, euron kanssa, nyt NATOn kanssa.

      Alan enemmän ja enemmän kallistua siihen, ettei asioita enää pystytä politikoinnilla tai puhumalla tai millään muullakaan ‘sivistyneellä’ keinolla muuttamaan, ei ennen kuin uusi sisällissota on koettu. Valitettavasti uudet sodat ja kansojen kahtia repimiset tulevat olemaan myös meidän arkipäiväämme.

  2. Toivottavasti Kultainen aamunkoitto hoitaa asian niin, ettei tätä myyntiä tapahdu.

  3. Kun tiedetään kuinka paljon saa valehdella hyvällä omallatunnolla kun lausuu mantran yhden päivän aikana, niin en olisi kovin luottavainen noiden lobbarien lausuntoihin.

    Nestle on tehnyt samaa voitokkaasti ympäri maailman. Ostanut ja varastanut ihmisen vesivarannot. Sen jälkeen myynyt vettä ihmisille joiden kaivot se on kuivannut. Ja kun ihmisillä ei ole varaa ostaa vettä, Nestle uutisoi että heidän toimensa on saanut ihmiset vastuullisiksi vedenkäyttäjiksi koska vedenkulutus on vähentynty siellä missä he toimivat.

    Meillä on pari muuta suurta vesimafiaa. On Ranskalainen Suez joka toimii jo Suomessakin (jätepuolella, SITA) sekä Englantilainen Thames Water. Nämä yhtiöt kärkkyvät ahnaasti myös Suomen vesilaitoksia. Suurimpia hankkeita jotka heitä kiinnostavat ovat Turku ja Tampere. Turun tekopohjavesilaitos joka on paikallisen ELY-keskuksen siunaama on alueen monopolitoimija. Sen piti maksaa noin 70Me mutta nyt mennään yli 300Me:n investoinneissa, eikä se vielä edes toimi. Vaan täysin uusi esi-puhdistamo pitää rakentaa Huittisiin. Kuntien valkaannuttua joskus tomintaa saatu hanke on sitten hyvä myydä ulkomaalaiselle ostajalle “jotta veloista päästään eroon”. Eikä tarvi miettiä miten veden hinnalle sitten käy.

    Tampereen ja Pirkanmaan seudun TAVASE-hanke onkin sitten pahemmin jäissä. Juhannuksen jälkeen tulee 19 vuotta siitä kun ensimmäiset kirjeet tutkimuksista tulivat maanomistajille, eikä hankkeella ole vielä edes toimilupaa. Jos Pirkanmaalle tulisi TAVASE, niin se kiinnostaisi Turun kanssa myös maailmanluokan pelureita. Suuri joukko Suomalaisia täysin monopolin hallinnassa.

    Aina ei tarvitse katsoa ulkomaille kun näkee mitä jo Suomessa tapahtuu. Ulkomailta voi kuitenkin nähdä mitä tapahtuu jos vesilaitosten myynti konkretisoituu. Paljonkos Ateenan veden hinta nousi vuodessa kun laitos myytiin? Ja mitä tapahtui Espanjassa ja Portugalissa? Saksassa sentään ihmiset lähtivat barrikaadeille, ja myydyt laitokset ostettiin takaisin.

  4. Jos tämä menee läpi, niin kuinkakohan äkkiä nämä sionistiset koukkunokat pumppaavat vesiverkkoon hedelmällisyyden tuhoavia myrkkyjä?

  5. Infrastruktuurin myyminen ulkomaisille tahoille on yhtä hullua kuin, että alkaisimme maksamaan hengittämisestä.

    Tätä aihetta täytyy pitää pinnalla.

    Aamunkoittohan hyökkäsi Kreikassa ulkomaisomisteisia tietulleja vastaan. Loppuiko tietullibisnes vai jatkuuko toiminta?

  6. Eli nyt pitää Suomen valtion vaatia jokainen lainaamaansa euro takaisin, jos moinen sikamaisuus tapahtuu!
    Kultainen aamunkoitto, nyt on aika ottaa valta omiin käsiin, tavalla tai toisella.

Comments are closed.