Koti Uutisia Kotimaa Kotkan kaupunki panostaa asukkaidensa terveyteen

Kotkan kaupunki panostaa asukkaidensa terveyteen

4

Kotkan kaupunki hankki kuntotestausaseman. Aseman hankinnan syynä on paikallisen väestön hyvinvoinnin parantaminen ja esimerkiksi urheiluvalmennuksen tehostaminen. Asema on avoin kaikille hyvinvoinnista kiinnostuneille. Pääpainona kuitenkin pidetään kuntoutuksen tehostamista. 

Asemalta löytyvillä laitteilla on mahdollista mitata ja testata hapenottokykyä, voimaa ja nopeutta. Paikalta löytyy myös kehonkoostumusmittari. Aseman käyttö ei suinkaan kaikille ole maksutonta. Kehonkoostumusmittaus maksaa joitain kymppejä ja tarkemmat, laajemmat analyysit voi maksaa parikin sataa euroa. Itse testausasema maksaa Kotkalle noin 100 000 euroa vuodessa, viiden vuoden ajan. Viiden vuoden jälkeen kaupunki arvioi saadut hyödyt verrattuna aiheutuneisiin kuluihin. 

Aiemmin vastaavaa laitteistoa on löytynyt Vierumäeltä ja Pajulahdesta. Testausasema voikin olla Kotkalle mahdollisuus kasvaa urheilukaupunkina. 

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

  1. Heikkoja ihmisiä ja heikkojen ihmisten jälkeläisten on ihmisjätettä! Jos ei vieläkään juutalainen ja vapaamuurarius herätä, niin sillin luetaan heikoks ihmiseksi ja heikoilla ihmisillä ei tule olla lisääntymis oikeutta! Kaiken mailman kärypäät ja muut paskat.

  2. Jos kerran Kotkan kaupunki haluaisi oikeasti panostaa veronmaksajiinsa niin miksei se sitten tee salista maksutonta?

    Ihmiset eivät enää tee niin fyysistä työtä kuin ennen ja liikkuvat ajoneuvoilla paikasta toiseen. Se surkastuttaa lihakset ja heikentää aineenvaihduntaa. Näin tietysti saadaan enemmän lääkkeiden syöjiä aikaiseksi. Minulle tulee aseman testituloksista mieleen se tosiasia että meitä ihmisiä luokitellaan eri kategorioihin. Suhteellisen harvaan asutussa maassamme ihmisistä ei tiedetä niin paljoa kuin muualla euroopassa. PIenellä panoksella oligarkkien lääketehtaat ovat varmasti mukana “kartoittamassa ihmisten terveyttä” jotta voivat jatkossa vaikuttaa mm. vakuutumaksuihin ja siihen miten kiireellisenä kenenkin vaivoja hoidetaan.

    Voin olla väärässä mutta itse näen tässä luokkayhteiskunnan kastijakoa. Ja nyt kerätään dataa siihen. Aivan kuten ihmisiltä jotka antavat DNA-näytteensä My Heritage firmalle. Maksaa nyt 50e juutalaisille siitä että ne saavat dna:si selville ja rekisteröitä sinut omiin vihollisiinsa. Usein on helppoa saada ihmiset tekemään mitä tahansa jos perheenjäseniä ja sukulaisia alkaa ympäriltä kuolemaan sydänkohtauksiin.

  3. Ajatus hyvä, mutta pitäsi olla “maksuton” eli verovaroin maksettu. Lisäksi työttömiä pitäisi ohjata sinne tutkittavaksi. Perustelu: Monelle tekisi hyvää laittaa elintavat kuntoon. Itse aiheutettu kunnonrappeutuminen työkyvyttömäksi käy kalliiksi meille työssäkäyville. Hyöty siis ihmiselle itselleen ja koko yhteiskunnalle.

Comments are closed.