Koti Uutisia Korkea-arvoisia poliiseja epäillään virkarikoksista

Korkea-arvoisia poliiseja epäillään virkarikoksista

5
Kuvakaappaus Ylen nettisivuilta.

Korkea-arvoisia poliiseja epäillään virkavelvollisuuksien rikkomisesta. Epäilyt liittyvät tietolähdetoiminnan rekisteröintiin, dokumentointiin, raportointiin ja tämän valvomiseen. Epäiltyjen joukossa on poliisiylijohtaja Mikko Paatero, Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio ja Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen.

Tapaus liittyy Helsingin huumepoliisin entisen johtajan Jari Aarnion puuhiin, kun tämä myi virka-asemaansa hyväksikäyttäen suuria määriä huumeita. Aarnion epäillään poistattaneen Helsingin poliisin tietolähderekisteristä tietolähteiden nimet useamman vuoden ajalta. Aarnion epäillään tietolähteiden poistamisen lisäksi määränneen, ettei uusia tietolähteitä enää rekisteröidä. Aarnio on kertonut medialle, että koko Poliisihallitus tiesi, miten tietolähdetoiminta Helsingin huumeyksikössä hoidetaan lakien vastaisesti.

Mikko Paatero on Poliisihallituksen entinen päällikkö. Epäillyt rikokset tapahtuivat hänen virka-aikanaan. Paatero teki uransa aikana itseään tunnetuksi muun muassa lobbaamalla poliisia palkkaamaan lisää maahanmuuttajia. Poliisihallitus ajaa tällä hetkellä Vastarintaliikkeen kieltoa väittämällä järjestön toimivan olennaisesti vastoin lakia tai hyviä tapoja. Kuitenkin heidän omissa kaapeissaan lojuu useita rikoksista epäiltyjä tai niistä tuomittuja henkilöitä, eikä näitä rikoksia olisi voinut tehdä ilman virka-aseman tuomaa suojaa. Myös Poliisihallituksen nykyinen päällikkö Seppo Kolehmainen jäi vastikään kiinni valehtelemisesta medialle.

 

Lähde: Yle

5 KOMMENTIT

  1. Tämä uutinen on vihapuhetta, koska siinä tuodaan esille Hyvien Voimien rötöksiä yhden totuuden maailmassa.

  2. Tämä ei yllätä. Ylittihän poliisihallitus toimivaltansa käynnistäessään Vastarinnan kieltokanteen. Se on sekä perustuslain- että kansainvälisten lakien vastainen. Ja poliisihallituksen tehtävänä ei ole käynnistää syytettä, vaan syyttäjän viraston, esitutkinnan materiaalin pohjalta. Nythän esitutkintaa ei tehty. Kiirehdittiin suoraan lopputulokseen ja nyt koitetaan perustella sitä miksi ryhmä pitäisi kieltää.

    Ruvettynyt ja korruptoitunut poliisimme on käynnistänyt ajojahdin ajatusrikoksista.

    Ei ihme että kansan luottamus poliisiin on mennyt. Eivät saa edes maassa luvattomasti olevia kiinni vaikka nenän edessä heristävät sormea. Eivätkä anarkisteja kuriin jotka heittelevät kiviä ja pulloja. Vierestä katsovat ja “turvaavat” kaikkien oikeuden ilmaista mieltään. Paitsi kansallismielisten.

  3. Poliisi on rikollisorganisaatio, joka tulee kieltää vähintäänkin hyvien tapojen vastaisena

  4. Tavallisilla suomalaisilla verottaja on sentään “ystävä”, joka aina muistaa. Samalla se tasapuolisuuden vuoksi unohtaa kaikki parempiosaiset, veroparatiisilaiset, -suunnittelijat, salkkutehtailijat ja vakuuskuoripojat.

Comments are closed.