Koti Artikkelit Konsertti vangitun toverin tueksi

Konsertti vangitun toverin tueksi

14

Pääkaupunkiseudun kansallismieliset järjestävät reilun viikon kuluttua konsertin tällä hetkellä vangittuna olevan Jesse Eppu Torniaisen tueksi. Torniainen on vangittu epäiltynä Vastarintaliikkeen tapahtumaa häiriköineen 28-vuotiaan miehen pahoinpitelystä ja myöhemmästä kuolemasta. Hänen epäillään potkaisseen yhdesti rintaan häirikköä, joka joutui tapauksen jälkeen useaksi päiväksi sairaalaan, mistä hänet kotiutettiin. Kotonaan hän oli saanut aivoverenvuodon, vielä tuntemattomasta syystä. Hänet vietiin sairaalaan, missä hän kuoli.

Yksi konsertin järjestäjistä, joka on myös konsertissa esiintyvän Marder-yhtyeen laulaja, kommentoi tapahtumaa Kansalliselle Vastarinnalle:

“En tiedä tapahtumista katuaktivismin aikana sen enempää kuin muutkaan. Vastarintaliike on oman versionsa tapahtumista kertonut, kuten myös valtamedia ja vaihtoehtomediat, joista kukin saa muodostaa oman totuutensa tapahtumista. Tarkempaa reportaasia kuolinsyystä ei ole vielä tullut, mutta itselleni sillä ei loppujen lopuksi ole väliä. Turha ja valitettava kuolema oli turhan ja valitettavan käytöksen seurausta.

Ymmärrän, että monella näennäisen nationalistisella opportunistisella ja heikolla henkilöllä tai järjestöllä on suuri houkutus lähteä hakemaan valtavirran hyväksyntää tuomitsemalla nämä teot. Tässä toki tulevat vastaan ihmisten omat henkilökohtaiset näkemykset siitä, mitkä ovat sellaisia asioita, joita tulee tai ei tule sietää toiselta ihmiseltä. Itse näen toisen päälle sylkemisen loukkaavana tekona, johon on oikeus reagoida esimerkiksi väkivaltaa käyttäen.

Minä ja monet muut järjestön ulkopuoliset tahot osoitamme tukemme Jesselle ja Vastarintaliikkeelle parhaalla osaamallamme tavalla eli osallistumalla tähän tukikonserttiin välittäen täten viestin: emme käännä omillemme selkäämme!”

Support Eppu! -niminen konsertti järjestetään perjantaina 7. lokakuuta, ja siellä soittaa nimekkäitä yhtyeitä kansallismieliseltä musiikkikentältä. Alla on esillä tapahtuman flyeri, jossa ovat järjestäjien yhteystiedot:

supporteppu

 

Toimitus

 

Aiheeseen liittyen:

Toveri vangittu Helsingissä
Vastine Helsingin tapahtumiin liittyen
Video: välikohtaus Helsingin katuaktivismissa

14 KOMMENTIT

 1. Tänne on mentävä! Kovan kokoonpanon ovat järjestäjät saaneet kasaan lyhyellä varoitusajalla. Jopa legendaarinen Mistreat mukana menossa!

 2. Todella arvostettava teko järjestäjiltä ja bändeiltä! Tänne vaan sankoin joukoin!

 3. Hienoa nähdä, että asia yhdistää ihmisiä.

  Kansallismielinen liike, sananvapaus ja kokoontumisvapaus ovat tällä hetkellä Suomessa kenties pahimman hyökkäyksen kohteena sitten Neuvostoliiton.

  Eppu Vapaaksi!

   • Eikai porukkaa vain pelota kun ei voi edes täällä jakaa kaupunkia missä konsertti järjestetään?

    • Luulen, että ennemminkin kaikkia uteliaita wannabe-stasilaisia kiukuttaa, kun hommat eivät pyöri heidän pillin mukaan.

 4. WAU mikä kokoonpano ja oikean asian puolesta!Emme käännä omillemme selkäämme!

 5. Hyvin oli porukkaa keikalla ja jonkun verran uusia naamojakin tuli bongattua. Kaikin puolin 8/8 ilta.

  Kiitos järjestäjille!

 6. Juu kannattaa räkiä alan miehiä ja rääpiä naamaansa..Sitä sai mitä tilasi..Jokainen toimii samalla tavalla tuossa tilanteessa varmasti.
  Väkivalta lopettaa vittuilun ja kuolema kuittaa pirivelat nyt myös.

Comments are closed.