Koti Uutisia Sionismi Kongressiedustaja puhui juutalaisesta vaalirahamonopolista – Trump raivostui ja vaatii eroa

Kongressiedustaja puhui juutalaisesta vaalirahamonopolista – Trump raivostui ja vaatii eroa

4

Yhdysvaltojen sionistipresidentti Donald Trump raivostui viikonvaihteessa kongressiedustaja Ilhan Omarille, kun tämä nosti esiin juutalaisten roolin Amerikan vaalirahajärjestelmässä. Trump vaatii Omaria eroamaan luottamustehtävistään tämän ”antisemitismin” vuoksi.

Amerikan valtapuolueet ovat täysin riippuvaisia vaalirahoituksesta, ja juutalaiset ovat olleet vuosikymmenten ajan maan tärkeimpiä vaalirahoittajia. Esimerkiksi edellisissä presidentinvaaleissa viisi Hillary Clintonin tärkeintä rahoittajaa olivat kaikki juutalaisia. Rahoittajat ovat muun muassa varmistaneet, että Yhdysvaltojen johtajat ovat ajaneet aggressiivista sionistista ulkopolitiikkaa Lähi-idässä huolimatta sotien aiheuttamasta taloudellisesta ja sosiaalisesta tuhosta amerikkalaisille veronmaksajille.

Vaikka sanomalehdet erityisesti Israelissa puhuvat täysin avoimesti juutalaisten ylivallasta Amerikan vaalirahajärjestelmästä, on aihe länsimaissa tabu. Länsimaissa asuvat sionistit pelkäävät, että juutalaisten vaikutusvallan käsittely julkisuudessa voi lisätä ”rasismia” ja ”antisemitismiä”.

Sheldon AdelsoninStephen Schwarzmanin ja muiden juutalaismiljardöörien rahoittama Trump on yrittänyt lisäksi esiintyä äänestäjilleen ”riippumattomana” vaihtoehtona, jonka periaatteet eivät ole kaupan. Niinpä harva yllättyi Trumpin pillastuneesta reaktiosta, kun Omar rikkoi vaalirahahiljaisuuden ja totesi julkisesti, ketkä ovat Amerikan todellisia vallanpitäjiä.

Ensimmäistä vuotta kongressissa työskentelevä Omar kirjoitti sunnuntaina Twitteriin, että Amerikan suurin sionistilobbausjärjestö AIPAC lahjoo lainsäätäjiä, jotta nämä tekisivät Israel-myönteisiä päätöksiä. Jewish Chronicle -lehti uutisoi hiljattain, että Yhdysvallat on nostamassa vuotuisia lahjoituksiaan juutalaisvaltiolle 200 miljoonalla dollarilla yhteensä 3,3 miljardiin dollariin.

Vaikka Yhdysvallat lahjoittaa jatkuvasti veronmaksajien rahaa ilmaiseksi Israelille, synnytti Omarin viaton kannanotto myrskyn. Kukaan ei tosin kyseenalaistanut sitä, etteikö Omar olisi puhunut totta; ongelma oli se, että tietyistä totuuksista ei saa puhua julkisuudessa.

Muun muassa juutalaisten vaalirahoittajien tuesta riippuvaisen Hillary Clintonin tytär Chelsea Clinton vaati Omaria pyytämään välittömästi anteeksi, vaikka he ovatkin puoluetovereita. Ammattipoliitikon kovasta palkasta nauttiva Omar päättikin lopulta pelastaa uransa syömällä sanansa, ylistämällä ”juutalaisia liittolaisiaan” sekä tuomitsemalla ”antisemitismin kivuliaan historian”.

Juutalaisten ylistäminen ja AIPAC-puheiden peruminen eivät kuitenkaan ole olleet vallanpitäjien mukaan tarpeeksi. Republikaanipuolue vaatii demokraatteja nyt erottamaan Omarin kongressista ja vaikutusvaltaisesta kongressin ulkoasianvaliokunnasta.

Republikaanit muistuttivat demokraatteja siitä, että republikaanit itse erottivat Steve Kingin sen jälkeen, kun tämä oli kysynyt retorisesti, mitä pahaa valkoisessa ylpeydessä on. Nyt republikaanit vaativat demokraatteja puolestaan erottamaan Omarin, joka haastoi kirjoituksellaan sionistisen ylivallan. Eliitin mukaan valkoinen ylpeys ja antisionismi ovat pahimmat poliittiset kuolemansynnit.

Trump johti republikaanien vaatimuksia Omarin erottamisesta. Trumpin mukaan puhe AIPAC:n vaikutusvallasta oli ”karmivaa” ja niin anteeksiantamatonta, ettei Omar yksinkertaisesti voi jatkaa luottamustehtävissä.

Lähteet: Jewish Telegraphic Agency, Haaretz, The Guardian, Straits Times, Jewish Chronicle

4 KOMMENTIT

  1. Paljonko Sorjosen Ykä muuten maksaa omilleen ja unionin trolleille. Taitaa Ryskyn, Piripirkon ja muidenkin asiantuntijoiden leivälle tulla Ykän kautta voita ja makkaraa.

  2. Tämä oli muuten minnesotan somppu, “musta leijonatar” lohdullista tietää että näyttävät olevan samanlaisia täällä kuin rapakon takana.

Comments are closed.