Koti Uutisia Kommunistisotarikolliselle vankeutta Unkarissa

Kommunistisotarikolliselle vankeutta Unkarissa

4
Sotarikoksista vankilaan tuomittu Béla Biszku on kiistänyt Unkarin sosialistihallinnon rikokset.
Sotarikoksista vankilaan tuomittu Béla Biszku on kiistänyt Unkarin sosialistihallinnon rikokset.

Unkari tuomitsi 92-vuotiaan kommunisti Béla Biszkun sotarikoksista viiden vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen. Biszku toimi Unkarin sosialistihallinnon aikana sisä- ja varapääministerinä.

Biszku tuomittiin vuoden 1956 kansannousun rikoksista ja hallinnon muista laittomuuksista. Hänen katsotaan syyllistyneen sotarikoksiin aikana, jolloin neuvostojoukot tukahduttivat verisesti sosialistihallinnon vastaisen kansannousun.

Oikeus katsoi Biszkun syyllistyneen 49 siviilin kuolemaan Budapestin ja Salgotarjanin kaupungeissa. Mielenosoitusjoukkoa vastaan avattiin tuli kohtalokkain seurauksin. Oikeus katsoi Biszkun vaikuttaneen ampumiskäskyyn.

Biszku on kiistänyt sosialistihallinnon syyllistyneen rikoksiin. Hänet tuomittiin myös tästä rikoksesta, koska holokaustin kiistämisen tavoin Unkarissa on laitonta kiistää sosialistihallinnon rikokset.

Syytteet Biszkua vastaan nostettiin vuoden 2011 lopussa, minkä jälkeen hän on ollut kotiarestissa. Hän on ainoa kommunistisotarikollinen, joka on tuomittu vankeuteen sosialistihallinnon rikoksista Unkarissa.

Lähteet: Yle, Reuters

4 KOMMENTIT

  1. Näitä jos aletaan kaivelemaan, niin menee ikä ja terveys. Eiköhän anneta vanhojen ukkojen olla jo.

  2. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan? Tietäen etteivät kommunistit kykene muiden kunnioittamiseen ja/tai säälimiseen, tuntuu tyhmältä sääliä kyseistä kommunistia, mutta loppuelämänsä hän vankilassa tulee viettämään.

  3. Molempien osapuolien tekemiä sotarikoksia, todellisia tai keksittyjä, pitäisi saada tutkia vapaasti joutumatta pelkäämään ajatuspoliisia. Mutta hieno uutinen kaiken kaikkiaan.

  4. Hmmm atomipommien pudottaminen Japaniin, sitä sotarikosta ei saa varmaan tutkia.
    Puhumattakaan ryssien raiskauksista. Niin kuoli IIWW:ssa muutama siviili, lapsia,
    naisia ja vanhuksia. EI SAA TUTKIA. Dresden…..

Comments are closed.