Koti Uutisia Kommunistinen monumentti vandalisoitu Oslossa

Kommunistinen monumentti vandalisoitu Oslossa

2

Kommunistimuistomerkki on sijoitettu Østbanehallenin ulkopuolelle Osloon ja siinä on tekst “Murskatkaa fasismi”. Monumentti esittää hakaristiä murtavaa lekaa. Torstaiaamuna muistomerkki löydettiin kumollaan ja siihen oli ruiskittu punaista maalia. Dagen-lehti spekuloi tämän olevan symbolinen teko, sillä torstaina tuli kuluneeksi 75 vuotta “Norjan holokaustista”.

Monumentin on tehnyt taiteilija Bjørn Melbye Gulliksen kunnianosoitukseksi kommunistiselle Osvald-ryhmälle, jota hallittiin Neuvostoliitosta. Osvald-ryhmä suoritti Norjassa terroritekoja toisen maailmansodan aikana. Yksi ryhmän terrori-iskuista tehtiin juuri Østbanehalleniin.

Osvald-ryhmää, joka sai nimensä johtajansa Asbjørn “Osvald” Sunden mukaan, ohjaili Neuvostoliiton salainen poliisi NKVD. Yli sadasta sabotaasi-iskusta vastuussa oleva Osvald-ryhmä oli dominoiva terroriryhmä Norjassa vuosina 1941–44. Ryhmän alkuperäinen nimi oli “Järjestö fasismia vastaan ja Neuvostoliiton puolustukseksi”.

Vuonna 1945 “Osvald” tuomittiin kahdeksan vuoden vankeuteen maanpetturuudesta ja vakoilusta. Hän jatkoi sodan jälkeen Neuvostoliitolle työskentelyä ja vakoilua.

Muistomerkki on saanut tukea Oslon kaupungilta ja muun muassa ammattiliittojen keskusjärjestö LO:lta.

 

Lähde: Frihetskamp.net

2 KOMMENTIT

  1. Aina syyttävä sormi kääntyy saksakaisiin Norjan miehittämisestä, mutta kuinka monta kertaa on puhuttu näistä neukkuterroristeista/miehittäjistä?

  2. Sanoisinko, että varsin mukavaa vaihtelua “normaaliin” uutistarjontaan maailmalta, jossa keskitytään aina lievästi sanottuna tärväämään oikeistolaisten isänmaallisten jopa hautamuistomerkkejä kommunistis anarkistisessa vandalismissa, jonka valtamedia asemoi “paremmaksi” huliganismiksi ja vieläpä lähes tulkoon “yhteiskuntapoliittiseksi toiminnaksi”, jossa “tunnustetaan väriä” (sitä oikeaa) sekä kiinnitetään huomio epäkohtiin tavalla, joka ei jätä “ketään kylmäksi” sekä suunnattomaksi älyn osoitukseksi.

Comments are closed.