Koti Uutisia Kotimaa Kommunisti Vesa Puuronen vaati poistamaan Mannerheimin kuvan opiskelijatilasta

Kommunisti Vesa Puuronen vaati poistamaan Mannerheimin kuvan opiskelijatilasta

17
Vesa Puuronen.

Entinen Suomen Kommunistisen Puolueen ja nykyinen Vasemmistoliiton vaaleissakin ehdolla ollut jäsen Vesa Puuronen painosti opiskelijoita ottamaan Mannerheimin kuvan pois opiskelijatilojensa seinältä Oulun yliopistossa. Lähettämässään painostuskirjeessä hän mainitsee yhdeksi syyksi Suomen presidenttinäkin toimineen Mannerheimin olleen “rotuerottelun kannattaja.”

Oulun yliopistossa työskentelevä kommunisti ei edes yritä kirjeessään peitellä väärien historiallisten henkilöiden halveksuntaansa: “Oletteko te tietoisia, että Mannerheim oli rotuajattelun kannattaja: talvisodan päättymisen jäljkeen antamassaan päiväkäskyssä hän kutsui venäläisiä vieraaksi roduksi […] Toivon, että poistaisitte Mannerheimin kuvan tiloistanne.”

Opiskelijat alistuivat kommunistin vaatimuksiin ja poistivat kuvan tiloistaan. Vastalauseena Puurosen metapoliittiselle historian hahmojen mustamaalaamiselle sosiaalisessa mediassa on levinnyt hashtag #JeSuisMarski, jossa ihmiset ottavat selfieitä Mannerheimin kuvan kanssa.

Vesa Puuronen oli takavuosina vakituinen “äärioikeisto- ja rasismiasiantuntija” aina kun mediassa aihetta käsiteltiin. Tänä päivänä Puurosen paikan on vienyt vielä askeleen sakeampi tutkijana esiintyvä poliittinen Oula Silvennoinen, joka kuuluu Vihreisiin.

17 KOMMENTIT

 1. Kyllähän juutalainen piti Neuvostoliitossa valtaa, joten siinä mielessä Mannerheim oli oikeassa. (Emme me koskaan olleet slaavilaista veljeskansaamme vastaan sodassa, vaan juutalaista muukalaisvaltaa, joka kaappasi vallan 1917!) Mutta mikä tuo Mannerheim itse oli miehiään? Mistä hän tuli tänne ja vei Suomen sotaan? Mikä vika hänen edeltäjässään oli, kun piti kaikki vanhat sopimukset heittää romukoppaan ja viedä Suomi sotaan?

   • Niin, länsisuomalaisethan tulevat Ruotsista ja itäsuomalaiset Venäjältä/Karjalasta, kun hieman viitsisit sinäkin tutkia suomalaisten DNA:ta. Eli maa on siis jakautunut pituussuunnassa kahtia näihin kahteen geneettiseen leiriin.

    • Karjalaiset, inkeriläiset ym. heimokansat ovat Suomalaisia. Virolaiset, Unkarilaiset, Udmurtit, Komit jne ovat Suomen sukulaiskansoja. Sen sijaan slaavilaiset ryssät eivät todellakaan ole mikään “veljeskansa” vaan ovat slaaveja.

     • Selvä. Eli itärajalla, Karjalassa ja menetetyillä alueilla ei ole tapahtunut minkäänlaista eritteidenvaihtoa kulttuurivaihdon lisäksi? Hyvä että jollakin on tietoa asiasta.

     • Unkari kuulostaa turkilta mielestäni. Ihmisetkin tuntuvat olevan mustatukkaisia ja melko tummia. Eiköhän ne aidosti lähemmät kansat löydy Venäjältä ja Eestistä.

     • Mitäköhän Unkari meinaa tehdä niille about parille miljoonalle maassa loisivalle “mustalaiselle”? Olin maassa 2000-luvun alussa töissä ja aikamoisia pultsareita ovat nuo paikalliset “mannet”.

      Apropoo, Joensuun skinheadit tekivät aikanaan hyvää työtä ja heidän joukossa oli aivan taatusti porukkaa, jolla hyvinkin vanhvasti venäläistä geeniperimää veressään.

  • Ryti ja Mannerheim juonivat Saksan selän takana ja lopulta pettivät liitolaisensa, eikä Hitler edes syyttänyt petturuudesta. Olisi ollut kunniakkaampaa olla Saksan rinnalla loppuun asti. Mannerheim ajoi suupääoman asiaa erilailla kuin Hitler.

   Silloin saatiin kirkkokin kummasti mukaan sotaponnistuksiin henkiseksi tueksi kun oli pohattojen päät menossa vadille, nyt kun kansaa hävitettään niin kuin sammakkoa kuumenevassa vesikattilassa ja pääomat suojattu globaalilla kikkailulla niin kirkko on siinä mukana ja pasifioi kansaa omaan tuhoonsa.

   • Kirkon ja päättäjien välinen keskustelu voi mennä näin:

    päättäjä: Selvä se että myös kirkko on hallituksen alaisuudessa, koska siihen liittyvät ihmiset ovat. Voimme lakkauttaa kirkkonne jos että ryhdy yhteistyöhön.

    kirkko: Emme halua tukea väkivaltaa, sehän olisi suorassa ristiriidassa Jeesuksen oppien kanssa, johon kirkkomme perustuu. Älä tapa, sanoo Raamattu.

    päättäjä: No, sama Raamattu sanoo että sotia pitää sielunvihollisen hyökätessä. Väitätkö ettei Neuvostoliiton kommunistinen puna-armeija ole sielunvihollisen asialla? Nehän tappavat kristittyjä liukuhihnalla siellä, syystä että ovat kristittyjä. Ja mieti tätä, itsekin tiedät että kirkko kiinnostaa kärsivää kansaa. Luotan että kirkkonne antaa sille luontaisessa roolissa olevan tuen sodalle, niin tulet näkemään miten seurakunta kasvaa sodan jälkeisenä raskaana aikana. Deal?

    Kirkko: Deal.

 2. Puurosen mielestä työläisten ja ihmisoikeuksien sankari Stalinin kuva olisi paljon parempi vaihtoehto tai Soroksen. Miten on mahdollista, että noin kehitysvammainen henkilö voi toimia professorina? 🙄

 3. Marskin viereen vielä iso kuva Hitleristä ja Lauri Törnistä, punikkien teurastajasta

 4. Minua on aina häirinnyt sanan “sisällissota” käyttäminen Suomen vapaussodasta (Vapaussodasta). Jos se muka oli ennen kaikkea sisällissota, miksi se päättyi naapurimaan ja entisen isännän kanssa tehtyyn rauhaan?
  Jostain syystä Euroopassa on viime vuosisadalla ollut vain kaksi sotaa, joiden historiaa eivät (nykyään) kirjoita voittajat. Ne ovat Suomen Vapaussota ja Espanjan Kansallinen nousu, jota myös nykyisin kutsutaan nimellä sisällissota.
  Suoraan sanottuna: jos nimi Vapaussota ei punikeille sovi, otetaan uusiksi!

 5. Harmillista kun Rahapaja Moneta ei painattanu 2017 juhlavuoden kolikkoa, jossa aihe oli punaisten teloitus, olisin ostanut :/

 6. Toi kaveri on ihan kuin se paha kaveri Palpatine Tähtien sota elokuvasta. Naama näyttää pahasti mätänevän samaan malliin. Itse hakeutuisin tuossa tilanteessa lääkärin jutulle. Päässä vikaa sekä ulkona että sisällä.

Comments are closed.