Koti Uutisia Kommentteja Kultaisen aamunkoiton ruoka-avusta

Kommentteja Kultaisen aamunkoiton ruoka-avusta

11

Tänäkin vuonna Kreikan kansallismielinen puolue Kultainen aamunkoitto on järjestänyt suuria ruoka-avustuksia joulun alla köyhille kreikkalaisille. Kultainen aamunkoitto on jakanut ruoka-apua säännöllisesti myös muina vuoden aikoina, vaikka järjestelmä yrittikin estää puoluetta auttamasta kreikkalaisia.

UK_ruoka-apua_2014

Vaikka viime vuoden joulukuussa Kreikan parlamentti päätti estää Kultaista aamunkoittoa saamasta valtiollista puoluetukea, jatkoi puolue siitä huolimatta avustustyötään. Puoluetuen lakkauttaminen ei estänyt viime vuonna satoja kreikkalaisia saamasta jouluksi ruokaa Kultaiselta aamunkoitolta, joka on käyttänyt tuen lakkauttamisen jälkeen kansanedustajiensa palkkoja sekä vapaaehtoisilta saatuja lahjoituksia avustustyönsä rahoittamiseen.

Evangelos Karakostas kirjoitti tuolloin Kultaisen aamunkoiton kotisivulla, että puolueen “työ tulee jatkumaan kaikesta huolimatta kuten aikaisempinakin vuosina, ilman valtiollista apua”. Hän totesi myös, että “liikkeen sosiaalinen toiminta jatkuu, kiitos vapaaehtoisten kreikkalaisnationalistien, jotka rakastavat Kreikan kansaa”.

Myös tänä vuonna Kultainen aamunkoitto järjesti suuria ruoka-avustuksia maanmiehilleen joulupyhien alla. Kansanedustaja Ilias Panagiotaros sanoi, että puolue on ainoa järjestö, joka järjestää tällaista avustustyötä ja aikoo jatkaa sitä järjestelmän laittomasta painostuksesta huolimatta:

 

 

Euroopan parlamentin jäsen ja marraskuussa 2013 salamurhatun Giorgos Fountoulisin isä, Lambros Fountoulis kommentoi, että jälleen Kultainen aamunkoitto todisti järjestävänsä rakkauden eikä vihan avustustyötä, vaikka järjestelmän apurit muuta väittävätkin:

 

 

Ateenan järjestösihteeri Giannis Vouldis totesi, että puolue tulee jatkamaan avustustyötään kaikilla mahdollisilla keinoilla, joita sillä on käytössään:

 

 

Lähde: XA Ameriki

Aiheeseen liittyen:

Kultaisen aamunkoiton puoluetuki lakkautetaan – ruoanjakelu jatkuu
Kultainen aamunkoitto toi aikaisen joulun
The Financial Times: Kultainen aamunkoitto on ainoa köyhiä auttava puolue
Kultainen aamunkoitto jatkaa ruokajakoa köyhille kreikkalaisille kiellosta huolimatta

 

11 KOMMENTIT

 1. Kreikkalaisten joulu on pelastettu! Kultainen aamunkoitto on paras lahja heille!

 2. Minkäslainen kanta Kansallisella Vastarinnalla on suomen omiin työttömiin ja köyhiin? Onko se sillä tavalla että “potku päähän, tuet pois ja ilmaiseksi siivoojan hommiin” vai?

  Tuli tuossa vähänaikaa sitten juteltua erään “kansallismielisen” kanssa ja hänen kantansa työttömiin ja köyhiin suomalaisiin oli se että pitäisi kaurapuurolla ja vedellä pärjätä ja siivoojan töitä riittää.

  Mikä siinä on että jokaikinen yli puolesta miljoonasta suomen työttömästä pitää työntää juuri siivoojan hommiin? Onko suomessa niin kova pula juuri siivoajista vai? Vai onko tarkoituksena lähinnä nöyryyttäminen ja rankaiseminen ali-ihmisyydestä?

  Ovatko köyhät suomalaiset ali-ihmisiä kansallismielisten silmissä vain siksi koska pankkitililtä ei löydy riittävästi omaisuutta? Ja jos, niin kuinka te voitte sanoa olevanne suomen kansan puolella jos olette samalla heti valmiita potkaisemaan montun pohjalle melkein yhden viidesosan omasta kansastanne joka ei omalle köyhyydelleen paljoa mahda vaikka nuolisi lattiat kuinka kiiltäviksi.

  • Kansallisen Vastarinnan puolesta en voi vastata.
   Henkilökohtaisesti voisin kuitenkin jokaista elämäntapatyötöntä loista potkia päähän.

   • Kuinka laajalla skaalalla määrittelet kenetkin elämäntapatyöttömäksi? Jotenkin tuntuu että jo muutaman vuoden työttömyysjaksolla olevat tavalliset suomalaisetkin ovat jo “elämäntapatyöttömiä loisia”.

    Mitäs jos niitäkin menet potkaisemaan ja ne saattavatkin potkaista takaisin?

  • Ota myös huomioon, että “kansallismielisen” vaatteissa saattaa kulkea kuka tahansa. Vastarintaliike on kansallissosialistinen järjestö, joka on koko kansan puolella. Eli siis työttömästä yrittäjään, köyhästä varakkaaseen ja vauvasta vaariin. Sitähän kansallissosialismi on, äärimmäistä rakkautta omiaan kohtaan.

   • Totta tuokin, mutta yläpuolellasi kommentoinut “huoh” ei välttämättä jaa ajatuksiasi, kuten hänen tekstistään näkyy.

  • Kirjoitit koko kommenttisi siinä oletuksessa, että Vastarintaliikkeen ja kaikkien kansallismielisten/-sosialistien mielipide työttömistä olisi juurikin se, että potku päähän ja tuet pois.

   Sinun olisi hyvä ottaa huomioon esimerkiksi sellainen seikka, että elämäntapatyöttömällä loisella ja töitä/koulutuspaikkaa etsivällä/tms työttömällä on melko paljon eroa. Elämäntapatyöttömät loiset ovat roskasakkia, joille voisi ihan mielellään antaa sen potkun päähän ja ottaa ne tuet pois. Se ehkä saisi hieman vauhtia näidenkin henkilöiden “en vain yksinkertaisesti löydä töitä”-selityksiin. Nämä tällaiset henkilöt ovat ainoastaan rasite kaikille muille.

   Sen sijaan töitä/koulua/jotain aktiivisesti etsivät henkilöt ovat täysin eri asia ja näiden olemassaoloa tuskin kukaan vastustaa.

   Eli siis elämäntapatyötön = roskaa, aktiivinen työtön = OK.

   • Omalla asuinpaikkakunnallani pitkäaikaistyöttömät ei todellakaan saa vaan olla kaikessa rauhassa, vaan joutuvat 9 euron orjiksi. Mitään elämäntapatyöttömiä ei ole enää edes olemassa, on päihteiden suurkuluttajia ja ikikarenssissa olevia. Todellisuudessa se on äärimmäisen harvinaista nykyään, että joku ei halua töihin, koska sitten vaan joudut orjaksi. Kukapa sitä ei haluasi palkkaa työstä?
    Aina voi tietysti yrittää pelata lääkärintodistuksilla, mutta ei sekään ikuisesti onnistu.

    Käytännössä pitkäaikaistyöttömän on nykyään lähes mahdotonta saada töitä, vapaat työpaikat menee työpaikanvaihtajille/irtisanotuille/sukulaisille/kavereille ja jäljille jäävistä rippeistä on todella kova kilpailu. Yksinkertaiseen työhönkin on helposti satoja hakioita.

    Jos sellainen ihme käy, että saat töitä, alkaa mieletön stressaaminen koeajasta. Se ei riitä, että teet työsi hyvin. Työnantaja on voinut haluta vaan hetkeksi työntekijän ja käyttää hyväksi koeaikaa. Joillain työpaikoilla pitää myös miellyttää tiettyjä työntekijöitä, joilla sattuu olemaan paljon valtaa. Joskus työtehtävätkin on niin epämääräisiä, että työnantajan miellyttäminen on siksi vaikeata.

    Ajat on todellakin muuttuneet, entiset kuvitelmat työttömistä ei enää pidä paikkaansa.

    • Eli siis.

     9 euron orjatyöläinen = kapitalistien päänaukomista. En todellakaan pysty tukemaan tällaista ideaa. Jos halutaan väkisin työllistää, niin sitten siitä voidaan varmaan maksaa kunnon palkkaakin.

     Elämäntapatyötön = päihdeongelmainen, laiska, aikaansaamaton, loinen. Eli siis sellainen, joka ei voisi kuvitellakkaan tekevänsä töitä syystä tai toisesta mutta jolle kelpaa sosiaaliavustukset ja muut hyödykkeet, jotka revitään töitä tekevien ihmisten selkänahasta. Ja kyllä sellainen onnistuu ainakin isommissa kaupungeissa, että luistellaan kaikesta mitä työkkäri tarjoaa (paitsi työnhaun voimassaolosta, joka on edellytyksenä tukien maksamiselle). Tässä kummeli-versio tällaisesta henkilöstä: https://www.youtube.com/watch?v=ROVptN0T7Gc

     Muista syistä kuin omasta aikaansaamattomuudesta johtuva työtön = OK väkeä, jota en itse olisi potkimassa päähän. Ei omalle työttömyydelle aina mitään mahda, mutta siis ylempänä kuvaillut elämäntapatyöttömät tässä sitä roskasakkia on.

     Ja maailmaa vaivaaviin suuriin työttömyyslukuihin voi varmaan lähteä hakemaan syitä kapitalistien ahneudesta. Ei niitä yhden ihmisen kohtalo kiinnosta, kun voi kääriä taskut täyteen kahisevaa.

  • Eli olet kadulla törmännyt “kansallismieliseen” kingi-Raneen ja hänen perusteella leimaat kaikki kansallismieliset ali-ihmisten rankaisijoiksi. OK.

 3. Uskon että Vastarintaliikkeellä on tähän vastaus.

  Itse sanoisin, että työttömyys teknologiateollisuuden eli vanhan metalliteollisuuden puolella ei johdu työnhakijoiden työhaluttomuudesta vaan alan globaalista rakennemuutoksesta, johon kuuluu myös robotisaatio. Tämä on vähentänyt Suomessakin merkittävästi työpaikkoja. Nimimerkki Köyhä on oikeilla jäljillä siinä, että missään päin maailmaa koko kansalle ei tule enää löytymään oikeita töitä tai sitten ne rajoittuvat nöyryyttäviin puotipuksun palveluammatteihin. Perinteisessä palkkatyössä ja sen arvostuksessa tullaan lähivuosina kokemaan suuria muutoksia ja toivoisin että myös Vastarintaliikeellä on notkeutta ja herkkyyttä seurata näitä muutoksia.

Comments are closed.