Koti Artikkelit Komentaja Rockwellin syntymästä 100 vuotta

Komentaja Rockwellin syntymästä 100 vuotta

9

Tänään 9.3. on kulunut 100 vuotta tunnetun kansallissosialistin, komentaja George Lincoln Rockwellin, syntymästä. Rockwell on eräs merkittävimmistä toisen maailmansodan jälkeisistä kansallissosialistisista johtajista.

Tausta

George Lincoln Rockwell syntyi 9.3.1918 Illinoisin Bloomingtonissa menestyvän viihdetaiteilija George “Doc” Rockwellin ja Claire Rockwellin kolmilapsisen perheen esikoiseksi. Myös äidillä oli taustaa viihdetaiteilijana. Isän tausta oli englantilais-skottilainen. Rockwellin suku oli saapunut Amerikkaan 1600-luvulla, ja äiti puolestaan oli teatterin omistaneen saksalaisen siirtolaisen ja ranskalaistaustaisen äidin tytär.

Rockwellin vanhemmat erosivat 1924, minkä jälkeen Rockwell asui talvet äitinsä ja kesät isänsä kanssa Mainessa. Rahapulasta kärsinyt äiti joutui muuttamaan lapsineen sisarensa Arlinen luokse. Arlinen kanssa lempinimellä Link tunnettu Rockwell joutui usein riitoihin, sillä molemmat olivat varsin autoritäärisiä ihmisiä. Epäsopu jatkui, kunnes Rockwell lähti Brownin yliopistoon 1938.

Rockwell opiskeli yliopistossa vuoden 1941 maaliskuuhun asti, jolloin hän liittyi Yhdysvaltain merivoimien lentojoukkoihin. Rockwell näki Euroopan sodan lähenevän Yhdysvaltoja, ja vaikkei hän ollut Rooseveltin kannattaja, hän halusi palvella maataan rintamalla. Hän pärjäsi sotilaana hyvin edeten urallaan nopeasti.

Valmistuessaan lentäjäksi aliluutnantti Rockwell sai asettaa kolme vaihtoehtoa palveluspaikakseen. Hänen toiveensa olivat: 1. lentotukialus, 2. lentotukialus ja 3. lentotukialus. Toivetta ei täytetty; hänestä tuli tiedustelulentäjä ja kouluttaja USS Omaha -risteilijälle. Rockwell ansioitui lentäjänä Atlantilla ja Tyynellämerellä. Hän toimi etupäässä tukitehtävissä; Rockwell muun muassa nousi merijalkaväen mukana maihin ja ohjasi poterosta taistelulentäjät japanilaisten kimppuun. Guadalcanalin valtauksessa hän pääsi lentämään taistelulentoja viimeisiä vihollispesäkkeitä tuhottaessa. Häntä pidettiin pätevänä upseerina ja lentäjänä, ja siirtyessään merivoimien reserviin 1945 hän oli arvoltaan komentajakapteeni.

 

Sodan jälkeen

Rockwell oli mennyt naimisiin Judith Aultmanin kanssa vuonna 1943, mutta sota-ajan avioliitto ei kestänyt ja pari erosi 1952. He ehtivät saada kolme tytärtä. 1940-luvun puolivälissä taitava piirtäjä Rockwell toimi mainosalalla ja sai palkinnon tupakanvastaisesta mainoksestaan.

Korean sodan sytyttyä Rockwell kutsuttiin palvelukseen, ensiksi kouluttamaan lentäjiä Kaliforniaan. Vuonna 1952 hänet ylennettiin komentajaksi ja hänet lähetettiin Keflavikin tukikohtaan Islantiin. Aika Kalifornian San Diegossa sai Rockwellin tutustumaan kansallissosialismiin ja lukemaan Taisteluni-kirjan “moneen otteeseen”. Kipinän hän sai Douglas MacArthurin hävittyä presidentinvaalit. Tappiosta syytettiin amerikanjuutalaisten tukea Dwight Eisenhowerille.

Islannissa Rockwell tapasi Thora-vaimonsa, 23-vuotiaan vaaleaverikön, jolla oli viisivuotias poika. Häämatkan he tekivät Länsi-Saksaanvieraillen Adolf Hitlerin Berchtesgadenissa. Tämäkään avioliitto ei kestänyt; Thora palasi Islantiin vuoden 1960 vaihteessa ja erosta tuli virallinen 1961. Siirryttyään reserviin Rockwell alkoi toimia kansallissosialistisen aatteensa puolesta ja elätti itsensä muun muassa perustamalla sotilaiden vaimoille tarkoitetun US Lady -lehden.

1950-luku meni verkostoituessa eri kansallismielisten vaikuttajien kanssa. Vuonna 1958 Rockwell perusti American Nazi Partyn (ANP). Puolue sai nopeasti mainetta mielenosoituksillaan esimerkiksi Valkoisen talon edessä. Juutalaiset päättivät tukahduttaa Rockwellin hiljaisuudella, media ei kertonut hänen toiminnastaan ja yleisö yritettiin pitää pimennossa ANP:n politiikasta. Rockwell vastasi tähän entistä räikeämmällä puheella; hän aikoi toimia niin ärsyttävästi, että median olisi pakko ottaa hänet huomioon. Tämä johti mellakoihin vastamielenosoittajien kanssa ja valtavaan julkisuuteen mediassa.

Rockwellin provokatiivista strategiaa on käsitelty lakkaamatta kansallismielisissä kirjoituksissa hänen kuoltuaan. Kolmannen valtakunnan symboliikan tarkka kopiointi toimii lopulta itseään vastaan ja tekee liikkeestä kuin liikkeestä epäuskottavan ja vaikeasti lähestyttävän. ANP:n ulkoasu ja propaganda tuleekin nähdä historiallisessa asiayhteydessään – sotien jälkeisessä Yhdysvalloissa, jossa kansallissosialismi oli edelleen lähes tuntematon aate maan Saksan vastaisesta sodasta huolimatta. ANP:n raa’an propagandan tarkoitus oli havahduttaa ja kiinnittää huomio. Puolueen loppuaikoina Rockwell itsekin myönsi, että ANP oli valinnut väärän strategian ja näin vedonnut aivan liiaksi yhteiskunnan alimpaan pohjasakkaan, joka tahtoi ainoastaan häiriköidä ja ärsyttää muita. Niinpä Rockwell päätti muuttaa puolueen luonnetta älykkäämmäksi ja nykyaikaisemmaksi.
 

Hatemonger Hill

1960-luvulla Rockwellilla oli hallussaan talo Virginian Arlingtonissa, jossa hän asui parinkymmenen aktiivisimman kannattajansa seurassa. Talo tunnettiin nimellä Hatemonger Hill, ‘Vihanlietsojanmäki’. Rockwell sai tuloja myös luennoista yliopistoilla ja haastatteluista.

Rockwell osallistui ehdokkaana vaaleihin, kuten kuvernöörin vaaleihin 1965. Juutalaisen median “karanteenikäsittelystä” huolimatta Rockwell sai noin 7 000 ihmistä äänestämään “avointa natsia” kuvernööriksi.

Rockwell kirjoitti 1960-luvulla kaksi kirjaa. Ensimmäinen oli omaelämänkerrallinen This Time the World. Toinen kirjoista oli juuri ennen Rockwellin kuolemaa valmistunut White Power, jossa hän kertoi politiikastaan ja näkemyksistään valkoisen rodun tulevaisuudesta. Rockwell ennakoi lähitulevaisuuden rotumellakat ja arvioi ajan olevan kypsä hänen valinnalleen Yhdysvaltain presidentiksi vuoden 1972 vaaleissa. Esimerkiksi Rockwellin hyvä ystävä, tohtori William Pierce kritisoikin oppi-isäänsä liiasta optimismista. Rockwell todella uskoi, että valkoiset pystyisi suhteellisen nopeasti herättämään taistelemaan kotimaansa puolesta – ja ettei vallankumouksen tarvitsisi välttämättä muistuttaa sisällissotaa. Hän aliarvioi raskaasti juutalaiskapitalistisen median passivoivan vaikutuksen maanmiehiinsä ja luotti liiaksi demokratiaan sekä parlamentarismiin.

Vuonna 1967 Rockwell murhattiin ampumalla, kun hän oli noutamassa pyykkiä pesulasta. Katolla ollut murhaaja ampui häntä kahdesti ostoskeskuksen parkkipaikalla. Murhasta vangittiin ANP:n entinen jäsen John Patler. Kreikkalaistaustainen Patler oli erotettu puolueesta “bolshevististen” ajatusten vuoksi. Tarkkaa motiivia ei ole saatu selville, mutta Patler tuomittiin minimirangaistukseen 20 vuodeksi vankeuteen, ja hän vapautui 1975. Hän on ottanut käyttöön alkuperäisen nimensä Patsalos ja asuu tiettävästi New Yorkin Queensissa.

Reservin upseerina ja sotaveteraanina Rockwellilla olisi ollut oikeus sotilashautajaisiin, mutta tämän Yhdysvaltain sotavoimat kielsivät raukkamaisesti vetoamalla siihen tekosyyhyn, ettei hautajaisista tuli “natsien näytöstä”.

George Lincoln Rockwell on toiminut innoittajana uusille sukupolville kansallissosialisteja ympäri maailman. Hänen kirjojaan ja muita tekstejään julkaistaan edelleen vielä 2000-luvulla. Hän kuuluu epäilemättä maailmansotien jälkeisen kansallissosialismin kärkihahmoihin.


 

Toimitus

9 KOMMENTIT

  1. Kaikki kunnia erittäin hienolle miehelle! Lepää rauhassa vanha ystävä.

  2. GLR:n kirjoitusten ja puheitten kautta sain ensikosketukseni kansallissosialismiin, joten Rockwellilla on erityinen paikka sydämmessä. Kauan eläköön marttyyrit!

  3. Toisaalta tuon voi ajatella monella tapaa, kansallissosialistina käyttämällä sanaa “natsi” itsestäsi, tee myös pilkkaa itsestäsi. Nazi party kuulostaa omaan korvaani vain mediaseksikkäältä termiltä, joka ajaa jo nimensä perusteella ihmisiä etäälle puolueesta. JuopponarkkariSkinarit käyttävät myös hyväkseen kaunista hakaristia…

Comments are closed.