Koti Uutisia Kolme poliisia hakattiin Rinkebyssä – suomalaispoliisi valkopesee ongelmia

Kolme poliisia hakattiin Rinkebyssä – suomalaispoliisi valkopesee ongelmia

7

Myöhään perjantai-iltana poliisipartio oli tekemässä rutiinitarkastusta yhdelle henkilölle Tukholman Rinkebyssä, kun paikan päälle oli yllättäen tullut partion arvion mukaan 20–30 henkeä lisää. He olivat käyneet poliisien kimppuun potkien ja lyöden heitä sekä heitellen heitä pulloilla.

Asiasta kirjoittanut Helsingin Sanomat kertoo, ettei heidän lähteenään käyttämä Expressen kerro tekijöiden taustoja tai syitä tapahtumalle. Rinkeby on kuitenkin tunnettu maahanmuuttajien asuttamana alueena, ja Ruotsin poliisikin laskee sen yhdeksi yli 50:stä no-go-alueesta, joita maassa on.

Suomessa sosiaalisessa mediassa on aiheuttanut kummastusta suomalaispoliisi Jussi Huhtelan valkopesu ruotsalaisen yhteiskunnan ongelmista. Vain alle viikkoa ennen tätä tapahtumaa hän kirjoitti Twitter-sivullaan no-go-alueiden olevan “tarinaa, joka ei nyt aivan noin ole” viitaten nimenomaan Rinkebyhyn.

Sosiaalisen median käyttäjät kaivoivat nopeasti twiitin takaisin ylös, ja ylikomisariolle tulvikin palautetta aiheesta. Luonnollisesti hän ei suurimpaan osaan palautteesta vastannut mitään. Loppuihin hän vastasi perinteisen ympäripyöreästi, kuten kysymällä ihmisiltä, ovatko he käyneet alueella (ikään kuin tämä liittyisi tilastojen tai esimerkkien käsittelyyn), kutsumalla tapahtumaa “ikäväksi välikohtaukseksi” (vastaavanlaisia tapahtumia tapahtuu jatkuvalla syötöllä Ruotsin maahanmuuttajaghetoissa) ja muistuttamalla, että “alueella asuu joka tapauksessa tuhansia ihmisiä”. Hän otti myös esille niinkin läheisen esimerkin kuin Oulun nuorisomellakan vuodelta 1990 puolustaessaan maahanmuuttajien ghettouttamia alueita.

Huhtelan twitteröintiä voi seurata tunnuksella @HuhtelaJussi. Kehotammekin kaikkia antamaan palautetta faktoja valkopeseville viranomaisille.

Poliisi on viime aikoina politisoitunut yhä näkyvämmin, mikä näkyy myös heidän sosiaalisen median edustajissaan. Heidän suurimpana huolenaiheenaan tuntuu olevan niin kutsuttu “vihapuhe”, joka siis tarkoittaa käytännössä maahanmuuttoon liittyvien faktojen esilletuontia.

Lähteet: Helsingin Sanomat, Twitter

7 KOMMENTIT

 1. Kekkosen aikaan kaljuuteen liitettiin huomattavaa älykkyyttä ja viisautta. Täytyy todeta, että tuonkin suhteen ovat ajat muuttuneet ja valitettavasti huonontuneet merkittävällä tavalla. Nyt nämä nykyiset “kaljupäät” laukovat aivopieruja Suomen kansalle aivan kuin olisimme joitain pikkulapsia tai vajakkeja, joille voi uskotella mitä hyvänsä. Jos tuolla poliisilla on lapsia, niin hän voisi paremminkin keskittyä pitämään lasten joulupukki -fantasiaa yllä niin kauan kuin terveeseen lapsuuteen kuuluu.
  Ja on tuo mies edes kyllin vanha sanomaan sitä, että on käynyt Rinkelbyssä, jossa on ollut “rauhallista”. Silllä tuo pitää ainoastaan paikkansa 1970-luvun parina ensimmäisenä vuotena. V. 1975 Ruotsin Sosiaalidemokraattinen hallitus Pääministeri Olof Palmen johdolla päätti järjestää oman “Kulttuurivallankumouksensa” ja tehdä maasta “monikulttuurinen”. Tuotakin viisaampi teko olisi ollut julistaa sota Neuvostoliitolle ja samalla miehittää Suomen Lappi. Edes se, että häviää sodan, ja kunnolla ei tuhoa kansakuntaa välttämättä. Päinvastoin kaikille piisaa työtä jälleenrakentamisessa ja kansa osaa arvostaa leipäpalasta, työtä ja hyviä tapoja. Jopa joku voi löytää Jumalankin.

 2. Poliisin pitäisi ajatella asioita turvallisuuden näkökulmasta (näin ne itse sanoo), mutta lobbaavat monikulttuurisuutta ja valehtelevat ilmiselvistä asioista jotka nimenomaan liittyvät turvallisuuteen? Voi juku mitä logiikkaa.

  Poliisi voisi ryhtyä avoimesti poliittiseksi järjestöksi, kun käytännössä se sitä jo on: agendan ajaminen, valehtelu, vääristä mielipiteistä rikostutkintojen tekeminen, rikokset ja niiden peittely – nämä kaikki taidot poliisilta jo löytyy.

 3. Antaisin palautetta, ellei tuo Huhtela olisi laittanut twittertunnustani ignoreen. En ole edes sanaakaan kirjoittanut kyseiselle valepoliisille, mutta silti on estänyt minut. 😀 Totuuspuhe oli ilmeisesti liikaa.

  • Kieltämättä poliittinen poliisi voisi laittaa ignoreen kaikkialla muuallakin kuin vain Twitterissä!

 4. Eikös tuo että Rinkebyssä tehdään rutiinitarkastuksia ole hieman ristiriidassa no go-väittämän kanssa? Kuvittelisin että aluella jonne ei mennä ei ihan hirveästi olisi rutiinitarkastuksia…

 5. ruotsin poliisilla on koodi 291 “imigrantien” tekemiä rikoksia varten(millä peitellään tavallisia kansalaisia kohtaan tehdyt rikokset) mikä on suomen koodi?

Comments are closed.