Koti Uutisia Kotimaa Kokoomuksen kansanedustaja: rajatarkastusten palauttaminen on mahdotonta

Kokoomuksen kansanedustaja: rajatarkastusten palauttaminen on mahdotonta

11

Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen kirjoittaa Aamulehdessä julkaistussa mielipidekirjoituksessaan, että Euroopan maahanmuuttopolitiikkaa ei ole saatu toimimaan vuoden 2015 siirtolaisaallon jälkeen.

– Olemme ajautuneet tilanteeseen, joka ei ole järkevä kenenkään kannalta. Turvapaikanhakuprosessit valituksineen ovat pitkiä, ja osa kielteisen päätöksen saaneista yrittää hakea turvapaikkaa uudelleen toisesta EU-maassa. Palautukset takkuavat, koska osa maista ei suostu ottamaan omia kansalaisiaan takaisin. Oleskelulupaa joutuvat odottamaan pitkään myös ne, joilla on perusteet saada turvapaikka, Satonen kirjoittaa.

Satonen myös ottaa esille keskustelun rajatarkastusten palauttamisesta Schengen-alueelle.

– Tämä on kuitenkin mahdotonta yhdistyneessä Euroopassa, jossa ihmiset ja tavarat liikkuvat sujuvasti. Keski-Euroopassa on ihmisiä, jotka päivittäin käyvät töissä toisessa maassa ja tekevät vielä bisnestä kolmannessa. Tämä käy hyvin ilmi tiukasta maahanmuuttopolitiikasta tunnetun uuden Itävallan hallituksen linjauksista. He haluavat nimenomaan turvata avoimet EU:n sisärajat tiivistämällä ulkorajavalvontaa ja parantamalla turvallisuusviranomaisten välistä tiedonvaihtoa.

Satosen mukaan ratkaisuja on etsittävä juurisyistä:

– Afrikan taloudelliseen kehitykseen on panostettava, kuten Euroopan unionin päämieskokous linjasi. Sen tulee olla eurooppalaisen kehitysavun pääkohde ja sinne tehtäviä eurooppalaisia investointeja tulee edistää. On erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni nuori afrikkalainen voi uskoa elämän mahdollisuuksiin omassa maassaan. On myös tärkeää kehittää laillisia maahantuloreittejä. Monissa Euroopan unionin maissa on työvoimapula, joten työpaikan saavien maahantuloa on nopeutettava, Satonen kirjoittaa.

Lähde: Aamulehti

11 KOMMENTIT

 1. Olipa taas “älykäs” kommentti kokoomuslaiselta kansanpetturilta. Itseasiassa ratkaisu on helppo: irti EU:sta, kaikki rotumuukalaiset ulos, rajat kiinni.

  • Tyypillistä puoluekuripoliitikon joutavaa jorinaa. Kansan näkökulmasta katsottuna ei paljon pellestä poikkea. Tuollaiset hemmot eivät rakenna maallemme tulevaisuutta, vaan tuhoavat sitä!

 2. Suomessa verojen maksu on mahdotonta, kun sosialisti Satonen vetää rahat välistä.

 3. Kyse ei ole kuin tahdosta ja diplomaattisista taidoista, jotka kumatkin on annettu ilmaiseski eu:n alttarille siinä missä Koivisto antoi itsenäisyyden.
  Eu:n kanssa pitäisi erillisenä neuvotella sopimusehdot uusiksi, muuttaa samalla perustuslaki ennalleen ja palauttaa itsenäinen päätäntävalta sekä mahdollisesti valuutta.
  Poliitikot sanovat tällaiseen että vanhaan ei ole paluuta, eihän se olekkaan, vaan kehittymistä ja virheiden korjaamista, kuten eräät itäblokin entiset maat ovat tehneet ja näyttäneet eu:lle mistä se kana pissii.

 4. Kyllä on tyhmä jätkä. Afrikka ei kehity, vaikka sitä kuinka paljon auttaisi, kun tuo Afrikan väki ei ole mitään maailman fiksuinta.

  • Ainoa realistinen vaihtoehto afrikan ja afrikkalaisten suhteen olisi estää neekereiden ajelehtiminen eurooppaan, laittaa avustushanat kiinni…antaa luontoäidin/evoluution hoitaa homma. Afrikan väestökehitys kun on pitkälti rokotusohjelmien ja avustuspakettien syytä.
   Ilman apua n.60% neekereistä kuolisi nälkään ja sotiin, lisäksi lapsikuolleisuus olisi sitä luokkaa, että 10-15 v sisällä olisi jäljellä sellainen populaatio, jonka mantere kykenisi kantamaan

   • Tähän ei ole juurikaan lisättävää, paitsi että siellä on valkoisia, jotka pitäisi saada ensin turvaan.

    • Jos valkoiset saisivat itse pitää huolen omista asioistaan, kuten ennen vanhaan Rhodesiassa ja Etelä-Afrikassa, ei heillä olisi hätäpäiviä. Nyt on vaan mopo karannut niin pahasti käsistä, että ei taitane olla muuta vaihtoehtoa kuin evakuointi.

 5. Jo tuli Tampereen kansanedustajalta paksua tuubaa. Ihme että mahtui edes suusta ulos. Vai ei muka voida asettaa rajatarkastuksia Suomen rajoille. Ja kas kun sattui, Kokoomuksen pää-äänenkannattajan, Aamulehden, sivuilla.

  Kuules Arto. Ensinnäkin, Suomi ei ole liittynyt euroopan yhdysvaltoihin. Suomella on yhä edelleen rajat, joille voidaan haluttaessa asettaa rajatarkastukset. Jos ei muuta, niin ainakin perus suomalaisista ulkonäollisesti poikkeaville. Henkilöllisyys kun on todistettava aina sitä vaadittaessa. Ja jos ei sitä ole nii koppiin ja sormenjäljet sekä ilmoitus sen maan viranomaisille josta henkilö väittää tulevansa, kasvokuvien, hammaskarttojen ja sormenjälkien sekä erityistuntomerkkien kanssa. Aikaa yhden henkilön tutkimiseen menee 30min eikä se maksa yhteiskunnalle paljoakaan lisää nykyiseen verrattuna. Ja sitten nilkkaan panta kunnes asiat on selvinneet.

  Toinen asia on se että maakohtaisesti voidaan tehdä aina kiristyksiä. Kuten esim. autoverotuksen ja alkoholin maahantuonnin sekä tupakkatuotteiden kanssa on tehty iät ja ajat. Eli, Suomi saa asettaa tiukennuksia EU-politiikkaan ja käytäntöihin. Siitä on esimerkkejä mainitsemien tuotteiden kohdalla, mutta mysö Suomen kohdalla Putinin ja Trumpin vierailun aikana. Myös Tanska ja Ruotsi ottivat määräaikaiset rajatarkastuksent käyttöön.

  Eli, Arto puhuu silkkaa p****aa kun väittää moista. Mutta siihenhän on totuttu Kokoomuksessa. Vai onko se ehdokkaaksi pääsyn vaatimus?

 6. Tässä maailmassa ei mitään muuta mahdotonta kuin koiraan poikimien. Tosin Turussa sellainenkin ihme on nähty, mutta tietäähän sen turkulaiset.
  Pahoittelut, jos täällä on turkulaisia.
  Onhan vielä olemassa Tampere.
  Anteeksi tamperelaiset, jos olette täällä…

Comments are closed.