Koti Uutisia Kirkkohallituksen kansliapäällikkö: nationalismi on myrkkyä

Kirkkohallituksen kansliapäällikkö: nationalismi on myrkkyä

7

Suomen evankelisluterilaisen kirkon kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo kirjoitti Suomen Kuvalehden blogissaan tiistaina nationalismin olevan myrkkyä, jota ei tule “niellä”. Myös kirkko osoitti tukensa sanomalle jakamalla kirjoituksen virallisella Twitter-tilillään saatesanoilla “Nationalistinen ideologia leviää eri puolilla Eurooppaa. Sitä myrkkyä ei kannata niellä. @jukkakeskitalo #hallaaho.”

Kirjoituksessa keskitytään populististen poliitikkojen, kuten Jussi Halla-ahon arvosteluun, mutta pointti on selvä: nationalismi on myrkkyä. Erityisen harmillisena kirjoittaja pitää viime aikoina nousussa ollutta kansallismielisyyttä. Kehitysavun leikkaamista hän pitää epäjohdonmukaisena päätöksenä.

Kirjoitus loppuu toteamukseen, ettei isänmaallisuudella ole mitään tekemistä nationalismin kanssa.

Kirkosta eroaminen on nykyään helppoa. Kuka tahansa voi tehdä sen muutamassa minuutissa Eroakirkosta.fi-sivuston kautta. Eroamalla kirkosta et laita verorahojasi Keskitalon kaltaisten ihmisten palkan maksamiseen.

7 KOMMENTIT

 1. Itsehän erosin kirkosta heti samana päivänä kun täytin 18, eikä kyllä ole kaduttanut. Kulttuurimarxistien mädättämä laitos koko paska.

  Haluaisin kyllä tietää, että millähän tapaa isänmaallisuudella ei ole mitään tekemistä nationalismin kanssa? Onko Keskitalon näkemys isänmaallisuudesta se, että Suomi tulee tuhota globalismin alttarilla, koska se on isänmaallista? Ja nationalisti, joka haluaa pelastaa suomen edessä siintävältä tuholta, ei ole isänmaallinen?

 2. Erottu on jo yli vuosi sitten. Eikä tarvitse katua. Ei kirkko ole mikään uskonnolinen Raamatun Sanaan perustuva laitos, joka haluaa huolehtia suomalaisista ja puhumattakaan heidän sieluistaan.
  Nykyiset ns. “Teologisen tiedekunnan” käyneet papit ja papittaret eivät edes tiedä Raamatusta tuon Taivaallista. Päinvastoin, he ovan hyljänneet vuosi vuodelta yhä enenmmän Raamattuun ja kristinuskoon pohjautuvia sakramentteja ja opinkappaleita, johon tuo uskonto on aina perustunut. Nykyinen kirkko korotaa ihmisen omaa “viisautta” Jumalan sijaan ja “suvaitsevaisuutta” eli kaiken luonnottomuuksien ts. syntien hyväksymistä. Ruotsissahan on jo vuosikymmeniä ollut vallalla oppi siitä, että kaikki pääsevät Taivaaseen olipa kyseessä millainen sarjamurhaaja hyvänsä. Suomen yliopistot ovat punavihervassareiden hallussa, joka suoltaa suvakkeja ja pää pilvessä olevia hampun pössäyttelijöitä, johon heidän “politiikkansa” ja ns. “arvopohjansa” perustuu. Jos minulta kysytään voin sovinistisesti todeta, että lähtölaukaus Suomen Luterilaisen Kirkon vituralleen menosta oli naispappeuden hyväksyminen. Niin, kuinkas ollakaan laittomien maassa norkoilevien matujen “telttakokouksen” pääorganisaattori on Kallion Srk:n punahiuksinen “puna-pappi” -tyttönen, jonka viha kohdistuu isänmaallisiin ja Raamatun vanhakantaisen Sanoman kunnioittamiseen ja siihen uskomiseen. Tuo päätön tyttönen ei edes käsitä mitä on tekemässä ja tuomassa tähän maahan. Vain hänen hyödyllinen hyväuskoisuutensa on sen tiellä, että tuo muslimiesten “herkkupala” voi pitää ns. “kunniansa”, jota itse en kyllä kykene näkemään, niin kuin en moneen “muuhunkaan”.
  Mutta se on varmaa, ettei punikki ammu pappeja kuin 100-vuotta sitten teki. Jopa useat 1970-luvun taistolaiset ovat taas mielistyneet kirkkoon niin, että harkitsevat nyt vakavasti liittymistä takaisin kirkon jäsenyyteen. Tuo anttaa kertoa kaiken suomalaisen kirkonn nykytilasta ja sen vaipumisesta synnin syövereihin ja kerenttiläisyyteen
  Mutta ei huolta. Paha saa aina palkkansa

 3. KOMMUNISTIPAPPI EI TAIDA MUISTAA, ETTÄ SUOMI PELASTUI 2 MAAILMANSODASSA JUURIKIN NATIONALISTIEN ANSIOSTA. Ne jotka eivät tunne historiaa ovat TUOMITTUJA toistamaan sitä!!

 4. Ymmärrettävä kommentti kirkolta, sillä onhan kristinusko juutalaisten kirjoittama (kaikki paitsi yksi UT:n kirjoista ovat juutalaisten käsialaa) globalistinen kultti. Jos olet kristitty, et voi olla oman doktriinisi mukaan “rasisti”, sillä jumala loi kaikki ihmiset omaksi kuvakseen. Tästä seuraa, että jokainen musta, jokainen kiinalainen, jokainen mustalainen edustavat yhtä jumalaista aspektia. Mitä jumalaista on juutalaisessa, älä minulta kysy. Nationalisteille on äärimmäisen tärkeää hylätä kristinusko, sillä kaikki sen arvot ovat vastakkain omiemme kanssa. Heitetään juutalainen scifi roskakoriin ja perustetaan nationalismimme reaalimaailmaan.

  • En ole koskaan kuulunut mihinkään uskonnolliseen yhteisöön. Mitä tulee Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tilanteeseen, on ko. laitos täysin kulttuurimarxilaisten ja etnomasokistien hallussa. Kirkko instituutiona ajaa nykyisin täydellistä rajat auki -politiikkaa kehitysmaalaisille tunkeutujille.

 5. Mutta kirkon kuristusotteesta ei niin vain pääse, vaikka itse eroaisikin jäsenyydestä. Yhteisöveron kautta kirkon jäsenyydenkin jättäneet saavat tukea institutionaalista mädättämistä.

Comments are closed.