Koti Uutisia Kirjoita kirje vangituille tovereille!

Kirjoita kirje vangituille tovereille!

0

Vastarintaliikkeessä on tällä hetkellä kaksi ruotsalaisaktivistia, jotka on vangittu poliittisen aktivisminsa vuoksi. Järjestöllä on oma Vankiapu-ryhmä, joka tukee vangittuina olevia tovereita eri tavoin, kuten asianajajien suhteen, rahallisesti sekä lähettämällä kirjeitä.

Vangittuina ovat tällä hetkellä Julius sekä Fredrik Vejdeland. Julius sai kuuden kuukauden ehdottoman tuomion vuoden 2013 joulukuussa Tukholman Kärrtorpissa tapahtuneen mellakan vuoksi, jolloin järjestön aktivisteja ja tukijoita otti yhteen äärivasemmistolaisten kanssa. Vejdeland puolestaan sai neljän kuukauden ehdottoman tuomion “sananvapausrikoksista”.

Vankilassa istuminen voi olla pitkästyttävää etenkin, kun vangitsemisen syyt ovat poliittiset. Onkin tärkeää osoittaa solidaarisuutta tovereille vaikeina aikoina. Kirjeiden saaminen selliin piristää päivää merkittävästi, vaikka ne tulisivatkin tuntemattomilta ihmisiltä. Kirjettä lukiessa tulee tunne, etteivät toverit ole unohtaneet.

Voit kirjoittaa Nordfrontin sivuilla kirjeen aktivisteille, ja Vankiapu toimittaa viestit eteenpäin. Kielinä toimivat ruotsi ja englanti. Kirjoita omat terveisesi tästä linkistä: https://www.nordfront.se/fanghjalpen

Linkin takaa löytyvät myös ruotsiksi maksuohjeet, mikäli haluat antaa rahallista tukeasi. Etenkin Vejdelandin kahdeksanlapsinen perhe on akuutin rahan puutteessa johtuen isän vankilareissusta. Hänelle voi myös osoittaa solidaarisuutta Twitterissä hashtagilla #JusticeForVejdeland