Koti Uutisia Kirjakauppias myi Taisteluni-teosta – epäillään viharikoksesta

Kirjakauppias myi Taisteluni-teosta – epäillään viharikoksesta

2
Michiel van Eyckin kirjakauppa vetää asiakkaita puoleensa.
Michiel van Eyckin kirjakauppa vetää asiakkaita puoleensa.

Taisteluni-kirja herättää vielä 69 vuotta kirjoittajansa kuoleman jälkeenkin kohua. Viimeksi kirja on aiheuttanut kohua Hollannissa, jossa amsterdamilaista kirjakauppiasta Michiel van Eyckia epäillään viharikoksesta.

Hollannin juutalaisyhteisön puheenjohtaja Herman Loonstein teki kirjakauppiaasta rikosilmoituksen poliisille viime vuoden lokakuussa. Asia edennee syyttäjälle syyteharkintaan, kun poliisi on kuulustellut van Eyckia.

Poliisikuulusteluun kirjakauppias suhtautuu innokkaasti. Van Eyck sanoo, ettei hän pelkää mitään eikä aio vetää kirjaa myynnistä vaan aikoo taistella tästä oikeudessa. Van Eyck kertoo, että hänellä on edelleen myynnissä muutamia kappaleita kirjasta. “Olen myynyt kirjaa enemmän kuin koskaan aiemmin”, hän totesi. Van Eyck epäilee, että tapauksen julkinen käsittely on saattanut herättää kiinnostusta kirjaa kohtaan.

Hitlerin Taisteluni-teosta saa ostettua sähköisenä versiona Amazonista ja iTunesista, joissa kirja rikkoo myyntiennätyksiä.

Suomenkielistä uusintapainosta teoksesta voi tilata Kadulle.com-verkkokaupasta!

 

Lähde: NL Times

Aiheeseen liittyen: Hitlerin Taisteluni julkaistiin 88 vuotta sitten

2 KOMMENTIT

  1. Jaa jaa… Ainoa joka tässä on vihastunut on tuo Hermanni. Hän ei varmaan ole edes lukenut kyseistä teosta, joten hän ei voi sanoa tietävänsä mitä se pitää sisällään. Ja mitä se edustaa. Se on vain kirja. Eikä kirja ole mitenkään vaarallinen tai kiihota kansaa.

    Jos kirjoja jotka kiihottavat kansaa pitäisi listata niin Toora, Talmud ja Koraani ovat varmasti sellaisia. Niitä lukevat ja tutkiskelevat ihmiset ovat kiihoittuneessa tilassa, minun silmin katsottuna. He voivat olla eri mieltä. Jos minä luen Taisteluani, niin joudunko kiihkon valtaan? En usko. En joutunut seitsemännellä luokallakaan, kun historian tunneilla luin sitä luokan takarivissä. Kirjasta ja historian ristiriitaisuuksista oli minulla ja historian opettajallani suuret erimielisyydet ja ristiriitaisuudet. Niistä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, sain historiasta 9. Ja nyt kun katselen näitä vuosia, niin Taolaisena en voi sanoa olevani sen enempää kiihtynyt mistään kirjasta. Ne jokainen kertovat vain omaa tarinaansa. Kirjoittajan tarinaa. Lukija on se joka tekee itse omat johtopäätöksensä.

    Esimerkkinä voisi mainita rikoskirjalisuuden. Vaikka niissä tehdää mitä täydellisempiä murhia ja mitä nokkelampia petoksia, ei niitä silti tuomita. Eivätkä ne johda ihmisiä sen paremmin rikollisuuteen kuin ennen kirjojen lukemistakaan.

    Mikähän se todellisuudessa kiristää pantaa?

  2. Miksei Korkeajännitystä kielletä? Sehän on silkkaa vihapropagandaa hävinnyttä osapuolta kohtaan…!

Comments are closed.