Koti Uutisia Kirja: John F. Kennedy ihaili salaa Adolf Hitleriä

Kirja: John F. Kennedy ihaili salaa Adolf Hitleriä

3

UK_kennedy_ihaili_hitleria

Tuore Saksassa julkaistu kirja paljastaa entisen Yhdysvaltojen presidentti John F. Kennedyn ihailleen Adolf Hitleriä ja Kolmatta valtakuntaa. Lähteinä kirjassa on käytetty muun muassa presidentti Kennedyn lähettämiä kirjeitä ja matkapäiväkirjoja.

Kennedyn matkat Saksassa ennen toisen maailmansodan alkua jättivät häneen suuren vaikutuksen. “Fasismi? Oikea asia Saksalle”, kirjoitti tuleva Yhdysvaltojen presidentti. 21.8.1937 Kennedy kirjoitti: “Saksalaiset ovat hyviä ihmisiä, siksi he ovat yhdistyneet puolustaakseen itseään.” Matkapäiväkirjat kertovat Kennedyn ymmärtäneen myös kansallissosialistien rotuajattelua.

Kirjan paljastamia tietoja voidaan pitää historiaansa häpeilevien saksalaisten ja amerikkalaisten kannalta kiusallisina, sillä ensi kuussa Yhdysvaltain nykyinen presidentti Barack Obama vierailee Berliinissä. Myös Kennedyn kuuluisan kylmän sodan aikaisen Berliinissä pidetyn solidaarisuuspuheen 50-vuotisjuhlapäivä lähestyy.

 
Lähde: Daily Mail

3 KOMMENTIT

  1. Tästä on tiedetty jo piireissä pitkään. Hän myös puheessaan puhui aikovansa paljastaa salaliiton ja sen jäsenet, jotka pitivät valtaa Washingtonissa ennen kuin hänet ammuttiin (vapaamuurarit, rahastot ja mediayritykset). Hän taisteli vähimmäisvarajärjestelmää vastaan ja työllisti amerikkalaisia luomalla lisää työpaikkoja ja taistelemalla texasilaisten öljy- ja matallikartellien kovia hintoja vastaan, jotka estivät pienempien yritysten saamasta materiaalia tuontantoonsa, koska hinnat olivat katossa. Hän myös aikoi lopettaa Vietnamin sodan, mutta ennen kuin ehti viedä kaikki suunnitelmansa loppuun, hänet tapettiin.

  2. Hitler pyysi aseista riisumista useaan otteeseen. Hän jopa ehdotti kokonaan ilmasodan ja pommituksien poistamista sodankäynnistä Geneven sopimuksella. Hän yritti tehdä useamman Euroopan rauhansopimuksen, mutta Britannia ja Ranska eivät niihin suostunut. Tämä oli syy, miksi Saksa aseisti itseään, koska Britannia ja Ranska eivät suostuneet laskemaan Versaillesin ehtoja, eivät suostuneet juttelemaan sotilasliitosta (rauhansopimuksesta), eivätkä tehneet mitään Puolassa ja tsekkoslovakiassa tapahtuneille Saksalaisten kohdistuneisiin kansanvainoihin.

    Hitler jopa pyysi useamman kerran rauhaa sodan aikana ja vielä kun hän oli voitolla. Puola ampui kolme siviililentokonetta alas ja tappoi Danzigissa 5000 ihmistä. Puolan hallinto ampui Saksan ja Puolan rajan yli pakenevia saksalaisia. Hitler ei halunnut edes tappaa Brittiläisiä, vaan antoi käskyjä, jotka mahdollistivat brittiläisten evakoinnin mantereeltaan. Saksan joukot hidastivat tahtia, jotta Britannia voivat evakoida. Tämä oli inhimillinen ele, jolla Hitler yritti saada rauhaa aikaiseksi.
    Puolan selkkaus piti olla diplomaattisesti, mutta tilanne nyt ei mennyt niin kuin haluttiin ja jouduttiin turvautumaan sotilaalliseen ratkaisuun. Tämän ei pitänyt johtaa maailmansotaan, vaan Hitler teki kaikkensa jotta sotarummut lopettaisivat, mutta kansainvälinen juutalainen halusi sotaa ja kostaa Saksalle, koska oli potkinut heidät ulos 1933.

    Hitler ei halunnut sotia, mutta tilanne eskaloitui kun idiootti Mussoliini meni ja valtasi Kreikan ja ei pystynyt pitämään omista sotkuistaan huolta itse. Myös Stalinin selkäänpuukotsta odoteltiin, koska puna-armeijaan ei luottanut kukaan.

Comments are closed.