Koti Uutisia Ukrainan kriisi Kiovassa tulitaisteluita – yli 20 kuollutta

Kiovassa tulitaisteluita – yli 20 kuollutta

4

Ukrainan presidentin julistama tulitauko ei ehtinyt olla kauan aikaa voimassa, kun torstaiaamuna yhteenotot alkoivat uudestaan mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen välillä.

Mielenosoittajat kantavat ammuskelussa haavoittunutta miestä.
Mielenosoittajat kantavat ammuskelussa haavoittunutta miestä.

Meksikossa vieraileva Yhdysvaltain presidentti Barack Hussein Obama on varoittanut Ukrainaa vakavista seurauksista. Lisäksi Obama varoitti Ukrainan asevoimia puuttumasta taisteluihin. Obama sanoo puheessaan, että Yhdysvallat pitää Ukrainan hallitusta vastuussa mielenosoittajien kuolemista. Obama ei vielä väläyttänyt Yhdysvaltain sotilaallista puuttumista kriisiin eikä tarkentanut, mitä hän tarkoitti vakavilla seurauksilla.

Tällä hetkellä taistelua käydään sekä hotelli Ukrainan takana että Itsenäisyyden aukiolla. Aiemmin aamun tunteina turvallisuusjoukkojen tarkka-ampuja avasi tulen kohti mielenosoittajia. Tietojen mukaan ainakin 20 ihmistä on saanut surmansa ja useiden kerrotaan haavoittuneen vakavasti. Kapinalliset ovat puolestaan varastaneet hallitukselta käyttöönsä toistatuhatta ampuma-asetta sekä patruunoita ja kranaatteja.

00-kiev-riots-01-20-02-14

000_was8324428.si

Ukrainalaistietojen mukaan taistelussa kuolleiden määrä on noussut 50:een. Kello 13.00 paikallista aikaa taistelut Kiovassa alkoivat jälleen kiihtyä. Tietojen mukaan Kiovaan ollaan tuomassa satoja sotilaita.

Lähteet: Yle, BBC, RT

4 KOMMENTIT

  1. “THE CRACK OF GUNFIRE IS THE ONLY REALITY THE MASSES CARE TO PAY ANY ATTENTION TO. THE REVOLUTION BELONGS ONLY TO THOSE WHO ARE PREPARED TO SUFFER THE CONSEQUENCES OF DISRUPTINGT HE SILENCE OF DARKNESS. WE MUST PREPARE TO SEIZE THE TIME.”

    – Joseph Tomassi, National Socialist Liberation Front

  2. Kuten taannoin totesin arabikevään muuttumisesta euroopan talvimyrskyksi, niin nyt sodan jumalten talossa on todella alkanut tuulla, ja mitä tekee EU? Seisoo tumput suorassa ja suoltaa ulos tyhjiä lausontoja. Saksalle on tärkeämpää pidättää vanhuksia, joiden väitetään tai epäillään olleen osnazviemissä eli auschwitzin leirin vartijoina, kuin pyrkiä vaikuttamaan lähialueen olojen normalisointiin. Tämä tilanteessa, jossa siviileitä teurastetaan kuin 30-luvun nkvd:n erikoisjoukkojen suorittamissa ukrainan maaseudun puhdistusaallossa.

  3. Edelliseen kommenttiin vielä liittyen herää mielessä kysymys, voiko maa, Saksa, enään tämän alemmas vajota. Näemmä voi, vaikka mikä ihme se on, kun seuraa uutta hallituskoalitiota jossa kannuksensa oikeiston tuntemuksessa ansainnut, isän puolelta intialaistaustainen demariministeri on painunut maan alle syyllistyttyään laajaan lapsipornon hallussapitoon.

Comments are closed.