Koti Uutisia Ukrainan kriisi Kiovassa meneillään täysi taistelu

Kiovassa meneillään täysi taistelu

6

UkrainaKiova

Tilanne Kiovassa on kärjistynyt äärimmilleen eilisillan ja yön aikana. Ukrainan turvallisuusjoukot kehottivat mielenosoittajia lopettamaan mielenosoitukset kello 18:aan mennessä. Kun tätä ei tapahtunut, aloittivat turvallisuusjoukot mielenosoittajien poistamisen Itsenäisyyden aukiolta.

Poliisi on ampunut mielenosoittajia kohti. Mielenosoittajat ovat puolestaan heitelleet polttopulloja ja kiviä poliisin päälle. Useissa rakennuksissa on lisäksi tulipaloja.

Poliisi on yrittänyt vallata mielenosoitusleiriä, mutta yön aikana tilanne muuttui kaoottiseksi. Jopa 30 ihmisen uskotaan kuolleen ja satojen loukkaantuneen. Uhrien joukossa on niin poliiseja kuin mielenosoittajiakin.

Suomen Ukrainan-suurlähettilään mukaan ratkaisua on nyt lähes mahdotonta enää tavoittaa, vaikka opposition johtajat tapasivat eilen Ukrainan presidentin. Tiettävästi mitään konkreettista neuvotteluissa ei saavutettu. Yhdysvallat on vaatinut Ukrainan presidenttiä vetämään joukkonsa pois kaupungin keskustasta ja välttämään verenvuodatusta.

Kiovan kriittisen tilanteen uskotaan päivän aikana pahentuvan. Levottomuuksien uskotaan leviävän myös muihin ukrainalaisiin kaupunkeihin.

Videokuvaa Kiovan yhteenotoista:

Suora lähetys Kiovasta:

Lähde: Yle

Aiheeseen liittyen:

Kiovassa uusia mellakoita – ainakin viisi kuollutta

6 KOMMENTIT

 1. Tossa ekassa videossa näkyvä poliisin juoksuttaminen ja muilutus on vähintäänkin kaunista katseltavaa. Vallanpitäjiä puolustavien tahojen etujoukko saa juuri sitä, mitä ansaitseekin.

  • Juu, USA:n suunnitelma etenee hyvin, kun on niin paljon “hyödyllsiä idiootteja” näyttelemässä rooliaan CIA:n kirjoittaman käsikirjoituksen mukaan.
   Tässä kuvassa, joka on otettu 6.2.2014:
   http://gdb.rferl.org/AFF13DD0-F1E5-4740-988D-22052EBD690E_mw1024_n_s.jpg
   Vasemmalla “kansallismielinen” O. Tyahnybok, ukrainalainen.
   Edessä V. Nuland, USA: ulkoministeriä virallinen edustaja ja USA:n 18. vakituinen edustaja NATO:ssa, juutalainen.
   Takana keskellä: V. Klichko, opposition johtaja, juutalainen.
   Takana oikealla: А.Yatsenyuk, opposition johtaja, juutalainen.
   Onpas kiva seurue Tyahnybokilla. On helppo arvata miten Tyahnybokille käy, kun hän näyttelee hänelle määrätyn roolin loppuun.

 2. Oletetaan, että Ukrainassa alkaa sisällissota. Oletetaan myös, että siitä muodostuisi Syyrian kaltainen tilanne. Oletetaan lisäksi, että tuhansista ukrainalaisista tulisi pakolaisia. Alkaisiko EU keskustella ukrainalaisista pakolaisista? Miten EU suhtautuisi heihin? Ottaisiko Ruotsi 17 000 – 20 000 ukrainalaista (valkoista) pakolaista vastaan vuodessa ja myöntäisi heille välittömästi pysyvän oleskeluluvan? Olisi kaksinaamaista touhua jos EU ei näin toimisi. En tosin odota, että ukrainalaiset lähtisivät suurella joukolla isänmaastaan ja hylkäisivät sen silloin, kun se eniten kansalaisiaan tarvitsee.

 3. Kohta on maailmanpoliisi jenkit koputtelemassa taas uuden maan ovella…. En usko, että ainakaan Israel hyväksyy kansallismielistä vallankumousta… =/

 4. On selvää että kansa ei ole päättäjien kanssa samaa mieltä demokratian toteutumisesta. Päättäjien olisi nyt aika herkällä korvalla kuunnella kansaa ja sen syviä tuntoja. Ja tehdä päätöksiä demokraattisesti, eli kansan tahdon mukaan. Toisaalta, voihan olla että pitkää sorrettuna ollut kansa on sain saanut viimeisen oljenkorren niskaansa, joka on laimeuttantu mellakan. Eikä sille ole loppua näkyvissä pitkään aikaan.

  Tuon ensimmäisen video lopussa kun porukka sai ne kaksi poliisia niin itse olisin otattanut niiltä kilvet ja kypärät ja sitten lähettänyt heidät kotiin. Kyse on kuitenkin omista maanmiehistä jotka ovat aikoinaan tehneet ehkä väärän valinnan tukiessaan valtaapitäviä. Se että osoittaa tällaisessa tilanteessa armoa, voi olla merkittävät seuraukset. Kaverit kun olisivat päässeet vähin vammoin “omiensa” puolelle ja kertoneet kohtelustaan sekä viestistä joka heidän olisi käsketty kertoa muille, saa äkkiä vastapuolen empimään toimintaansa ja siten heikennettyä sitä. Puolustus on usein vastaavissa tilanteissa “kanamunapuolususta”. Niin kauan kuin kuori on ehjä, se kestää. Mutta yhdenkin särön ilmaannuttua, se pettää totaalisesti.

Comments are closed.