Koti Uutisia Kiintiöpakolaisia Mustasaareen vuoden loppuun mennessä

Kiintiöpakolaisia Mustasaareen vuoden loppuun mennessä

4

UK_Mustasaari_vaakunaPohjanmaalla sijaitseva Mustasaaren kunta vastaanottaa tämän vuoden puolella 20 pakolaista Afrikasta. Kunnanvaltuusto päätti syyskuun lopulla pitkän keskustelun jälkeen, että Mustasaareen on saatava afrikkalaisia jo tänä vuonna, jotta kunta voi hakea lisäavustuksia. Vastaanottoa varten kunta aikoo palkata sosiaalipalveluihin kokonaisaikaisen pakolaiskoordinaattorin ja tarvittaessa ohjaajan käytännön vastaanottotöihin.

Viimeistään 31. joulukuuta saapuvat kiintiöpakolaiset tulevat joko Sudanista tai Kongosta. Valtuustossa asiasta on keskusteltu jo useamman vuoden ajan.

Mustasaaren asukasluku on noin kaksikymmentätuhatta.

Lähde: Pohjalainen

 

4 KOMMENTIT

 1. Maahan rahdataan aikuisia ihmisiä, jotka ovat päiväkotilasten tasolla. Antakaa heidän elää Afrikassa omien kykyjensä mukaan.

  Pahinta rasismia on kohdella afrikkalaisia kuin lapsia, jotka eivät selviä ilman valkoisen miehen apua.

 2. “Kunnanvaltuusto päätti syyskuun lopulla pitkän keskustelun jälkeen, että Mustasaareen on saatava afrikkalaisia jo tänä vuonna, jotta kunta voi hakea lisäavustuksia.”
  Kuinka ollakaan… Kohta ihmetellään kun on paljon ongelmia. Tässä taas huomaa sen, että päättäjiä ei kiinnosta tavalliset suomalaiset, muut menevät edelle.

  • Tähän samaan lauseeseen kiinnitin huomiota. Jos kerran kunnalla on ongelmia eivät ne poistu hankkimalla lisää ongelmia. Tämä on samantapaista ajattelua kuin yritysmaailmassa. Jotta yhden vuosineljänneksen tulos saadaan näyttämään hyvältä, annetaan potkuja 10% väestä edellisenä neljänneksenä. Mutta seuraavat kolme-neljä neljännestä meneekin jo aiempaa huonommin. Potku saaneet kun usein veivät työnsä/asiakassuhteensa mukanaan ja heidän tekemä työ jää tekemättä.

   Sama tässäkin. Kunnalla on omat ongelmat ja ihmiset jotka paikkakunnalle tulevat, heillä on omat ongelmansa mukanaan. Ja koska he eivät ole osa tuotantoa, jonkun pitää tehdä heidänkin työnsä.

   Usein ihmettelen politikkojen lyhytnäköisyyttä. Asioista päätetään yhden näkökannan perusteella vaikka kaikilla asioilla on vähintään neljä näkökantaa. Ne kolme ovat niitä uusia asioita joiden kautta ongelmiin joutuu Mustasaarikin. Sanotaan että “ei voitu arvioida/ennustaa” vaikka kaikki on ennustettavissa jos vain halutaan. Laaditaan huonoin mahdollinen skenaario, siinä on kaikki eri vaihtoehdot. Mutta, se näyttääkin jo niin huonolta, että sen pohjalta kukaan ei tekisi myönteistä päätöstä.

 3. Hienoa! Saadaan Mustasaarenkin raiskaustilastoihin vähän rikastusta !

  Sehän on ainut mitä nämä “kulttuurinrikastajat” rikastavat – raiskaustilastoja. Niin ai niin ja työttömyys ja sossumenotilastoja..

Comments are closed.