Koti Uutisia Kiinalaiskaupunkia kritisoidaan koiranlihajuhlasta

Kiinalaiskaupunkia kritisoidaan koiranlihajuhlasta

0

Pienen Etelä-Kiinassa sijaitsevan kaupungin asukkaat suunnittelevat järjestävänsä vuotuisen koiranlihajuhlan perjantaina. Eläinoikeusryhmät ovat vastustaneet kyseistä keskikesän perinnettä vedoten sen julmuuteen ja terveysriskeihin.

UK_Kiinalainen_koiranlihajuhla

Guangxin provinssissa sijaitsevan Yulinin asukkaat pitävät festivaalia muinaisena keskipäivänseisauksen perinteenä. Monet pitävät kaupungin koiranlihakulttuurista, jossa koirien lihaa tarjoillaan tulipadassa kiinanluumujen ja vahvan viljaviinan kera. Kiinassa koiranlihaa pidetään ravitsevana talviajan ruokana, jota lääkärit voivat määrätä esimerkiksi impotenssin ja huonon verenkierron hoitoon.

Eläinoikeusryhmien mukaan vuotuisessa festivaalissa tapetaan 10 000 koiraa muun muassa sähköiskuilla, polttamalla sekä elävältä nylkemällä. Eläinsuojelujärjestö Animals Asian avoimen kirjeen mukaan monet juhlan aikana tapetuista koirista ovat kodittomia tai hylättyjä. Jotkut koirista kuljetetaan kaupunkiin likaisissa ja ahtaissa rekoissa, mikä lisää merkittävästi esimerkiksi raivotaudin riskiä.

“Varastettuja koiria vailla karanteenitodistuksia tapetaan julmasti ja myydään ravintoloille hyvin alhaiseen hintaan”, kertoo apulaisjohtaja Huici Hebein buddhalaisesta hyväntekeväisyysjärjestöstä. Yulinin viranomaisten mukaan koirat taas ovat paikallisten maanviljelijöiden kasvattamia.

Eläinoikeusaktivistit ovat yrittäneet estää juhlan useaan otteeseen avointen kirjeiden sekä katuprotestien avulla. Jotkut ovat myös pyytäneet Ison-Britannian ja Yhdysvaltain hallituksia puuttumaan festivaalin järjestämiseen Internet-vetoomusten kautta. Yhdysvaltain hallitukselle suunnattu adressi jouduttiin kuitenkin poistamaan, sillä se ei onnistunut saavuttamaan vaadittua 100 000 allekirjoituksen määrää.

 

Lähde: The Guardian

 

Aiheeseen liittyen:

Julmaa koirien salakuljetusta Aasiassa
Oikeutta Aasian karhuille