Koti Uutisia Ulkomaat Kiina sai haltuunsa yhdysvaltalalaisten sukellusveneiden sodankäyntisalaisuuksia

Kiina sai haltuunsa yhdysvaltalalaisten sukellusveneiden sodankäyntisalaisuuksia

2

Yhdysvaltalaisten viranomaisten mukaan Kiina on saanut haltuunsa 614 gigatavua erittäin arkaluontoista materiaalia. Washington Postin mukaan kiinalaisten haltuunsa saama materiaali liittyy Yhdysvaltain sukellusveneiden sodankäyntisalaisuuksiin. Kiinalaiset pääsivät käsiksi tietoon hakkeroimalla erästä Yhdysvaltain laivaston alihankkijaa.

Hakkereiden ottamien tietojen joukossa on lehden viranomaislähteen mukaan tietoa muun muassa Yhdysvaltain laivaston tuoreimmista ohjuksista, joita ollaan ottamassa käytöön vuoteen 2020 mennessä. Liittovaltion poliisi FBI tutkii asiaa parhaillaan. Tietoa alihankkijasta, jolta tiedot vietiin ei olla päästetty julkisuuteen.

Lähde: Yle

2 KOMMENTIT

  1. Kiinalla on maailman suurin armeija, on jännä, ettei siitä paljoa puhuta. Ydinasemaana Kiina jääkin sitten reilusti Venäjän, USAn ja jopa Ranskan jälkeen.

  2. Kiina ei rieku pitkin maailmaa aseitaan testaamassa tai sionismia pönkäämässä vaan pitää huolta omista asioistaan. Siitä propsit heille että ensin oma pesä kuntoon (työtä riittää…) ja kattellaan sitten vasta mitä naapuri tekee. Poislukien Taiwan, mutta silläkin “rintamalla” on viime aikoina ollut rauhallista.

Comments are closed.