Koti Artikkelit Vastarintaliike Keskustelua vallan uudelleenjaosta Tampereella

Keskustelua vallan uudelleenjaosta Tampereella

7

Tre130420131

13. huhtikuuta joukko Vastarintaliikkeen aktivisteja jalkautui Tampereen kaduille keskustelemaan paikallisten kanssa siitä, kellä Suomessa on valtaa. Päivää aiemmin julkaisimme Kansallisen Vastarinnan sivuilla aihetta käsittelevän artikkelin.

Kevään tärkeisimpiin puheenaiheisiin on kuulunut valtion kehysriihi sekä maailmantalouden vaikutus kansallismielisyyden nousuun Itä- ja Etelä-Euroopassa. Kotimaassamme vastakkain ovat jälleen olleet Suomen työtätekevän kansan ja rikkaan vähemmistön edut. Tuloerojen laventuessa monikulttuurisuuden ja muiden suomalaisten turvallisuuteen suoraan vaikuttavien ilmiöiden sijaiskärsijöiksi ovat joutuneet entistä selvemmin työmarkkinoilla epäedulliseen asemaan langenneet suomalaiset. Jo aiemmin tänä vuonna aihetta on käsitelty etenkin Turun alueella, jossa aktivistit ovat pureutuneet Varissuon ja Kaarinan sosiaalisiin ongelmiin. Opiskelijat, nuoret lapsiperheet, yksinhuoltajat, ikäihmiset ja pitkäaikaistyöttömät sullotaan slummiutuviin loukkoihin, joissa he ovat vapaata riistaa yhteiskuntamme alhaisimmalle ainekselle. Tarjosimme tamperelaisille lukuisia tuoreita esimerkkejä monikulttuurisesta rikollisuudesta vuosimallia 2013. Tämä synnytti iloksemme vilkasta keskustelua.

Tre130420132

Tre130420133

Turussa järjestön saama palaute on ollut pitkin kevättä monenkirjavaa, ja materiaalimme on aiheuttanut niin rikosilmoituksia kuin koulustaerottamisuhkauksia. Tampereella ilmapiiri oli kuitenkin huomattavasti vastaanottavampi. Keskustelukumppaniemme kirjo vaihteli nuorista luonnonsuojeluaktiiveista keski-ikäisiin duunareihin, eläkeläisiin ja opiskelijoihin. Harmi vain, ettei puheessammekin mainitulla Kimmo Sasilla epäonnekseen ollut aikaa jäädä juttusille. Ainoastaan olemuksellaan fanaattista vasemmistolaisuutta viestineet pitivät koko tapahtuman ajan pientä välimatkaa aktivisteihin, vaikka asiamme selvästi heitä intensiivisen kännykänkäyttönsä perusteella kiinnostikin. Ilmeisesti tarpeeksi monipäistä dialogidivisioonaa ei kuitenkaan saatu tapahtumapaikalle kerättyä koolle.

Tre130420134

Tre130420135

Tre130420136

Tre130420137

Riippuen viiteryhmästä vuoropuhelua käytiinkin ekologiasta, taloudesta, rikollisuudesta – ja tietysti myös suomalaisuudesta, rodusta ja suomalaisuuden säilyttämisestä. Erityisen hyvin tulimme juttuun iältään yli kolmikymppisen työtätekevän kansan kanssa. Maahanmuuttajien laajat etuoikeudet ja kokoomus-Suomen moniportainen korruptio ei paikallisia juuri miellyttänyt. He olivat laillamme myös huomanneet, ettei opportunistinen ja käytännönpolitiikassaan EU:ta ja oikeistoa myötäilevä perussuomalaiset ole vastaus kansan ongelmiin.

Pari tuntia puhuttuamme jaoimme viimeiset lentolehtiset ja päätimme onnistuneen tapahtuman. Valta takaisin kansalle!

Tre130420138

Tre130420139

 

 

 

Juuso Tahvanainen

7 KOMMENTIT

 1. Oli kyllä onnistunut päivä! Vaikka nykytilanne on monelta osin todella kireä, meni lauantai täydellisesti. Hienosti toimittu, eläköön voitto!

 2. Erittäin onnistunut tapahtuma! Myös joku paikalla olleista vasemmistolaisista on kirjoittanut oman versionsa takkuun. Tihkusateesta on saatu väännettyä kaatosade, aktivistit eivät olleet antaneet kirjoittajalle lentolehtistä vaikka niiden jakoa varten paikalle mentiin, ja muutenkin se raportti on kaikin puolin puolueeton, onnistunut ja vailla minkäänlaista valehtelua… not. Annettiin myös ymmärtää, että liikkeen aktivisteilla olisi tapana hyökkäillä ohikulkijoiden kimppuun. Koskakohan tällaista on meidän tapahtumissa ollut? Tälläkin kertaa vasemmistolaiset itse yrittivät soitella rähinäremmiä paikalle, mutteivät kuitenkaan saaneet porukkaa kasaan.

  • Kaupungissa oli samana päivänä anarkojen järjestämät Tatcherin kuolinjuhlat, joten potentiaalista remmiä olisi luullut riittävän, haha! Useampikin antifasisti sai flyerin kouraan, mutta “kiitosta” hädin tuskin kuuli, kun selkä kyyryssä jo luikittiin matkoihin. Melko heikko esitys!

   Noita lukuunottamatta saatiin monta hyvää juttutuokioita aikaan tamperelaisten kanssa, hyvä aloitus vuoden katuaktivismeille!

  • Joo oli aikamoista huijausta jälleen tuo anarkojen versio, jopa päivämääräkin oli väärä. 😀

   Tää oli kyllä paras lauantai ikinä! ;D

 3. Hyvä, että liike ottaa kantaa myös talouskysymyksiin. Sisun, persujen ja muiden toimintaa seuranneena on joutunut monasti toteamaan, ettei heitä oikeasti kiinnosta mikään poliittinen muutos. Jos tärkeisiin sisäpoliittisiin aiheisiin (muuhun kuin maahanmuuttoon) on otettu kantaa, on oltu varovaisia ja ympäripyöreitä tai sitten totaalisia kapitalisteja. Miten sellaisella linjalla muka rakennetaan pitkäaikaista kannatusta ja poliittista uskottavuutta?

 4. Hienoa toverit! Harmi että itse olin estynyt pääsemästä mukaan. Mutta nähdään toivottavasti seuraavalla kerralla 🙂

Comments are closed.