Koti Uutisia Kotimaa Keskusrikospoliisin päällikkö hyllytettiin virastaan

Keskusrikospoliisin päällikkö hyllytettiin virastaan

1

Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot on hyllytetty virastaan. Hän on yksi korkea-arvoisista poliisijohtajista, joita epäillään Suomen kautta aikojen suurimmassa poliisirikosjutussa. Päätöksen hyllyttämisestä teki sisäministeriö.

Ministeriön mukaan päätös johtuu siitä, että he haluavat varmistaa kansalaisten luottamuksen poliisiin myös oikeusprosessin aikana. Kansa on kuitenkin mitä todennäköisemmin menettänyt ison osan luottamuksestaan poliisia kohtaan viime vuosien korruptioskandaaleista johtuen. Poliisin entistä poliittisempi toimintamalli ei myöskään helpota tilannetta. Siinä missä vielä muutama vuosikymmen sitten poliisi mainosti itseään kansalaisen “kaverina”, entistä useammat näkevät poliisit kansan vihaajina ja sortajina.

Kansalaisten luottamusta ei helpota sekään, että vastaava ministeri kutsuu hyllytyspäätöstä virkarikossyytteessä olevaa poliisia kohtaan “vaikeaksi päätökseksi”. Koska kyseessä on keskusrikospoliisin johtaja, jota epäillään vakavasta virkarikoksesta, tulisi päätöksen olla hyvinkin helppo tehdä, jos ministeri aidosti haluaa varmistaa kansan luottamuksen poliisia ja viranomaisia kohtaan.

– Lardot’n kohdalla syytteessä on kyse esimiesvastuun rajoista, että olisiko hänen pitänyt tietää ja osata puuttua alaistensa toimintaan. Tämä [hyllytys] on vaikea päätös siltä osin, kun tämä on julkisuudessa omiaan leimaamaan, sisäministeri Mykkänen totesi.

Sisäministeri toivoo myös oikeudelta ripeää toimintaa sen sijaan, että se kehottaisi oikeutta käyttämään kaiken sen ajan, jota se tarvitsee maamme historian suurimman poliisirikosoikeudenkäynnin selvittämiseen.

Lähde: Yle

1 KOMMENTTI

  1. Kansanpetturille potkut, keskusrikospoliisin johtajan pallilta, ihme, tuskin kumminkaan passipoliisiksi päätyi? Varmaan siirretty toisiin tehtäviin vain. Ei olisi mikään ihme edes.

Comments are closed.