Koti Artikkelit Keskuspankki: Talouskriisi torjutaan hukuttamalla Suomi velkaan

Keskuspankki: Talouskriisi torjutaan hukuttamalla Suomi velkaan

22
QE-velka

Suomen Pankin mukaan koronaviruksen synnyttämä talouskriisi ratkaistaan hukuttamalla Suomi entistä syvemmälle velkaan. Keskuspankki lahjoittaa yksityisille liikepankeille vähintään 500 miljoonaa euroa veronmaksajien rahaa, jotta pankit voivat sitoa Suomen yritykset ja kotitaloudet entistä tiukemmin velkaan. Mitä raskaampi velkataakka, sitä tuskallisempi lama.

Suomen pankki on osa Euroopan keskuspankkia (EKP), ja velkaannuttamisstrategia koskee koko euroaluetta. Lisäksi EKP on ilmoittanut leikkaavansa liikepankkien vakavaraisuusvaatimuksia, mikä tekee pankkisektorista entistä riskisemmän sekä alttiimman konkursseille.

Koronan synnyttämä talouskriisi on kärjistymässä erittäin vakavaksi siksi, että lännen keskuspankit ovat luoneet historiallisen suuren velkapommin lahjoittamalla ilmaista (ja veronmaksajille kuuluvaa) rahaa yksityisille liikepankeille. Liikepankit ovat rikastuneet lainaamalla veronmaksajien rahat eteenpäin korkeammalla korolla sekä käyttämällä rahoja sisäpiirikeinotteluun.

Keskuspankkien niin sanottua nollakorkopolitiikkaa on kritisoitu siitä, ettei se ole korjannut maailmantalouden perustavia ongelmia vaan lykännyt kivuliasta ratkaisua kauemmas tulevaisuuteen pitämällä kannattamattomatkin yritykset keinotekoisesti hengissä. Koska velan määrä on kasvanut jatkuvasti, myös tuleva kriisi on muuttunut vuosi vuodelta potentiaalisesti vaarallisemmaksi.

Täydellistä romahdusta pyritään estämään, sillä eliitti pelkää romahduksen johtavan sionistisen kapitalistijärjestelmän kaatumiseen, kansannousuihin ja nationalismin paluuseen. Tämän vuoksi EKP ja sen alaiset keskuspankit ovat pumpanneet viime vuosina yhteensä biljoonia euroja liikepankeille, joiden konkurssit voisivat laukaista mantereenlaajuisen romahduksen.

EKP on lahjoittanut elvytysrahat yksityisille pankeille eikä reaalitalouden yrityksille ja kuluttajille, minkä vuoksi euroalueen reaalitalous ei ole parantunut. Sen sijaan eurotalous on muuttunut jatkuvasta uudesta velasta riippuvaiseksi pyramidihuijaukseksi. Myös Suomen Pankki lahjoittaa 500 miljoonaa euroa nimenomaan pankkisektorille eikä koronasta pahimmin kärsineille matkailu-, ravintola- ja teollisuusalojen yrityksille.

Lähde: Yle (arkistoitu)

Lue myös:

Taloustutkija: Kriisistä ei nouse EU vaan yksittäiset valtiot!

Morgan Stanley: koronavirus voi laukaista yritysvelkapommin

22 KOMMENTIT

 1. Tämä oli täysin odotettavissa, kyllä se mittari tulee itse kullakin täyteen, kun työt ja asunto lähtee alta.

 2. EKP luo rahaa luomalla velan, kun lisärahan myötä rahan määrä lisääntyy ja sen arvo alenee on seuraus se, että luottamus rahan arvoon vähenee entisestään. Tuloksena on superinflaatio ja kansalaisten välisen kaupankäynnin siirtyminen johonkin toiseen valuuttaan tai vaihdantatalouteen.

  En näe mitenkään pahana asiana sitä, että näennäinen eli pseudotalous katoaa, onhan sairasta kun raha vaihtaa omistajaa kymmenen kertaa, on siitä 7 – 8 vaihtoa pseudotalouden puolella. Samoin se, että tuotteen valmistaja saa kuluttajahinnasta pienimmän osan, toki poikkeuksia on mutta keskimäärin tuottajan osuus on pienin.

  Talouden romahduksen myötä on pakko luopua kapitalistisesta, jatkuvaan kasvuun ja kulutukseen pohjautuvasta järjestelmästä.

  Kuten vanha suomalainen sanonta toteaa, Ahneella on paskanen loppu.

  • Loputon kasvu, tuulivoimautopia, “päästöttömyys”/”hiilineutraulius”, korko – eikö jo heikkolahjaissemnakin pitäisi nähdä tämän yhtälön toimimattomuus ja sula mahdottomuus!

   • Niinpä, korkea elintaso yritettiin rahoittaa velalla ja aatteilla, kun vielä hyvä-veli verkostot vetivät välistä kaiken aikaa.

 3. Tässä ovat suomalaiset itse suurimpia syypäitä. Enää ei osata säästää tai itse rakentaa. Kaikki otetaan velkana ja kuvitellaan että töitä riittää loppuelämän.

  Nyt kun suuri osa “höttötöistä” kaatuu koronan kaatamina, niin se ehkä pistää ihmiset ajattelemaan mihin ammattiin kannattaa panostaa.

  • Joo, aika monen suomalaisen duuni tuntuu olevan tietokoneella/Facebookissa notkumista 8 h. Kaikenmaailman sarasvuot ja muut konsultit toivottavasti menevät perseelleen myös. Välillä on hyvä päästä ilmoja kuplasta pihalle.

 4. Ehdottomasti pitäisi kaikkien tutustua nyt projektiin nimeltä YK agenda 2030, ja mitä se pitää sisällään.

  Toisen maailmansodan jälkeinen aika tähän päivään asti oli olemassa vain siksi, että valtiot saadaan tuhottua velalla. Nyt ne juhlat on ohi.

  Koronahysterian tarkoituksena on seurata kuinka kansalaiset tottelevat ja suhtautuvat auktoriteetteihin. Hommaa tuskin viedään vielä maaliin, vaan kyseessä on harjoitus.

  Koronalla on myös muita keppihevosia muunmuassa pakkorokotuslaki ja sen läpi nuijiminen.

  • Täysin sama tuntuma. Tässä lienee harjoite meneillään ja juuri tuon 2030 olen ajatellut olevan ajan puolesta osuva jonkinlaiseksi targetiksi.

   Odottamisen puolesta puhuisi etenkin, toistaiseksi vielä varsin vajaasti pakolaisilla miehitetty Eurooppa. Kun ajatellaan esim Ruotsia, joka on poikkeuksellisen miehitetty ja aika helvetillinen pätsi nykyisellään, niin eihän sielläkään vielä ole riittävästi miehitysjoukkoja valtion kalustoa vastaan laittamaan. Vielä pari vuoden 2015 syksyä, niin tilanne muuttuu miehittäjän kannalta merkittävästi otollisempaan suuntaan ja useammalla ilmansuunnalla.

 5. Nyt täytyisi tulla totaalinen romahdus ja tuhkista sitten nousisi jälleen valtioden oma keskuspankkirahoitus eli Maastrichtin sopimus joutaisi romukoppaan ja otettaisiin askel takaisin kohti itsenäisyyttä.

  Nyt ollaan vain kusisessa paikassa siten, että jos nyt rahahanat (eli velkahanat) laitetaan kiinni, niin kaikki pysähtyy: tuotanto, investoinnit, palkanmaksut jne. Kaikki raha tässä systeemissä on vain korollista velkaa. Ja korot ovat jo nollissa jenkkien keskuspankki Fedilläkin, joten jollakin tapaa kaikki paukut on jo käytetty (keinotekoisen) nousubuumin aikana.

  Mikä todella nyt aseeksi sitten? Vanhan systeemin mureneminen, tilalle jotakin uutta… Paluu vanhaan? Toivottavasti. EKP ja EU ovat tiensä päässä – se on selvää. Turha uppoavaa venettä on loputtomiin äyskäröidä. Tämä räpiköinti vain kiristää sitä korkohirttonuoraa euroopan kansojen kaulojen ympärillä. Kosmeettisilla pintatoimenpiteillä ei ongelman syytä ja aiheuttajaa tulla korjaamaan. Ja sitähän eliitti lakeijoineen eli maanpetturipoliittikoineen ei edes missään nimessä halua!

  • Nykyiselle tavalle elää on paljon vaihtoehtoja. On naivia ajatella, että nyt tapahtuva romahdus olisi tie kohti itsenäisyyttä. Se on vain yksi mahdollisuus muiden joukossa, mutta mikään ei puhu sen puolesta.

   Sen sijaan todennäköisin vaihtoehto on vain huonompi, ja toisin sanoen ihmisten orjuuttaminen sen kaikissa olomuodoissaan. Jatkossa tulee olemaan jatkuvat virusten uhat joita kehitetään laboratorioissa, ja päästetään ihmisten keskuteen. Nämä sitten hoidetaan rokotteilla, jotka tullaan jo työehtosopimuksissa vaatimaan otettaviksi. Valheellinen ilmastonmuutos tulee säilymään, ja sen kautta ihmisiä rajoitetaan.

   Myös vaarallinen äärioikeisto, ja ryssän uhka on edelleen olemassa, ja sitä vastaan pitää kehittää valvontateknologiaa, että olemme turvassa.

   Kaikki perustellaan ihmisten suojelemisella ja maapallon tuhoutumisella jatkossakin, ja entistä kovemmin toimenpitein. Itsenäisyyttä haluaville muutos tarkoittaa edelleen aseellista taistelua tätä läpimätää valtiota vastaan. Valitettavasti vain ne aseetkin on jo kerätty pois, ja nykynuoriso jota taisteluun tarvitaan on pitklti gynotissistä luuseria joiden käsitys itsenäisyydestä ja lokalismista on hyvin negatiivinen.

   Nyt valitettavan moni kansallismielinen suomalainen on todella hysteriassa koronan takia, ja se kertoo hyvin kuinka auktoriteettiuskovaisuus voi hyvin myös näissä piireissä. Käytännössä suomalaiset siis kuuntelevat vihollistaan, ja toimivat sen mukaan.

   Henkilökohtaisesti en ota tältä valtiolta toistaiseksi yhtään käskyä vastaan, koska en ole millään tavalla tilivelvollinen tätä maata johtaville auktoriteeteille. He ovat vihollisiani eikä minua saa jäämään kotiin joku rokotemafian laboratorista irti päästetty virus jonka verukkeella halutaan seurata ihmisten tottelevaisuutta poikkeustiloissa, ja varmistaa hallittu yhteiskunnallinen muutos kohti pimeyttä.

   • Litteään Maahan enkä ryssien invaasioon usko, mutta kyllä nyt selvästi joku tauti liikkeellä on ainakin täällä meidän pikkukaupungissa. Itse asun maalla, enkä rieku missään, vaan vietän aikani kotona ja luonnossa, joten olen pysynyt aika terveenä tässä viime vuodet muutoinkin. Tuleeko tämä olemaan Suomessa yhtään sen vaarallisempi kuin muutkaan kausiflunssat? Katsotaan ja olemme viisaampia.

    Ilmastosta sen verran, etten kyllä ole reilun neljänkymmenen vuoden aikana vielä tällaista talvea nähnyt. Leutoja ja vähälumisia talvia on ollut. Esim. yhtenä talvena pysyi satama sulana täällä rannikolla niin, ettei jäänmurtajan tarvinut käydä kertaakaan. Uskon silti että uusi jääkausi tekee tuloaan.

    Meinaatko ihan tosissasi että kansallismieliset tai jokin muu taho alkaisi aseiden kanssa taistella Hallitustamme ja sen politiikkaa vastaan? Siis poliisia, armeijaa, vartiointifirmoja jne. vastaan? Siinä saisit varmaan EU:n joukot ja NATO:nkin jopa kimppuusi. Edes jenkeissä nk. “open carry” -ihmisten en ole vielä kertaakaan nähnyt ampuvan poliisia, jotka lainvastaisesti pysäyttävät (detain=kiinniotto/pysäytys) heidät, käskevät laskemaan aseensa, nostamaaan kätensä ylös sekä pyytelevät lupia aseista, vaikkei tietyissä osavaltiossa tarvitse edes lupaa aseenkantoon.

    Eli jos ei Jenkeissäkään aseporukka laita systeemiä vastaan, vaikka siellä saa kantaa avoimesti tykkejä, niin tuskin jokin suomalainen dissitenttiporukka kuulostaa kovin uskottavalta silloin myöskään.

    Rokotteita en aio enää elämässäni ottaa. Eiköhän niitä pentuna ja nuorena saatu ihan tarpeeksi jo.

    • Ensi talvena varmaan saadaan normaalisti lunta ja pakkasta tänne eteläänkin, niin silloin vihervasemmisto ynnä muut mätäpäät ilakoivat: meidän keinot ja verotukset laskivat planeetan lämpötilaa – jee! Nythän verotetaan jo taivaalta satavasta vedestäkin. Yksi mikä tullaan taatusti kieltämään on polttopuiden polttaminen. Ehkäpä EU takavarikoi ihmisten metsät ja klapit?

    • En ole minäkään nähnyt yhtään klippiä, jossa jenkki alkaisi ampua tyrannian kätyreitä eli poliiseja päin. Kahdeksan poliisia autojen takaa kun pitävät sinua tähtäimessään liipasinsormi herkässä, niin siinä vaiheessa peli on pelattu. Pitäisi ampua heti, kun koppalakit aloittavat LAINVASTAISEN toimintansa. Sitä vartenhan ne aseet on, että niillä ammutaan ENSIN sitä pahaa kaveria. (Joka on siis poliisisetä tässä tapauksessa.)

     Ameriikan Yhdysvaltojen ensimmäinen lisäys perustuslakiin on mielenpiteen-, ilmaisun-, uskonnon- ja lehdistönvapaus. Eli sinä saat vaikkapa polttaa USA:n lipun, jos siltä tuntuu. Tosin ennen hyvinä aikoina joku olisi käyttänyt sitä toista lisäystä perustuslakiin, eli oikeutta kantaa käsiasetta, ja losauttanut lipunpolttajan Luojansa luo.

 6. Kapitalismi on tätä. Ainoa vaihtoehto on kansallissosialismi, joka laittaa pankit kuriin ja vapauttaa kansan korko-orjuudesta.

 7. Kohta rajoitetaan Uudellamaalla asuvien liikkumista muualle Suomeen. No, totta toki, sillä asuuhan täällä suurin osa porukasa ja tänne parhaille, urbaaneille paikoille tungetaan kaikki maahnatunkeutujat. Ei tarvitse ihmetellä miksi tauti leviää ja miksi juuri Italia ja Espanja ovat saastuneita alueita.

  YLEn mukaan Kelan rahat riitävät tukiin. Voin lyödä pääni vetoa että maahantunkeutujien ja heidän jälkeläisten (ja heidän jälkeläisten) hakemukset käsitellään automaattisesti ennen valkoisten suomalaisten hakemuksia.

  • Uudellemaalle ei varmaan saa saartorenkaan läpi viedä potilaita sairaaloihin myöskään?

 8. Löydettyä, miten nykyjärjestelmä on historiaa tämän korona-kriisin pitkittymisen myötä:

  ..Alexander Dugin on tunnettu venäläinen politologi ja sosiologi…

  Jos virusta ei saada kuriin kuukauden tai parin sisällä, prosessi on Duginin mukaan peruuttamaton ja entinen maailmanjärjestys romahtaa.

  Historiassa on koettu samanlaisia ajanjaksoja, jolloin taudit, sodat ja muut epätavalliset olosuhteet ovat aiheuttaneet mittavia muutoksia. Onko nyt meidän vuoromme kokea jotain mullistavaa, vai palaako tilanne vielä ennalleen?

  Tulevaisuus on epävarma, mutta Dugin hahmottelee jo mieleisiään skenaarioita. Hän uskoo, että länsijohtoinen globalisaatio on tullut tiensä päähän. Se on ollut kriisissä jo pitkään, mutta nyt riehuva epidemia on tuhonnut sen kaikki keskeiset aksioomat. Avoimien rajojen politiikka, yhteiskuntien solidaarisuus, talousjärjestelmän toimivuus ja valtaa pitävän eliitin kompetenssi ovat kaikki kokeneet vakavan kolauksen.

  Länsimainen globalisaatio on murenemassa ideologisesti, taloudellisesti ja poliittisesti. Dugin on vakuuttunut siitä, että liberalismi, entiset globaalit verkostot ja länttä hallitsevan eliitin johtajuus ovat pian mennyttä aikaa. Hän katsoo, että uusi, postglobalistinen ja postliberaali maailma kohoaa länsijohtoisen liberaalin järjestyksen raunioilta.

  Mitä pikemmin me tiedostamme käynnissä olevan muutoksen, sitä valmiimpia olemme kohtaamaan sen mukanaan tuomat uudet haasteet.

  Dugin vertaa tilannetta Neuvostoliiton viimeisiin päiviin: tuolloin valtaosa neuvostoeliitistä ei käsittänyt, että siirtymä uuteen aikaan, hallintomalliin ja ideologiaan oli tulossa. Sen ajan bipolaarisessa maailmassa, länsi nousi näennäisesti voittajaksi, mikä johti 90-luvun globalisaatioon ja Amerikka-johtoiseen ”unipolaariseen hetkeen”.

  Tänään tuo ”unipolaarinen hetki” on jo ohi. Länttä hallitseva eliitti kohtaakin nyt monimutkaisen ongelman: heidän on tehtävä valinta tutun, romahtamassa olevan liberaalin kapitalismin mallin ja vielä tuntemattoman, syntymässä olevan uuden mallin, välillä. Epätoivoinen vanha eliitti yrittää yhä takertua ”avoimen yhteiskunnan” totalitarismiinsa, vaikka sen mekanismit, instrumentit, instituutiot ja struktuurit ovat hajoamassa.

  • Muutokseen tarvitaan kaksi komponenttia:
   1. Ylhäisö ei voi jatkaa vanhaan tapaan.
   2. Alhaiso ei halua jatkaa vanhaan tapaan.
   Molemmat ovat kehittymässä => raju muutos on väistämätön. Mutta kenestä lopulta tulee voittaja? Se on epäselvä, sillä Orwellin romaani 1984 hyvinkin voi toteutua ja valtiollisella terrorilla voi saada ihmeellisia asioita aikaan.

   • Mutta toisaalta: mikään ei muutu, eikä kukaan oikein tahdo tehdä sen eteen mitään, että mikään muutuisi. “Asiat ovat aina näin olleet ja näin ne tulevat myös aina olemaan.”

    Yli 70-vuotias äitini on sitä mieltä että pankkimaailma tulee jatkamaan touhujaan, sillä “ei sille voi kukaan mitään”. Tuossahan sitä oikeaa asennetta on kerrakseen. Sentään loputtoman kasvun mahdottomuuden hän ymmärtää. Ja sen että meidän eläkepommi kyllä räjähtää naamalle vielä ja kovaa.

 9. Korkovelka globalististen mafiasukujen aseena on vanha ja hyväksi havaittu…

  USA:n talousjärjestelmä on lukittu korkovelkaan sitten vuoden 1864. Puhe velan maksamisesta takaisin on pelkkää sanahelinää jos ei rahoitusmallia ensin muuteta kokonaan. Presidentti Lincoln sai hyviä uutisia. Venäjän Tsaari Alexander II oli hänen kanssaan samoilla linjoilla. Tsaari ei sallinut rahanvaihtajien perustavan keskuspankkia Venäjälle. Jos Lincoln voisi rajoittaa rahanvaihtajien valtaa USA:ssa, ei USA:ta jaettaisi osiin, eikä sen hallintoa siirrettäisi takaisin Euroopan finanssisuvuille.

  Tsaari tajusi että koska rahanvaihtajilla oli intressejä Venäjällä, nämä tulisivat toteuttamaan hyökkäyksen Venäjää kohtaan. Tsaari julisti että jos Ranska tai Englanti tuksisi Etelän joukkoja (USA:n sisällissodassa), tulkitsisi Venäjä tämän sotateoksi. Britannia ja Ranska jäivätkin turhaan odottamaan että kolonioiden rikkaudet palautettaisiin heille. Seuraavana vuonna olisi vaalit, ja Lincoln odotti  kansan mandaattia ennenkuin peruuttaisi sen National Bank Act -lainsäädännön joka hänet oli painostettu hyväksymään sodan aikana.

  Se että Lincoln vastusti (finanssioligarkkien hallinnoimaa) keskuspankkia ja palaamista kultakantaan on hyvin dokumentoitu asia. Hän olisi varmuudella poistanut kansallispankkimonopolin jos häntä itseään ei oltaisi murhattu vain 41 päivää uudelleen presidentiksi valinnan jälkeen. Rahanvaihtajat halusivat kultakannan koska kultaa oli rajallisesti ja helpommin monopolisoitavissa. Paljon sitä heillä jo olikin, ja jokainen kultakauppias tiesi että se mitä heillä tosiasiassa oli voitaisiin saada näyttämään paljon enemmältä. 

  Kun Lincoln oli murhattu, tuotti ajatus siitä että USA voisi painaa omaa velatonta valuuttaa yhä kylmiä väreitä Euroopan finanssisukujen selkäpiitä karsimaan. 12.4.1866  sääti USA:n Kongressi Contraction Act- säännön. Sen myötä  poistettiin suuri määrä Greenback-seteleitä kierrosta. Koska tämä hyödytti vain pankkiireja, ei ollut epäilystä siitä mistä  lobbaus oli lähtöisin. 

  Pankkiirit turvautuivat vanhaan keinoonsa vetää lainoja takaisin ja kieltäytyä laskemasta uusia liikkeelle, keinona aiheuttaa talouskaaosta ja saada tahtonsa läpi. He käyttivät omistamaansa ja kavereiden valtamediaa  kanavana satuilla  kansalle että tämä talouslama johtuu siitä että kultakanta ei ole voimassa. Samalla he käyttivät Contraction Act -lakia poistaakseen rahaa markkinoilta. Pankkiirit tekivät näin:

  1866 – 1,8 miljardia rahayksikköä liikenteessä, 50 USD/kansalainen

  1867 – 1,3 miljardia, 44 USD

  1876 – 0,6 miljardia, 14,60 USD

  1886 – 0,4 miljardia, 6,67 USD/kansalainen

  Suuri osa ihmisistä uskovat että talouden nousukaudet ja lamat ovat luonnollisia talousilmiöitä. Totuus on että pieni määrä finanssimaailman huipulla olevia aiheuttavat näitä mielensä mukaan hyötyäkseen tavalla tai toisella. 

  Siteeraan vielä yhden pätkän alle linkatusta lähdemateriaalista:

  Kansalaiset olivat niin tyytymättömiä pankstereiden konnankoukkuihin että vuonna 1877 syttyi mellakoita eri puolille Amerikkaa. Silloin antoi USA:n Pankkiirien Keskusliiton puheenjohtaja kirjallisen neuvon maan finanssieliitille:

  “Neuvoni on että annatte täyden tukenne sellaisille päivä- ja viikkolehdille, varsinkin maanviljelyyn ja uskontoon liittyville, jotka vastustavat greenback-rahaideaa, ja kieltäydytte rahoittamasta sellaisia julkaisuja jotka eivät suostu vastustamaan hallituksen liikkeelle laskemaa rahaa.   Pankkiseteleiden luomiseen liittyvän lain peruuttaminen eli hallituksen luoman rahan toteuttaminen mahdollistaa (velattoman) rahansaannin ihmisille, ja se vahingoittaa meidän, pankkiirien ja luotottajien henkilökohtaisia voittoja valtavasti. Menkää heti kongressin edustajanne puheille ja vakuuttakaa hänet että kannattaa tukea meidän intressejämme” (James Buel, American Bankers Association).

  Lähteet:

  http://www.xat.org/xat/usury.html

  https://fileandclaw322.wordpress.com/2014/10/20/history-of-the-hazard-circular/

  http://talousdemokratia.fi/uutiset/

  https://www.youtube.com/watch?v=VcleGEIrt9E

  https://www.youtube.com/watch?v=r7eN3xgNMSM

  Koska emme ole kuulleet Euroopan mahtisukujen valittavan miten Euro vie rikkailta rahavallan pois “EU:n parlamentaariseen hallintoon ja EU-maiden edustajien hoteisiin”, on tilanne yhä sama. He eivät ole vastustaneet Euron esiinmarssia tai sen voittokulkua maailmalla mitenkään. Euro on yksityisten finanssioligarkkien vallankaappaus-ase jota tosiasiaa piilotetaan pseudo-parlamentarismin taakse .

  • Kaikki talouskriisit ja sodat luodaan keinotekoisesti. Markkinoita ohjataan täysin kulloinkin haluttuun suuntaan eli ne eivät ole mikään ihmisen tahdosta riippumaton, itsenäinen entiteetti! Sisäpiiri so. juutalainen, kansainvälinen pankkimafia tietää etukäteen kaikki pörssikurssien muutokset ymv. sillä he omistavat pörssit, luottoluokittajat jne. – ja nekin ovat itsessään YRITYKSIÄ.

   Medialla ohjataan ihmisten käyttäytymistä haluttuun suuntaan (kerrotaan etukäteen mitä tehdä tai selitellään jälkikäteen mitä juuri tapahtui). Lienee turhaa edes mainita, kuka nuo mediat omistaa.

Comments are closed.