Koti Uutisia Keski-Suomen farssi: kaksi pakolaista kelpuutti sittenkin Suolahden

Keski-Suomen farssi: kaksi pakolaista kelpuutti sittenkin Suolahden

0

Viikonloppuna osa Äänekoskelle majoitetuista pakolaismiehistä ilmoitti tyytymättömyytensä liian syrjäiseen paikkaan. He päättivätkin poistua pakolaiskeskuksesta kohti isompia kaupunkeja. Nyt osa SPR:n tuhlaajapojista palasi “kotiin”.

ks_spr_farssi_ak

Artikkelissa “SPR:n pakolaisfarssi etenee Keski-Suomessa” kerroimme Äänekosken Suolahteen perustetusta turvapaikanhakijoiden leirikeskuksesta. Media ja SPR kutsuvat Suolahden keskusta hätämajoituspisteeksi.

Kaupungissa on protestoitu pakolaisten vastaanottoa vastaan, ja myös kaupunginjohtaja Matti Tuononen on irtisanoutunut täysi-ikäisille miehille perustetusta leirikeskuksesta, jonka tulemisesta SPR ja maahanmuuttovirasto eivät edes informoineet kaupunkia etukäteen. Hän kertoi myös saaneensa asiasta voimakasta palautetta paikallisilta.

Osa keskukseen saapuneista miehistä ei kelpuuttanut Suolahden leirikeskusta. Kirjoitimme aiheesta viime viikolla seuraavasti: “Perjantaina Äänekosken pakolaisfarssi sai vielä huvittavamman käänteen: kaikille leirikeskus ei ollut riittävän ylellinen. Saavuttuaan heille järjestettyyn leirikeskukseen Suolahteen noin kymmenen ‘hädänalaisen pakolaismiehen’ joukko oli ilmoittanut saman tien henkilökunnalle, etteivät he ole tyytyväisiä paikkaan. Pakolaiset kertoivat haluavansa isoon kaupunkiin, joten he lähtivät jo aamuyöllä kävelemään kohti Jyväskylää.”

Nyt näyttää siltä, että SPR:n pakolaisfarssi sai jälleen entistä huvittavamman käänteen. Maanantaina Keskisuomalainen-lehti julkaisi uutisen, jossa kerrottiin kahden “turvapaikanhakijan” saapuneen takaisin Suolahden keskukseen. Miehet olivat kertoneet SPR:n valmiuskoordinaattori Riitta Kangaskestille olevansa pahoillaan viikonlopun seikkailustaan. SPR tietenkin otti “hädänalaiset pakolaismiehet” vastaan.

Ikään kuin suomalaista yleisöä lepytelläkseen Keskisuomalaisen jutussa kerrotaan, että miehet joutuvat nyt tyytymään lattiamajoitukseen. Suomalaiset kuitenkin edelleen kustantavat ylläpidon.

Keskisuomalaiselle kävi viikonloppuna nolosti, kun se julkaisi perjantaina haastattelun yhdestä Suolahteen jääneestä pakolaisesta, joka tuomitsi maanmiestensä kiittämättömyyden Suolahdessa. Haastattelun tarkoituksena oli välittää suomalaisille lukijoille kuva kunnollisesta turvapaikanhakijasta. Jo lauantaina MV-lehti oli löytänyt Facebookista erittäin todennäköisesti kuvia Keskisuomalaisen haastattelemasta pakolaisesta poseeraamassa aseiden kanssa. Katso kuvavertailu MV-lehden jutusta: http://mvlehti.net/2015/09/19/paivan-pahkina-onko-kyseessa-sama-henkilo/

 

Lähde: Keskisuomalainen