Koti Uutisia Kotimaa Kenraali Gustav Hägglund paljastaa uudessa kirjassaan YK:n olleen valmis uhraamaan suomalaissotilaita Israelin...

Kenraali Gustav Hägglund paljastaa uudessa kirjassaan YK:n olleen valmis uhraamaan suomalaissotilaita Israelin puolesta

15

Kenraali Gustav Hägglundin uudessa kirjassa hän kertoo, kuinka hän joutui toimimaan YK:n kieltoa vastaan pelastaakseen Hizbollahin sieppaamat suomalaissotilaat. Tapahtumat juurtavat Hizbollahin hyökkäykseen roistovaltio Israelia kohtaan 1980-luvun loppupuolella. Hizbollahin hyökkäys epäonnistui ja järjestön johto syytti tästä YK:n rauhanturvaajia, jotka heidän mielestään olivat hidastaneet hyökkäyksen etenemistä.

Epäonnistuneen hyökkäyksen aikana Hizbollahin sotilaat sieppasivat 14 suomalaissotilasta. Järjestö uhkasi myös tappaa siepatut suomalaiset. Tämä uhkaus sai Hägglundin hänen kirjansa mukaan toimimaan.

Hägglund yritti vapauttaa suomalaissotilaita kääntymällä YK:n puoleen. Sieltä hän ei kuitenkaan apuja saanut, vaan sen sijaan häntä kiellettiin neuvottelemasta Hizbollahin kanssa, koska tämä “saattaisi suututtaa Israelin”. Kielto tuli ylimmältä tasolta eli YK:n rauhanturvaamisesta vastanneelta alipääsihteeri Marrack Gouldingnilta.

Kielto ei kuitenkaan pysäyttänyt Hägglundia, joka päätti järjestää omat neuvottelut kiellosta huolimatta. Hän tapasi Hizbollah-johtajan sheikki Mohammad Hussein Fadlallahin. Neuvotteluissa Hägglund sai kuulla Fadlallahilta kovaa kritiikkiä länsimaita ja YK:ta kohtaan. Tämän jälkeen Hägglund kysyi Fadlallahilta, eikö olisi väärin rangaista rauhanturvaajia muiden virheistä. Fadlallah myönsi asian olleen näin.

Neuvottelut Hägglundin ja Fadlallahin välillä onnistuivat ja suomalaissotilaat vapautettiin. Muidenkin suomalaissotilaiden vainoaminen loppui siihen.

Lähde: Yle

15 KOMMENTIT

 1. Tietysti kaikki ovat uhrattavissa valitun kansan luvatun maan puolesta!

  Kiitos vinkistä, pitänee lukaista jossain vaiheessa.

 2. Olen “Kustun” tavannut henkilökohtaisesti muutaman kerran. Suoraselkäisin suomalainen sotilas sitten Adolf Ehrnroothin.

 3. Katsoin hiljattain dokumentin YK:n hylkäämistä sotilaista, jotka oli määrätty riisumaan neekereitä aseista heimoväkivallan lopettamiseksi Afrikassa. Äkkiä heimo kääntyi YK :n rauhanturvaajia vastaan. Apua pyydettiin useaan kertaan, mutta YK ei sitä valkoisille rauhanturvaajille antanut. Neekerit saivat yhden turvaavan kiinni ja nylkivät tämän elävältä tuoden jäänteet näytille. YK kehotti miehiä taistelemaan yksin valtavaa ylivoimaa vastaan, vaikka jenkeillä olisi ollut mahdollisuus nopeaan tilanteeseen puuttumiseen, jos vain tahtoa olisi ollut. Syntyi pitkä tulitaistelu, jossa YKn miehet linnoittautuivat rakennukseen ja heitä oli vastassa satoja neekereitä odottamassa heidän repimistään kappaleiksi. He pääsivät pakenemaan pitkän suunnittelun jälkeen ja joutuivat pakenemaan vaikeassa maastossa useita päiviä ilman vettä ja ruokaa. Lopulta he saivat paikallisen viljelijän kautta kyydin turvaan.

  YK ei välitä paskaakaan valkoisten työntekijöidensä turvallisuudesta. Toivotetaan vain onnea. Yhtä vähän toista järjestöä Natoa kiinnostaa suojella jäsenmaitaan (Italia, Espanja, Kreikka jne) massamaahanmuutolta. Naton tarkoituksena on taistella nationalismia vastaan ja edustaa globaaleja arvoja eli Euroopan valkoisen rodun tuhoamista maahanmuutolla. Tämä nationalismin vastustaminen selviää ihan NATOn periaatteet lukemalla. Janne Moilanen sivusi asiaa Turussa pitämässään puheessa.

 4. Kapteeniluutnantti Jarno Mäkisen ja muiden tarkkailijoiden murha ei ole vieläkään saanut julkista ja virallista selvitystä israelilta.
  Koffin annan ja Tavja Halonen olivat vain “tyrmistyneitä” tapahtumasta ja silloinen amerikan puolustusministeri Snow kielsi iskun tarkkailuasemaan olleen tahallinen (hänhän oli varmaan paikan päällä).
  Media esitti 4 eri versiota israelin selvityksestä, milloin oli vanha kartta, radiohiljaisuus israelin upseeriston ja lentäjän välillä, huonot puhelinyhteydet, sekavat komentosuhteet etc. litania on kuin suomalaisella rattijuopolla, kertomus vaihtuu tuulen suunnan mukaan ja pääasia ettei itse olla koskaan syyllisiä.
  Tuosta Hägglundin tekemästä siirrosta otti Mauno Koivisto meriitit itselleen.

 5. Hägglundin kaltaisia suoraselkäisiä sotilaita kaivataan tänäpäivänä.

 6. Intissä aikoinaan kyseltiin halukkuutta YK-tehtäviin; sanoin ettei kiinnosta alkaa rättipäiden tai neekereiden keskinäisten kahinoiden erotuomariksi.

 7. Noinkohan Hägglund toimi suomalaisten puolesta? Kun kerran lähtökohtaisesti oltiin puolustamassa petro-dolalrin etuja.

  Ja tämä aina mietityttää että miten voidaan “siepata” sotilaita joilla on kovat piipussa? Se joka tuonne lähtee pitää olla asennoitunut siihen että sieltä ei tulla ehjänä tai elävänä takaisin. Silloin kun joku porukka koittaa siepata niin silloin vedetään liipasimesta. Yksi tai kaksi partiota voi kuolla mutta sen jälkeen sieppausyritykset vähenevät oleellisesti. Arabien ampumatarkkuus kun on nähty jo niin monelta videolta.

  Vai oliko nämä ne miehet jotka oli lähtenyt leiristä sinne paikaliseen bordelliin?

  • Se oli tapahtunut jotenkin niin, että
   Ensin yhden vartiossa olevan sotilaan luo tulivat kaksi paikallista tyttöä, ja alkoi flirttailu. Sitten yhtäkkiä ase oli siepattu ja sotilas tähtäimessä. Toisille paikalle tulleille sotilaille oli tehty selväksi, että tämä kuolee jos eivät luovuta aseita, ja he tottelivat. Koska ei kukaan haluaa kuolla jonkun teräksestä ja puusta valmistetun mekanismin takia. Nyt oli jo muutama seinää vasten seisomassa, joten panokset kasvoivat ja ryhmän loputkin antautuivat samoista syistä kuin edellisetkin. Lopputuloksen näkökulmasta arvioituna kaikki meni oikein hyvin, koska kaikki suomalaiset jäivät henkiin joten päätös luovuttaa aseet ja antautua oli oikein.

  • Olisiko Kähkävä itse valmis kuolemaan ensimmäisenä“kun joku porukka koittaa siepata niin silloin vedetään liipasimesta”-periaatteensa takia?

   • niimpä, en kyllä itse olis valmis jossain vitun kamelin paskkasassa kuolemaan. kyllä jos sota tulee tänne, sillon soditaan loppuun, se on aivan eri asia

 8. Israel olisi varmaan pyrkinyt pommittamaan vankina olevat Suomalaissotilaat hengiltä, jos olisi tiennyt missä niitä piilotellaan ja syyttänyt sitten Hizbollahia.

 9. Harrastaa suurriistan ampumista. Hägglund on ampunut ja sen jälkeen täyttänyt muun muassa gepardin, karhun, leijonan, puhvelin ja seepran.

  Vaikea nähdä tätä “äijää” tämän tiedon jälkeen minään muuna kuin puhtaana mulkkuna.

  • Niistä on hyvä aloittaa ja siirtyä sen jälkeen muihin Afrikkalaisperäisiin olentoihin.

Comments are closed.