Koti Uutisia Kotimaa Kemiönsaarella ammuttiin rauhoitettu merikotka

Kemiönsaarella ammuttiin rauhoitettu merikotka

4

Kemiönsaaresta on löytynyt kuollut merikotkanaaras. Poliisi tutkii asiaa luonnonsuojelurikoksena, koska Eviran tutkimus on osoittanut, että lintu luultavasti ammuttiin pienikaliiberisella kiväärillä.

Koska merikotka on rauhoitettu, odottaa tekijää suuret sakot, jos hänet saadaan kiinni. Merikotkan arvo on 7 400 euroa ympäristöministeriön listan mukaan. Ministeriö asettaa maan uhanalaisille eläimille ja kasveille arvon, joka peritään henkilöltä, joka rikkoo rauhoitusta. Poliisi pyytää asiasta havaintoja, jotta tekijä saataisiin kiinni.

Pohjoismainen Vastarintaliike ajaa muutosta myös luonnonsuojeluasioissa. Liikkeen tavoitteena on luoda yhteiskunta, jossa luontoa kunnioitetaan nykyistä enemmän ja jossa luonnonvaroja ei tuhota puhtaasti omin tai taloudellisin perustein. Tämän kaltaisesta rauhoitettujen lajien tappamista rangaistaisiin kansallissosialistisessa yhteiskunnassa paljon nykypäivää ankarammin. Liikkeen näkemyksiä ympäristöasioista voi lukea liikkeen poliittisesta manifestista.

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

 1. Tuskin kovin ponnekkaasti tutkitaan, taitaa prioriteetit ja resurssit olla ihan toisaalle suunnattu.
  Paikallinen sikaniska se on, kukaan lähde asetta kelkkomaan kovin pitkältä.
  Ei muuta kuin ne, jotka ovat arvostelleet Kotkien suojelua, samanlaiseen syyniin kuin poliitisesti eriävän mielipiteen omaavat ja sanan-/ lehdistön vapautta toimittavat.

  • Siellä on joku sankari tärkännyt kalsarinsa kun on ensin touhutippa lahkeessa kytännyt kotkaemoa. Valtamedia mainitsi linnun olevan hautova naaras; toivon hartaasti etteivät poikaset ole ehtineet kuoriutua vain riutuakseen kuoliaaksi. Merikotkakoiras kyllä tuo evästä poikasille vaan osanneeko tuo pitää niitä lämpiminä yön yli?

   • Aikoinaan seurasin Eestistä tulevaa livekuvaa merikotkan pesinnästä ja siinä oli vuoronvaihtoa.
    Se että toinen on poissa kuvioista tietenkin rasittaa yhtä enempi ja nyt tosiaan on pesintäaika kriitttisimmillään.
    Merikotka ottaa myös uuden puolison, jos toinen on kuollut tai lähtenyt “nuoremman” mukaan (tuossa eestikotkan kohdalla kävi näin, mutta poikaset olivat jo kookkaita siinä vaiheessa).

 2. Eläin -ja luonnonsuojelurikoksista pitäisi rangaista kuolemantuomiolla tai loppuikä kuritushuoneessa, mutta Hölmölässä noista rikoksista selviää sakoilla.

Comments are closed.