Koti Uutisia Keittäjä tarjoili oppilaalle vahingossa sianlihaa – sai potkut

Keittäjä tarjoili oppilaalle vahingossa sianlihaa – sai potkut

1

Englannin Cambridgessa sijaitsevan koulun ruokalassa työskennellyt nainen sai potkut 11 vuoden palveluksen jälkeen. Syy tähän oli se, että hän tarjoili erehdyksessä kinkkua yhdelle koululaisista.

51-vuotias kahden lapsen äiti Alison Waldock erotettiin keittäjän toimestaan Cambridgessa sijaitsevassa Queen Edith Primary Schoolissa tarjoiltuaan vahingossa kinkkua sisältävää ruokaa 7-vuotiaalle islaminuskoiselle oppilaalle, joka oli itse pyytänyt kyseistä ruokalajia esillä olleelta listalta. Koulun rehtori keskeytti oppilaan lounashetken, ennen kuin tämä ehti syödä ruokaansa. Waldock ajatteli tällöin, ettei suurempaa vahinkoa ollut ehtinyt tapahtua. Lapsen vanhemmat, Zahid ja Rumana Darr, kuitenkin valittivat asiasta ja järjestivät Waldockille potkut tämän työskenneltyä koulussa jo 11 vuotta.

UK_Alison_WaldockWaldockin mielestä hänen erottamisensa tuntuu ankaralta, koska kyseessä oli yksittäinen virhe. Hän on kertonut myös Daily Mail -lehdelle, ettei ruokalan työntekijöitä ollut koulutettu asian suhteen tarpeeksi: “Kun halal-ruoat tulivat keittiöömme, kukaan ei sanonut, etteivät muslimit voi syödä minkäänlaista sianlihaa. Meitä olisi voinut tiedottaa asiasta, mutta he eivät tehneet mitään. Minua ei ole koulutettu uskonnollisten eroavaisuuksien suhteen – teen ruokaa keittiössä.” Waldock on kertonut niin ikään tunteneensa, että koulu ja catering-yritys tekivät hänestä syntipukin, jotta niitä ei pidettäisi poliittisesti epäkorrekteina.

Waldock oli aiemmin varoittanut siitä, kuinka mahdotonta on pitää lukua kaikista erilaisista ruokavalioista, joita 200 lapsella on monikulttuurisessa koulussa. Hän oli ehdottanut, että lapset voisivat käyttää käsivarsinauhaa tai jotain muuta näkyvää merkkiä, jotta voitaisiin tietää, mitä he syövät. Koulu kuitenkin hylkäsi ajatuksen sillä perusteella, että muut lapset voisivat saada vaikutelman, että erityisruokavaliota noudattavat lapset olisivat erilaisia.

Waldockin on edelleen mahdollista valittaa päätöksestä ja saada työnsä takaisin, mutta hän on kertonut, ettei hän ole tästä kiinnostunut: “Tahdon vain puhdistaa nimeni. En haluaisi työtäni takaisin – katsokaa, miten minua on kohdeltu. En voisi työskennellä siellä enää tai oleskella tämän koulun ympäristössä. Se tuntuisi epämukavalta.”

Alison Waldockille potkut järjestäneet muslimivanhemmat aikovat nyt muuttaa Arabiemiirikuntiin alueelle, jolla vallitsevat tiukat islamin säännöt. Päätöksellä ei kuitenkaan näytä olevan tekemistä Waldockin kanssa, sillä se tehtiin pian sen jälkeen, kun Zahid Darrin yritys lakkautettiin kesäkuussa. Darria, jonka perhe asuu miljoonien arvoisessa talossa, on kielletty omistamasta yritystä sen jälkeen, kun hänet tuomittiin vuonna 2008 veronkierrosta satojentuhansien eurojen arvoisiin sakkoihin.

 

Lähteet: Nordfront, Daily Mail

1 KOMMENTTI

  1. Toivon syvästi, että paikalliset kansallissosialistit tuovat asiaa julki mahdollisimman paljon ja tukevat rva Waldockia kaikin mahdollisin tavoin. Monikulttuurisuuden uhri. Aivan kuten ne raiskatut 14-v. tytötkin. Eivät ensimmäisiä, eivätkä varmasti viimeisiä.

Comments are closed.