Koti Uutisia Kotimaa Keikkaraportti Mistreatin syntymäpäiviltä

Keikkaraportti Mistreatin syntymäpäiviltä

21


Viime viikonloppuna Suur-Helsingin alueella vietettiin Suomen merkittävimmän RAC-yhtyeen Mistreatin 30-vuotissyntymäpäiviä. Kaksipäiväinen festivaali keräsi yhteen kaikenikäisiä kansallismielisiä eri järjestöistä ja aina ulkomaita myöten.

Musiikillisen vastakulttuurin äänitorvi Veriyhteys on julkaissut sivuillaan raportin satoja ihmisiä yhteen keränneestä musiikkitapahtumasta. Voit lukea tapahtumakertomuksen osoitteessa http://veriyhteys.tumblr.com/.

21 KOMMENTIT

 1. En muista nähneeni saksalaisissa 30-40 luvun kuvissa juurikaan skinheadeja. Miksi tällaista FBI:n ja CIA:n luoman alakulttuurin rappiotaidetta yhä edistetään? Eikö Vastarinnan pitäisi olla terveiden arvojen kannalla? Black Metal ja siihen vivahtava meteli on sairasta. Siitä huokuu energialukot ja rajoittuneisuus, ei arjalainen brahmaaninen tai edes kshatrya tason henki.

  • Olen osittain samaa mieltä kanssasi skinheadkulttuurin osalta, mutta toisaalta kuinka moni nykynuori kokee Wagnerin sävellykset omikseen?

   Voi tietenkin laittaa 1930-luvun tyyliset vaatteet päälle ja kuunnella klassista musiikkia mutta puhutteleeko sellainen porukka nykypäivän nuorisoa lainkaan? Vai näyttääkö sellainen toiminta nuorison silmissä lähinnä menneisyyteen jämähtäneeltä larppikerholta joka ei koskaan etene eikä uudistu mitenkään?

   • Eikös skinhead alakulttuuri rupea olemaan aika kuollut jo. Minä tykkään Wagnerista ja monesta klassisesta musiikista enkä mikään ikäloppukaan ole. 🙂 Tosin ei mulla RAC-yhtyeitä mitään vastaan ole, Mistreat on kyllä kova yhtye. Kukin saa kuunnella millaista musiikkia tahtoo, mutta nuo skiniliike hommat on aika lapsellisia nykyään, eikä niitä enään edes juuri ole. Kansallissosialismi on cool, AINA! 😎

    • En näe tarvetta luoda mitään vastakkainasettelua samalla asialla olevien skinhead-tovereiden ja ei-skinhead-tovereiden välillä. Jokainen tyylillään, ja vastakkainasettelu pitää luoda johonkin ihan muualle. Jos olisit ollut paikalla, niin tietäisit, että
     A) skinikulttuuri ei ole kuollut
     B) noilla keikoilla käy myös paljon muitakin kuin skinejä. Myös PVLn aktivisteja.

     RAC-musiikki on myös ollut perinteinen “sisäänheittäjä” nuorisolle, mukaan lukien itselleni, kohti aatteellista heräämistä.

     • Juu en sillä sanonutkaan, mutta nämä skiniliikkeet oli enemmänkin 90-luvulla “elossa” kuin nykyään, mutta silloin ei ollutkaan mitään vakavasti otettavia kansallissosialistiliikkeitä, eikä mitään skiniliikkeitä sellasiksi voi luokitella, ja kyllä varmaan ainakin edes jotkut PVL:n jäsenistä oli joskus nuorina jossain skiniliikkeessä.

     • Itse en ole nähnyt Vastarintaliikkeen mielenosoituksissa kuin ehkä muutamia skinejä, mutta tottakai he ovat tervetulleita siinä missä kaikki muutkin enkä tietenkään halua luoda mitään “vastakkainasettelua”. Yhdessä kohti Voittoa!

  • Mut 30-luku oli ja meni, eikä se tule enää koskaan takaisin. Hyvä, että kansallissosialismia edistetään kaikilla rintamilla, myös modernin ajan ilmiöissä (kuten alakulttuureissa).

   • 90-lukukin on mennyt jo milloin noi skinheadliike oli vielä, ei kai kukaan enään nyt pukeudu kuin skinit?😀 Lyhyet hiukset tietysti saa olla, ei se merkitse mitään, mutta tiedätte mitä meinaan.

    • Vastarintaliike on moderni, tyylikäs, asiallinen ja ehdottoman tinkimätön periaatteistaan, johon nuorien on helppo samaistua, kuin taas humalaiset skinheadit eivät tuo liikkeelle kauhean hyvää imagoa tai ole esimerkkinä nuorille.😅

     • Osasta nuorilla saattaa olla vielä semmoinen “party” vaihde päällä että ei Vastarintaliikkeen ehdoton ja tiukka linja sovi elämään niin siinä voi miettiä että onko parempi että nuoret heiluu kaupungilla diskoissa vai näillä keikoilla? Usein tässä “Me ollaan parempia kuin känniset skinheadit” puheessa lähdetään mukaan median luomaan kuvaan ilman että oikeasti tiedetään asiasta mitään muuta.

     • Niin, kyllä itsekin pidän joistain RAC-yhtyeistä vaikka en koskaan mikään skini ole ollutkaan.

     • Kiitos edes osittaisesta ymmärryksestä. Voin tulla itsekin sen verran vastaan, että joissain Mistreatin biiseissä on sinänsä viaton ja “hyvä” meininki ja selkeät melodiat ja sanoistakin saa selvän enkä kaikkea siis rinnasta black metalliin.

      Mutta Wagnerin, black metallin ja räkäpunkin väliin mahtuu todella paljon kaikkea hienoa. Suomessa opiskelee paljon ihmisiä kansamusiikkilinjoilla ihan Sibelius Akatemiaa myöten ja alemmallakin tasolla ja helposti omaksuttavaa folk henkistä musiikkia uudella tekniikalla tuotetaan todella ammattimaisin ottein. Sieltä löytyy teoksia joissa on potkua, eivätkä ole vain jotain kantele tuutulauluja. Voin tähän kaivella muutaman esimerkin kunhan ehdin. En ulkomuistista nyt muista paria kovaa nimeä jotka ovat folk listoilla keulineet viime vuosina. Modernisti toteutettu folk, siis todellinen kansanmusiikki, pitäisi olla kansllismielisen musiikin ytimessä mielestäni.

      Ja myös nykysuomalaisen korkeakulttuurin piiristä ja mainitun Sibelius Akatemian kansamusiikkilinjalta löytyy kansallismielisiä ja he ovat valitettavasti aika ahtaalla aattensa kanssa nyky-yhteiskunnassa ja se, että tultaisiin heitäkin vastaan ja tarjottaisiin samaistumisen kohdetta liikkeen osalta myös sinne päin olisi Vastarinnalta hyvä veto. Esim runolaulannan osalta on olemassa sanansaattajia(tiedän yhden ainakin) jotka lauluryhmiä vetäessään voivat levittää tietoisuutta liikkeestä.

     • Juu eihän sitä skini tarvitse olla että voi RAC-bändejä kuunnella. RAC on kaikkille tätä hulluutta vastustaville. Ihmiset maksaa jostain humpuukikeikan lipusta 40e-60e ja ne rahat menee ties minne kun taas RAC-keikan liput saattaa maksaa 10e-20e ja rahat menee tahoille jotka ovat Vastarintaliikkeen puolella. RAC-bändit ovat tehneet biisejä samoista aiheista mistä näilläkin sivuilla kirjoitetaan artikkeleita jo Skrewdriverista lähtien. Olisi hienoa nähdä joku päivä että iso osa nuorisosta olisi kiinnostunut RAC-musiikista ja eri tahot järkkäisivät nuorille suunnattuja (tietty päihteettömiä) keikkoja. Nuorisossa on se tulevaisuus ja ei heitä kyllä klassissella musiikilla tavoiteta. Tämä on vain yksi kanava monien joukossa.

     • Pitkälti samoilla linjoilla Anomalyn kanssa, mutta minähän olenkin wanha pieru. Piikkilankamusiikki ei oikein ole koskaan kolahtanut vaan makunsa kullakin, sanoi koira kun muniaan nuoli.

  • Samaa mieltä Anomalyn kanssa. Osa vastaajista taisi ottaa 30-luvun liian kirjaimellisesti. Kysehän ei ole siitä 30-luvun ajasta tai edes kshatrioiden ajasta, vaan siitä mitä ne tarkoittivat. 30-luvun musiikissa oli tiettyä ikuisuutta, joka ylsi kaikkien aikojen yläpuolelle.

   Jos joku sanoo, että “30-luku oli ja meni” tai että “nuoria” pitäisi onkia erityisesti – se jos mikä on vihollisen luomaa rappiota. He vartavasten loivat tämän idean, että “nuoret eivät seuraa vanhoja”, rummuttamalla sitä miljoonissa novelleissa, elokuvissa ja kappaleissa, jotta valkoiset ottaisivat sen annettuna, että “kehitys” (=mädätys&rappio) olisi väistämätöntä loogista jatkumoa.

   Kansallissosialismin ei pidä olla enempää ja vähempää kuin kestävää eli ikuista. Se ei tarkoita vain 30-lukua vaan kaikkia lukuja ei ainoastaan menneisyydessä vaan myös tulevaisuudessa.

   Mitä tulee pukeutumiseen: sama juttu. Onko nykyinen vaateteollisuus kestävä? Onko bilettäminen rodullisesti kestävä tapa elää? Kansallissosialismi ei tarvitse meitä; me tarvitsemme kansallissosialismia. Mikäli elämme kestämättömästi, karma kyllä korjaa.

 2. Todella hyvä konsertti ja hienosti kirjoitettu raportti Veriyhteydeltä jälleen.

 3. Keikkailu on siihen saakka hyväksyttävää kun se ei merkitse passiivisuutta poliittisessa aktivismissa.

Comments are closed.