Koti Uutisia KD:n puheenjohtaja näkee Jerusalemin kuuluvan juutalaisille

KD:n puheenjohtaja näkee Jerusalemin kuuluvan juutalaisille

7
Sari Essayah ja Israelin presidentti Shimon Peres vuonna 2013.

Jerusalem on kristinuskon, islamin sekä juutalaisuuden pyhä kaupunki. Sekä Israel että Palestiina väittävät sitä pääkaupungikseen. Jerusalem on yksi Lähi-idän verisimmistä kiistanaiheista sekä yksi avainkysymyksistä Lähi-idän rauhanneuvotteluissa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah piti puheen Turussa järjestetyssä Israel 70 vuotta -juhlassa, jossa hän otti jyrkän sionistisesti kantaa Jerusalemin asemaan tulevaisuudessa. Hän pitää tragediana, mikäli Jerusalem jaettaisiin Palestiinan ja Israelin kesken. “Mielestäni Jerusalemin tulee olla yksi, yhtenäinen kaupunki ja säilyä sellaisena kuin se tänä päivänä Israelin hallinnon alla tunnetaan.”

Essayah näkee myös paljon yhteistä Suomessa ja Israelissa. “Meillä on paljon yhdistäviä asioita, vaikka maantieteellisesti olemme kaukana toisistamme. Molemmille maille itsenäisyys on kalliisti puolustettu, ei mikään itsestäänselvyys, koska molemmilla on haastavat naapurit. Lipuissammekin on yhdistävää symboliikkaa ja värit.”

Lisäksi Essayah muistuttaa, että molemmista alun perin pienistä ja köyhistä maista on tullut lyhessä ajassa korkean tason hyvinvointivaltioita, jotka ovat myös jakaneet hyvinvointiaan muille. Essayah muistuttaa myös muiden Suomen poliittisten päättäjien sionistisuudesta. Suomen eduskunnassa toimiva Israel-ystävyysryhmä on yksi parlamentin vanhimpia ystävyysryhmiä.

7 KOMMENTIT

  1. Minua ei nyt kiinnosta yhtään kenelle Jerusalem kuuluu. Mutta se, kelle Suomi kuuluu onkin jo sotaisa juttu.
    Jerusalem on tietoinen ruutitynnyri maailmassa, josta myöskin entinen oikea presidentti Urho Kaleva Kekkonen (1900-1986) sanoi Tampereella pitämässään puheessa Lähi-idän olevan maailman rauhan pahin este ja tulehduspiste. Jotkut hygieenikot saattavat nousta takajaloilleen, mutta tiedän kertoa senkin tosiasian, ettei Kekkonen niin suuremmin fanittanut juutalaisvaltiota. Hän jo opiskeluaikanaan Saksassa ollessaan kirjoitti vaimolleen Sylvi Kekkoselle siitä yksinäisyydestä ja tympeydestä, joka vallitsee siinä täysihoitolassa, jossa hän kortteeraa. Tuon paikan muista asukkaista ei ollut seuraksi ja varsinkin eräs juutalainen vanhempi mieshenkilö oli niin vastenmielisen olonen ja eräällä tavalla ylimielinen, että aina kun tämä mies tuli yhteiseen olohuoneeseen hän (Kekkonen) lähti välittömästi pois, koska ei halunnut sosiaaliseerata tämän herran kanssa.
    Jerusalemin “omistuskaarti” on sellainen sekametelisoppa, ettei siitä ota selvää pirukaan, eikä maailmasta löydy sellaista maamittaria , joka tuon alueen jyvittää. Tuo paikka on maailmanlaajuinen “tieriita”, jonka takia koko maailma on kusessa vuosisadoista toiseen.

  2. Essayah on antikristillinen susi kristityn vaatteissa, se on tiedetty jo kauan. Mädättäjä mikä mädättäjä.
    Hyvä että uutisoitte noista talmudistien aisankannattajista.

  3. Essayah on yksi Suomen vastuuntuntoisimpia ja älykkäimpiä poliitikkoja. Hillitkää suunne. Antipuheillanne karkoitatte siunauksen yltänne. Viisas miettii mitä puhuu

Comments are closed.