Koti Uutisia Ulkomaat Kaupunkisuunnittelijat: maahanmuuttajaterrorismi pyritään piilottamaan

Kaupunkisuunnittelijat: maahanmuuttajaterrorismi pyritään piilottamaan

2

Talousjulkaisu Financial Timesin (FT) mukaan terrorisminvastainen kaupunkisuunnittelu on muuttunut ratkaisevasti viime vuosina. Maahanmuuttajaterrorismin yleistyessä autoesteistä ja muista turvallisuusrakenteista on pyritty tekemään yhä huomaamattomampia. Terrorismiuhka yritetään piilottaa kansalta.

FT:n mukaan ilmiö on sama niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa. Lehti huomauttaa, että aiempina vuosikymmeninä terrorismiesteiden tahdottiin länsimaissa olevan mahdollisimman näkyviä. Nyt tilanne on kääntynyt päälaelleen.

Ennen afrikkalais- ja arabitunkeutujien tulvaa esimerkiksi Britannian merkittävin terroriuhka oli Pohjois-Irlannin itsenäisyysliike IRA. Järjestön vapaustaistelutaktiikoihin lukeutuivat pommi-iskut brittikohteita vastaan. Brittimiehittäjät vastasivat tähän rakentamalla näyttäviä turvarakenteita ja vannomalla tekevänsä Lontoosta “teräslinnoituksen”.

Kun irlantilaiset vapaustaistelijat vaihtuivat värillisiin maahantunkeutujaterroristeihin, muuttui Lontoon strategia täydellisesti. Nyt ei pystytetä “teräslinnoituksia” ja barrikadeja vaan mahdollisimman huomaamattomia turvarakenteita. Poliitikkojen ilmeinen tavoite on piilottaa terrorismi kansalta, jotta äänestäjät eivät vaatisi tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

FT:n mukaan kaupunkisuunnittelijat ovat kätkeneet terroriuhan mitä mielikuvituksellisimmin keinoin. Lontooseen on asennettu maanalaisia barrikadeja, jotka voidaan nostaa maan pinnalle kriisitilanteissa. New Yorkissa julkisiin tiloihin on kiinnitetty autoiskuilta suojaavia betonipenkkejä. Italiassa samaa asiaa ajavat jättiläismäiset betonikukkaruukut.

Lähde: Financial Times

2 KOMMENTIT

  1. Milläs barrikadilla meinasivat pommi-, puukko-, ampuma-ase-, ja happoiskut estää? Kaikki nämä valheet ja epätoivoiset peittelyt tulevat romahtamaan omiin painoihinsa, kaikki tiedostavat ongelman, mutta eivät puhu siitä ääneen tai sitten valehtelevat itselleen ja muille ongelman olevan jossain muualla.

  2. Espanjan ja Irlannin touhu on tuttua meillä eurooppalaisille. Itse olin Madridissa 2004 ja osui melko lähelle juna-aseman iskut allekirjoittanutta. Mutta ei unohdeta Europolin tilastoja: 2016 EU:ssa 142 ihmistä kuoli terrori-iskuissa ja vain neljä oli muiden kuin muslimien aikaansaannosta. 96 % terroritapoista meni siis “rauhan uskonnon” piikkiin.

    Muita “hauskoja” tilastoja:

    Helsinki, 2018: 38 raiskausta, joista 24 (62 %) oli ei-suomalaisten tekemiä. Kovimmat raiskarit järjestyksessä: irakilaiset, afgaanit ja somalit. Neljä nimistä oli ruotsinkielisiä, jotka voivat hyvinkin olla mustalaisia. Vuotta aiemmin 2017 66 % raiskauksista oli muukalaisten tekemiä. Yleisin raiskarin nimi oli MOHAMMED; heitä oli 14 % kaikista raiskaajista! Vaikuttavaa.

    Emma “Mätähammas” Kari sanoi olevansa tyytyväinen Suomen (((hallituksen))) toimiin neljältä aiemmalta vuodelta ja sanoi että samaa linjaa tullaan jatkamaan entistä vahvemmin.

    Pelottava tulevaisuus edessä ainakin kaupunkilaisilla.

Comments are closed.