Koti Artikkelit Katupartiointia nyt myös Ruotsissa

Katupartiointia nyt myös Ruotsissa

2

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Göteborgin-ryhmä partioi kaupungin kaduilla perjantai-iltana ja yönä 5. helmikuuta. Toiminta oli kaiken kaikkiaan onnistunutta ja ryhmä lupaa partioinnille jatkoa. Näin luvattiin myös Ludvikan viime viikonlopun ensimmäisen katupartioinnin ja Kungälvin uimahallissa tapahtuneen partioinnin jälkeen.

GBG-patrull-460x460

Yhä useampi on viime aikoina huomannut yhteiskunnan rappeutuvan samassa tahdissa kuin ihmisten omat asuinalueetkin. Yhä pienemmällä osalla ruotsalaisista on sitä paitsi varaa ostaa itsensä ulos muukalaisten asuttamilta alueilta ja monikulttuurin keskeltä. Tämä johtaa puolestaan kulttuurien yhteentörmäyksiin, joiden seuraukset ovat osoittautuneet kaikkea muuta kuin positiivisiksi. Pohjoismaalaiset ovat saaneet kokea muukalaisten harjoittamaa sortoa jo lapsuudestaan asti. Pohjoismaalainen ihminen ei paranna mahdollisuuksiaan selvitä juomalla nykymalliin joka viikonloppu runsaita määriä alkoholia, pikemmin päinvastoin.

Nämä ajatukset taustalla ruotsalaiset aktivistit ja jäsenet 2. ryhmästä jalkautuivat Göteborgin kaduille partioimaan 5. helmikuuta perjantai-illasta lauantaiaamuun. Partioinnin tarkoituksena oli estää ruotsalaisia joutumasta esimerkiksi raiskatuiksi, ryöstetyiksi tai pahoinpidellyiksi.

Osallistujat kokoontuivat tapaamispaikalle kello 22. Partiointi aloitettiin Göteborgin ydinkeskustasta ja sitä jatkettiin siihen asti, kunnes baarien sulkemisajasta oli kulunut pari tuntia. Jo alkuillasta partio auttoi muiden muassa erästä naista, joka oli juonut itsensä niin humalaan, ettei hän löytänyt oikeaan raitiovaunuun päästäkseen kotiinsa. Partion jatkettua eteenpäin Järntorgetille vastaan tuli muutama liikkeen ruotsalaisen osan verkkomedian Nordfrontin lukija, joilta kuultiin kannustavia sanoja ja onnentoivotuksia.

Andra Långggatanilla poliisi teki selväksi, että se oli päättänyt hasiksenhajusta, strippiklubeista ja humalaisista huolimatta vainota pitkän aikaa katupartiota. Partioijat päättivät hajaantua pieniin ryhmiin poliisin kaiken aikaa piirittäessä. Hetken päästä ilmestyi yhä lisää järjestelmän lakeijoita ja nämä pysäyttivät partioijista neljä henkilöä kysellen henkilöllisyystodistuksia. Lisäksi poliisit tarkastivat heidän taskunsa ja kysyivät lisää kysymyksiä. Poliisit kyseenalaistivat jopa partion mukana olleet termospullot ja partioväen vaatevalinnat sekä valokuvasivat kahta osallistujaa.

Poliisit yrittivät vielä kaiken lisäksi osoittaa olevan jotenkin luonnollista epäillä rikosta, mikäli joku kävelee Göteborgin kaduilla viikonloppuyönä olematta päihtynyt. Tilanne oli kuin se olisi kopioitu suoraan Aldous Huxleyn kirjasta Uljas uusi maailma. Vaikka partioijat pääsivät viimein jatkamaan matkaansa, poliisien vaino jatkui vielä kauan ennen kuin he katosivat suurkaupungin yöelämään.

Myöhemmin partio kokoontui yhteen aktiviteetin lopettavalle yövaellukselle Avenylta keskusaukiolle. Tänä aikana partio auttoi esimerkiksi ystävänsä hukannutta naista; katupartion saapumishetkellä nainen oli keskellä maahanmuuttajien merta eikä hänellä ollut puhelinta. Naiselle annettiin vettä ja mahdollisuus lainata puhelinta. Tämän jälkeen partio seurasi naista paikkaan, josta hän löysi ystävänsä. Koko kaveriporukka lähti tämän jälkeen koteihinsa ryhmissä.

Kun aktiviteetti oli ohi, yön tapahtumat puitiin vielä läpi seuraavaa partiointikertaa ajatellen. Ensi kerralla toivoisimme poliisin kiinnostuvan enemmän oikeista rikollisista; “uusnatsihuligaanit” selviävät kyllä ilman poliisin läsnäoloakin.

Göteborgin ryhmä on partioinut myös hieman tavanomaisesta poikkeavalla paikalla, nimittäin Kungälvin uimahallissa hieman reilu parikymmentä kilometriä pohjoiseen Göteborgista. Uimahalleissa tapahtuu jatkuvasti monikulttuurista seksuaalista ahdistelua, jonka uhreja ovat valkoiset naiset. Göteborgin ryhmä kertoo tällaisen ahdistelutapauksen ilmenneen jokin aika sitten kyseisessä uimahallissa, ja niin ryhmä päätti tarttua tuumasta toimeen varmistamaan uimareiden turvallisuuden.

Ryhmän läsnäolo herätti ensinalkuun ihmetystä, mutta heidän kerrottua paikallaolonsa syyn ihmisten suhtautuminen oli positiivista. Jopa uimahallin henkilökunta oli sitä mieltä, että ryhmän turvallisuuspartionti oli tervetullutta. Yhden Göteborgin ryhmänjohtajista, Viktor Melinin mukaan partioinnin aikana ei ilmennyt järjestyshäiriöitä uimahallissa oleskelleista “partalapsista” huolimatta. Ehkäpä partioitsijat vaikuttivat asiaan läsnäolollaan.

DSC00698-460x259

Kuvan lapset ovat pikselöity yksityisyydensuojan vuoksi.
Kuvan lapset on pikselöity yksityisyydensuojan vuoksi.

Ruotsin valtamedia aloitti hieman ennalta-arvattavasti taas kerran liikkeen lokauskampanjan uimahallipartioinnin jälkeen, ja myös Iltalehti kirjoitti aiheesta. Kungälviläinen uimahallin toiminnasta vastaava kuntapamppu väitti medialle, ettei uimahallin henkilökunta olisikaan pitänyt turvapartion läsnäolosta. Melinin mukaan uimahallityöntekijöiden pomo ja media hyvin todennäköisesti painostivat työntekijöitä vääristelemään asiaa julkisuudessa. Vaikka valtamediassa onkin väläytelty Vastarintaliikkeen turvapartion heittämistä ulos uimahallista seuraavalla kerralla, Melin sanoi kuitenkin Nordfrontille antamassaan haastattelussa ryhmänsä jatkavan uimahallipartiontia sekä Kungälvissä että muilla paikkakunnilla.

“Poliitikkojen ja median toimintatavat eivät hämmästytä minua. Kansa ei tule niin vain unohtamaan noiden maanpettureiden tekoja. On hyvin sairasta, että ulos halutaan heittää meidät eikä naisiamme ahdistelevat partalapset”, kommentoi ryhmänjohtaja Melin Nordfrontille.

Katupartiointi on aloitettu myös keskiruotsalaisessa Ludvikan kunnassa. Ennen 5. ryhmän jalkautumista kaduille 13. päivä puolenyön aikaan ryhmä piti elokuvaillan Dennis Wisen Communism by the Backdoorin parissa. Koska Ludvikan varsinainen keskusta-alue on melko pieni, ryhmä partioi yön aikana myös puistoissa ja muilla alueilla hieman kauempana keskustasta. Tuona yönä poliisi loisti lähinnä poissaolollaan rikostilastojen räjähdysmäisestä kasvusta huolimatta. Aktivistit kertoivat nähneensä poliisiauton vain kaksi kertaa, ja tuolloin poliisit vain istuskelivat autossaan tekemättä mitään.

imgpsh_fullsize9-460x270

Partio saattoi yön aikana nuoren, humalaisen naisen kotiinsa ja sai todistaa kahden maahanmuuttajaryhmän tappelua erään pizzerian ulkopuolella. Muuten partioinnin aikana ei tällä kertaa tapahtunut mitään erityistä. Kello kolmen jälkeen aamuyöllä kadut olivat käytännössä tyhjät ja partiointi päätettiin tuolta erää.

 

Nordfront.se/Toimitus

2 KOMMENTIT

Comments are closed.