Koti Aktivismiraportit Katuaktivismia Vantaalla – video lisätty!

Katuaktivismia Vantaalla – video lisätty!

7

 

Pääkaupunkiseudun aktivistiryhmä järjesti toistamiseen kuluvan vuoden aikana katuaktivismitapahtuman Vantaalla. Koska edellinen, tammikuussa järjestämämme tapahtuma oli suoranainen menestys, päätimme järjestää myös tämänkertaisen aktivismin Myyrmäessä.

Vantaa010320141

Vantaa0103201411

Vantaa0103201410

Vantaa010320144

Vantaa010320142

Saavuimme kauppakeskus Myyrmannin edustalla sijaitsevalle Paalutorille hieman ennen yhtä. Otimme järjestön liput sekä kilvet esiin ja ryhdyimme jakamaan lehtisiä paikallisille. Vastaanotto oli alusta loppuun positiivista kuten yleensä, ja aktivisteille tulikin suorastaan tervetullut olo Myyrmäkeen.

Vantaa010320149

Vantaa010320147

Keskusteluita käytiin tällä kertaa paljon enemmän kuin ensimmäisellä kerralla ollessamme paikalla. Tammikuisen katuaktivismin mukanaan tuoma paikallinen mediajulkisuus on siis tuottanut tulosta positiivisella tavalla, ja monet tunnistivatkin järjestön heti. Eräskin vanhempi herrasmies kysyi, miten hän voisi tukea järjestöä. Hänelle kerrottiin, että helpoiten se onnistuu ostamalla liikkeen tukijäsenyys, jonka mies lupasikin ostaa.

Vantaa0103201412

Noin tunnin jälkeen paikalle saapuivat myös poliisit. He kysyivät tapahtumajärjestäjän tiedot ja kertoivat, että joku oli soittanut heidät paikalle tammikuussa sattuneen nujakan vuoksi. Hetken tilannetta seurattuaan poliisit totesivat itsekin, että rauhalliseltahan tilanne näyttää eikä heillä ole tarvetta jäädä pidemmäksi aikaa seisoskelemaan veronmaksajien kustannuksella.

Paikalla oli myös uskovaisten oma teltta, jossa monikulttuurinen ryhmä ihmisiä kuulutti selviytymistarinoitaan. Suoranaista hilpeyttä aktivisteissa aiheutti romanimies, joka kertoi omasta elämästään huumeiden, väkivallan ja vankilan parissa. Samaan aikaan miehen seurassa hetkeä aikaisemmin ollut toinen romaniaikuinen sekä ostarilla “hengailleet” ala-asteikäiset romanilapset aiheuttivat yleistä hämmennystä syljeskelemällä sekä huutelemalla hävyttömyyksiä.

Vantaa010320148

Vantaa010320146

Vantaa0103201413

Noin kaksi tuntia kestäneen aktivismin sekä satojen jaettujen lehtisten jälkeen pakkasimme tavaramme ja poistuimme paikalta. Tapahtuma oli kokonaisuudessaan menestys, ja jatkoa onkin luvassa. Pääkaupunkiseudun aktivistiryhmä kiittää kaikkia osallistujia!

 

Jesse Torniainen

7 KOMMENTIT

 1. Mahtavaa! Kukaan ei vaivautunut häiriköimään tällä kertaa 🙂

  • Haha, juuri näin! Eipä paljoa vastaan vänkääjiä Myyrmäessä näkynyt, muutaman perinteisen “älkää rikkoko ruusuista maailmankuvaani totuudella” -tapauksen lisäksi.

   Todella onnistunut tapahtuma, kiitokset järjestäjille!

  • Hah hah hah!

   Siinä sen näki taas nämä takku.netin narkomaanien paskapuheet. Ei niitä romanian mustalaisia avoimesti palvovia idiootteja voi ottaa tosissaan.

 2. Hienoa toimintaa, liike on tänä vuonna näkynyt kiitettävän tiuhaan kaduilla eri puolella Suomea!

 3. Ehkä virkavaltakin pikku hiljaa herää ja ymmärtää erotella häiriköt asiallisesti käyttäytyvistä henkilöistä.

  Nykyisissä töissä liikkuessani olen itse värkännyt vartijoille “oman id-kortin”. Sen sijaan että he raapustaisivat paperille nimeäni, osoitettani ja yhteystietojani sekä sotu-tunnusta, niin sujautan kortin heille muistoksi ja byrokratia on ohi siltä erää. Mietin että olisiko tällaisesta “id-kortista” apuja vastaavissa tilanteissa. Kun virkavalta tulee juttelemaan niin antaa heti ensimmäiseksi kortin käteen jotta päästään asiaan. Peli on avointa sen jälkeen.

Comments are closed.