Koti Uutisia Pohjoismaat Katuaktivismia Ruotsin ja Norjan rajalla

Katuaktivismia Ruotsin ja Norjan rajalla

2

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen aktivisteja Norjasta ja Ruotsista kokoontui viime viikonloppuna Charlottenbergin rajakaupunkiin katuaktivismin merkeissä.

Kaupunki sijaitsee Ruotsin puolella, mutta aivan rajan tuntumassa, joten se on luonteva paikka yhteiselle aktivismille. Charlottenberg on suosittu matkakohde, jonne ihmiset menevät ostoksille lähialueilta ja kauempaakin.

Ryhmä jakaantui kahteen osaan ja ottivat näin haltuun kaksi keskustaan johtavaa pääreittiä. Useat lentolehtiset vaihtoivat omistajaa.

Suurin osa aktivistien saamasta palautteesta oli positiivista, mutta myös pari kielteistä kohtaamista koettiin. Toinen tuli ohikulkeneelta mieheltä, joka kertoi, että poliisi tulisi pian paikalle, sillä hän oli tehnyt heille ilmoituksen ”rotuvihan lietsomisesta”. Vielä huvittavampi tilanne oli kun paikalle saapui vartija, joka uhkasi poistaa aktivistit paikalta, jos nämä eivät itse poistuisi. Vartijalle naurettiin päin naamaa ja hän joutui lopulta poistumaan nolona. PolPo ei missään vaiheessa käynyt paikalla.

Muutaman tunnin jälkeen katuaktivismi lopetettiin onnistuneesti. Osalle paikalla olleista kyseessä oli ensimmäinen julkinen aktivismitapahtuma.

Lähde: NordicResistanceMovement.org

2 KOMMENTIT

  1. Rotumuukalainen vartija tulee kertomaan pohjoismaalaiselle Pohjoismaassa, että missä tämän pitää seistä, vähemmästäkin nauraa päin naamaa.

  2. Vartijalle olisi voinut kohteliaasti kertoa että hänen toimivaltansa ei ulotu liikkeen ulkopuolelle. Eikä hänellä ole toimivaltuuksia kun mitään häiriötä ei ole. Päin naamaa nauraminen on vähän niin ja näin.

Comments are closed.