Koti Artikkelit Vastarintaliike Katuaktivismia Asema-aukiolla

Katuaktivismia Asema-aukiolla

31

Helsingissä järjestettiin aurinkoisen lauantaipäivän kunniaksi katuaktivismia Asema-aukiolla. Kuten kaksi viikkoa aikaisemmin, otimme mukaamme joukkomaahanmuuttoa vastustavan banderollin. Pari tuntia kestäneen aktivismin aikana käytiin lukuisia keskusteluja kiinnostuneiden ihmisten kanssa.

Heti aktivismin alussa paikalle tuli vartija, joka ryhtyi keskustelemaan aktivistin kanssa. Vartija myönsi heti alkuun olevansa vakaumuksellinen sionisti. Hänen mukaansa Iran, Syyria ja Lebanon ovat terroristivaltioita. Hän ei kuitenkaan osannut kertoa näkemystään Israelin tavasta kohdella kaltoin Palestiinan ei-juutalaisia. Vartijalle selitettiin näkemyksemme terroristivaltio Israelista.

Myöhemmin eräs somalinainen ryhtyi keskustelemaan aktivistien kanssa. Hän oli Suomen kansalainen, muttei pitänyt itseään suomalaisena vaan somalina. Nainen ihmetteli rotujensekoittamista vastustavaa näkemystämme. Selitimme, että esimerkiksi somalin ja suomalaisen välinen lapsi ei tule koskaan olemaan missään yhteisössä somali tai suomalainen. Suomalaisille hän on musta ja somaleille hän ei ainakaan edusta somalia. Nainen tunnustikin tämän näkemyksen oikeaksi myös omalta osaltaan.

Vastaanotto oli pääasiassa positiivista. Muutama nokkaansa nyrpistellyt marxisti ilmaisi aatteensa hävyttömyyksiä huutelemalla. Jostain syystä heillä ei ollut halua kaataa argumenttejamme omilla argumenteillaan; jälleen kerran Suomea vihaavat äärivasemmistolaiset tyytyivät kriittisen keskustelun sijaan tunkkaisiin iskulauseisiin.

Paikalla kävi myös useampi henkilö, joka halusi ottaa valokuvan itsestään joko lippumme tai banderollimme vierellä. Heitä luonnollisesti avustettiin kuvien ottamisen kanssa. Kaiken kaikkiaan päivä olikin hyvin palkitseva. Ota yhteyttä ja liity toimintaan: helsinki[at]vastarinta.com

Helsingin aktivistiryhmä

31 KOMMENTIT

 1. Hyvää toimintaa – myös kommarit näyttäisi jälleen persekipuilevan Vastarintaliikkeen läsnäolosta. Tämä ei ainakaan ole syy vähentää aktivismin määrää 😉

 2. Hienoa toimintaa! Paljolti Vastarintaliikkeen pitkäjänteisen ja näkyvän toiminnan ansiosta kansallismielisyydestä on tullut entistä julkisempaa Suomessa. Eläköön voitto!

 3. Niin sitä pitää! Asiallista tiedottamista faktoihin nojautuen eikä mitään puna-anarkistitouhua silmät mömmöistä sumeina ikkunoita rikkoen ja polkupyöriä potkien! Esiintymällä selkä suorana ilman naamioita ja viis välittäen aivonsa pihalle impanneiden provoista luodaan positiivinen mielikuva PVLstä ja sen toiminnasta. Ten points and parrot sticker!

 4. Onkos siellä kolmannessa kuvassa tolpan juuressa Romanian kerjäläismafiasta työntekijä töissä.

  14/88 toimintaa!

 5. Onko siellä oikeasti tapahtunut jotain, vai onko se koko juttu lapun rypistämisestä ja pahoinpitelystä keksittyä? Vähän nauratti, kun joku äärimmäisen härön näköinen hippi kirjoittaa Twitteriin, että tuli PVL:n hakkaamaksi, niin oli STT ja Helsingin poliisi sutena kyselemässä lisätietoja, vaikka niitä ei oltu edes tägätty twiittiin.

  • Ihan kuin jotakuta vedettäisiin turpaan jonkun lehtisen rypistämisen vuoksi. Nyt kannattaa muistaa lähdekritiikki: punikit on tunnettuja siitä, että ensin uhoavat ja perästä uhriutuvat, ja selittävät vielä että ihan vaan vähän paperia rypistin. Mikäli jotakuta nyt on satuttukin hieman tönäisemään, niin eiköhän siinä ole muitakin syitä takanaan kuin paperin rypistäminen.

   Antifasismi on aina uhriutumista ja valehtelua.

  • No joku tuollainen piripunikki nyt katsoo tulleensa hakatuksi, kun kerran mulkaisee sitä kohti. Jos vielä sanoo sille jotain, niin se katsoo tulleensa myös raiskatuksi. Sen verta ryhdikästä sakkia.

  • Minä oletan että aseman rakennuksessa on niin paljon valvontavideokameroita kuten kadullakin että mikään alue ei jää kuvaamatta. Kyse on kuitenkin keskeisestä paikasta joka on liikennevälineiden solmukohta.

   Jos pahoinpitely olisi tapahtunut, niin siitä olisi jo nimillä ja kasvokuvilla henkilöt Valemedian etusivulla ja lööpeissä.

   Voi tietysti olla että henkilö on sitä mieltä että hänet on pahoinpidelty, se on hänen käsityksensä tilanteesta jossa hän on esim. kaatunut tuulikaapissa. Sitä en kiistä lainkaan. Mutta pahoinpitelyä kovasti epäilen. Käräjilläkin on tullut vastaan tapauksia missä alkoholin vaikutuksen alainen hankilö on vessassa kaatunut lyöden päänsä ja henkilö joka on jälkikäteen mennyt vessaan, nimetään pahoinpitelijäksi. Koska juuri siinä kohtaa tajunta palautuu ja nähdään auttajan kasvot. Jokainen kertoo osaltaan vain sen mitä kokee tapahtuneen.

 6. Hieno tapahtuma, ihmisillä oli jälleen kerran mahdollisuus tulla vaihtamaan mielipiteitä kansallissosialistien kanssa.

  Hauskin kohta tuossa videossa oli kun se puna-päähinen nainen menetti hermonsa totaalisesti ja alkoi kirkumaan. Ihan kuin se vaikuttaisi johonkin.

  • Ja kuvaa on kyllä varjostettu lisää erään mummelin suun kohdalla, että saadaan synkempi vaikutelma:-D. Toivottavasti tämä lista pitenee kevään aikana anarkojen mielipahaksi. Mummot rulettaa:-D

   • Anarkistit on sellasia paskahousunistejä ettei tarvi kun yhden natsin kävellä vähän kohti niin ravataan pää kolmantena jalkana karkuun. 🙂

    • 😀 Juu, se ompi vähän siinä ja siinä pärjääkö kolme narukätistä mies- tai naisoletettua yhdelle KS-mummolle.

  • Punainen roskasakki on kyllä kautta historian ollut alhaista saastaa, se asia ei ole kyllä muuttunut mihinkään, paitsi vielä säälittävämpää suuntaan, kun on nämä anarNISTIT muhamettejensa kanssa öyhöttämässä, rummut pärisee ja kama virtaa suonessa. Olette säälittäviä pellejä, vitun narkit. Revansdi

  • On surullista nähdä miten tällainen vasemmisto-osasto toimii voimakkaimmin kaupungeissa joissa on eniten työttömiä ja asunnottomia. Maaseudulla niille nauretaan avoimesti kylän raitilla kuten pienemmillä paikkakunnillakin. Eno tossa just sano kun yks tuli uhoamaan että:”Noh noh poika, meillä pistetään tuollaisia kolme kerralla grilliin”. Kukonheltat otti vähän takapakkia. Eivät lähteet kilpasille -70 vuotiaan raudottajan kanssa.

   Mutta joo. Elämä on valintoja täynnä. Jos nukin hankkisivat itselleen koulutuksen ja oppisivat lukemaan, niin nekin pääsisi töihin ja osaksi taloudellista yhteiskuntaa. Mutta niin kauan kun vanhemmat tukee taloudellisesti, ei haluta ottaa vastuuta omasta elämästä. Ja se on surku. Niin yksilölle itselleen koska vanhemmat eivät ole aina tukemassa. Mutta myös vanhemmille koska heidän lapsistaa on kasvanut luusereita. En syytä niinkään vanhempia vaan yksilöitä itseää. Jokaisella on vastuu omasta elämästä.

Comments are closed.