Koti Uutisia Katainen tahtoo kotiäidit töihin

Katainen tahtoo kotiäidit töihin

1

Pääministeri Jyrki Katainen vieraili maanantaina talousneuvoston kanssa Ruotsissa. Opintomatkalla huomattiin, että Ruotsissa pienten lasten äidit tekevät enemmän töitä kuin suomalaiset, ja siellä myös talouskasvu on korkeampi – lieneekö tässä syy-yhteys?

Katainen haluaakin nyt selvittää, miten Suomen perhe-etuudet vaikuttavat äitien työllisyyteen. Pääministerin mukaan osa-aikatöillä voitaisiin sovittaa yhteen työ ja perhe-elämä. Yli 3-vuotiaiden äitien työssäkäyntiaste on suurempi kuin naisten keskimääräisesti, joten Katainen todennäköisesti tarkoittaa alle 3-vuotiaiden lasten äitejä.

Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula on huolissaan kotihoidontuesta; “Katainen jatkaa kokoomuslaista kovan linjan politiikkaa ja suomalaisten jakamista hyviin ja huonoihin ihmisiin”, Rehula älähti.

Suomessa kamppaillaan jo ennestään pätkätöiden ja yleisen epävarmuuden aiheuttamien ongelmien kanssa. Osa-aikatöiden lisääminen tuskin vähentää pätkätöiden määrää. Näinkö vähän maamme päämies arvostaa lasten kasvatusta ja perhearvoja?

 

Aiheesta muualla:

http://www.hs.fi/politiikka/Katainen+haluaa+koti%C3%A4idit+t%C3%B6ihin/a1305614781487

http://www.suomenmaa.fi/etusivu/rehula_jyrkk%C3%A4n%C3%A4_kataiselle_koti%C3%A4itien_sorsimisesta_6102372.html

1 KOMMENTTI

  1. “Naisten pitkät tauot työelämästä ovat Suomessa vakava ongelma. Ne johtavat naisten huonompaan työmarkkinakelpoisuuteen – syynä on se, että naiset ovat pitkään pois työelämästä.” – HS.fi

    Pitempään naiset ovat Ruotsissa poissa työelämästä, siellä on nimittäin pidemmät äitiyslomat ja isyyslomat.

    On se kumma että maa on täynnä työttömiä mutta pienten lapsien äitiä nyt aletaan vainota ja haluttaisiin laittaa töihin heti kun lapsi on hoitoikäinen, on meillä siinä suuri ja vakava ongelma. Mua oikeen “hävettää” kokoomuslaisten takia… ne ovat nyt nolanneet itsensä viime aikoina tiuhaan tahtiin. Mikä on ihan positiivista. Jospa Suomen kansa pian alkaisi ajatella itse, ja näkisi tämän mädän lumedemokrattisen systeemin läpi. Ei ole yhtäkään hyvää puoluetta eduskunnassa ja systeemi ei kerta kaikkiaan toimi. Eikä tule tällä menetelmällä toimimaankaan…

Comments are closed.