Koti Uutisia Kärrtorpin mellakasta annettu tuomioita

Kärrtorpin mellakasta annettu tuomioita

0

Södertörnin käräjäoikeus on langettanut ensimmäiset tuomiot Kärrtorpin joulukuisesta mellakasta.

Emil Hagbergille tuomittiin kahdeksan kuukautta mellakasta ja borlängeläisen äärivasemmistolaisen Daniel Riazatin pahoinpitelystä. Riazatin pahoinpitely ei liity Kärrtorpin mellakkaan. Hagberg on ollut vangittuna joulukuun lopulta lähtien. Hän vapautunee kahden kuukauden kuluttua.

Peter Jusztinille tuomittiin kuusi kuukautta vankeutta mellakasta ja ampuma-aserikoksesta. Jusztin oli vangittuna kaksi ja puoli kuukautta ennen vapauttamista. Kuudesta kuukaudesta Jusztin istunee puolitoista kuukautta. Jusztin kertoo Nordfrontille aikovansa valittaa saamastaan tuomiosta. Hän kehottaa tovereita myös kirjoittamaan Emil Hagbergille vankilaan.

Joakim Erikssonille tuomittiin kuusi kuukautta vankeutta mellakoinnista. Jusztinin tavoin Eriksson todennäköisesti tulee viettämään puolitoista kuukautta vankilassa.

Syyttäjä vaati kolmikolle tuomiota myös vihapuheesta ja kiihottamisesta väkivaltaan. Hagbergiä, Jusztinia ja Erikssonia ei kuitenkaan näistä tuomittu.

Kahdelle alaikäiselle syytetylle tuomittiin 50–80 tuntia yhdyskuntapalvelua mellakoinnista, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja ampuma-aserikoksesta. Kolmannelle alaikäiselle syytetylle tuomittiin nuorisovankilaa.

Pär Sjögren, joka ei osallistunut Kärrtorpin mellakkaan, tuomittiin 4 000 kruunun sakkoon Daniel Riazatin pahoinpitelystä.

 

Lähde: Nordfront.se

Aiheeseen liittyen: http://www.vastarinta.com/?s=K%C3%A4rrtorp