Koti Uutisia Aktivismi Kari Uoti kommentoi poliisin mielivaltaa Kohti vapautta! -marssilla

Kari Uoti kommentoi poliisin mielivaltaa Kohti vapautta! -marssilla

23

Suomen tunnetuimpiin juristeihin lukeutuva tohtori Kari Uoti kommentoi itsenäisyyspäivänä poliisin mielivaltaa Kohti vapautta! -marssilla. Tapahtuman teema oli poliisin politisoituminen, sillä viranomaiset ovat yrittäneet riistää Suomen kansallismielisiltä sanan- ja kokoontumisvapauden.

Poliisit ovat yrittäneet muun muassa kieltää Vastarintaliikkeen tunnusten käyttämisen julkisissa kokoontumisissa. Kohti vapautta! -tilaisuuden alussa monet yllättyivätkin, kun riimulippujen sijaan marssin eturivissä kannettiin kansallissosialistisia swastika-lippuja.

Suomen laki ei kiellä swastikan käyttöä poliittisena symbolina toisin kuin esimerkiksi Saksan laki. Tästä huolimatta Vastarintaliikkeen kieltämisen vaikeudesta turhautuneet poliisit provosoituivat lippuvalinnasta niin, että viranomaiset päättivät hyökätä väkivaltaisesti lippumiehiä ja näitä puolustaneita suomalaisia vastaan.

Poliisi käytti siis väkivaltaa sensuroidakseen poliittisen symbolin, jota Suomen laki ei kiellä. Tohtori Uoti totesikin, että tapahtumaketju vaikuttaa osoittavan, että iskulause “poliittisesta poliisista” on kuin onkin totta. Uoti pyysi myös Yleisradion toimittajia kysymään asiasta sisäministeri Kai Mykkäseltä.

Lähde: Twitter (1, 2)

23 KOMMENTIT

 1. Totta, laista ei löydy mitään kohtaa, joka kieltäisi hakaristin käytön lipussa tms.
  Poliisin ja viranomaisten perustelu vedoten yleiseen järjestykseen ei ole oikein vakuuttava kun perusteluun on liitetty maininta ääriaatetta edustavasta merkistä. Parilla vastamielenosoittajalla näkyi oleva sirppi ja vasara tunnus, joka kaiketi edustaa ääriaatetta. Tietenkin unohtamatta punalippujen käyttöä mielenosoituksissa vielä aivan äskettäin. Muistan hyvin, että 70-luvulla vasemmiston marsseilla oli sadoittain punalippuja, eikä poliisi puuttunut tähän ääri-ilmiöön mitenkään.
  Kari Uoti on täysin oikeassa tulkinnassaan, kun kieltoa ei ole, on poliisi politisoitunut valtaapitävien mielipidepoliisiksi.

 2. Hetkinen, mietitäämpäs pikkuisen tätäkin lausuntoa. Lausuja on siis Kari Uoti, petoksesta tuomittu rikollinen jonka toiminnan seurauksena useampi perhe menetti rahansa.

  Kun katsoo nuorta Uotia ei kasvonpiirteistä tunnista mitää erityistä rotua, mutta vanhemmiten hän ja hänen veljensä, Jussi Uoti, omaavat hyvinkin paljastavat kasvonpiirteet. Jo tämä seikka saa lausunnon kokonaan uuteen valoon. Puhumattakaan siitä että ensimmäisiä asioita joita Kari kysyi kun etsittiin asianajajaa kieltokanteeseen liittyen oli “onko teillä rahaa”. Siis toinen merkittävä ominaisuus.

  En tiedä onko Kari nyt keräämässä tässä pisteitä selvässä jutussa. Mutta natseiksi haukkuu ja odottaa vissiin yhteydenottoa. Päästäkseen rahastamaan.

  • Oli hänen ulkonäkönsä, taustansa tai tavoitteensa mikä tahansa ei se muuta hänen kysymyksensä validiteettia. Poliisi toimi lain vastaisesti.

  • Hyvä yritys, Shlomo!

   Mutta ei riittävän hyvä. Sinun argumentti on ns. “Argumentum ad hominem” eikä toimi kuin primitiivisiin kulttuuri marxisteihin.

   Itse asiasta sinulta, Shlomo, ei löydy yhtään mitään järkevää sanottavaa.

  • Suosittelen lukemaan Uotin kirjan. Hän vaikuttaa bulvaanilta, joka uhrattiin. Uhrattu voi hyvinkin alkaa phumaan asiaa myöhemmin. On joutunut sivuraiteelle ja systeemin hampaisiin

  • Sanooko ensio uoti mitään? kansallissosialismia suvussa ainakin

 3. Poliisi varmasti käyttää samaa poliittista vaikutusvaltaansa, yhdessä Mykkäsen kanssa, kun Puolustusvoimat marssivat seuraavan kerran ilmavoimien lipun alla.

 4. Kyllä natsismi on nousussa, minä niin mieleni pahoitin kun kaupoissakin on noita luumuhillolla täytettyjä hakaristitorttuja. Kolehmainen pistä polliisit keräämään ne osulasta pois.

  • Voit antaa Mykkäsellekin vähän joulumieltä kun lähetät leipomiasi hakaristipipareita sille lahjaksi.🙂

 5. Eilen poliisi todisti kuinka on politisoitunut! Suomesta on tullut Poliisivaltio!

 6. Erittäin hyvä veto Vastarintaliikkeeltä tuo hakaristilippu. Tyhmä kansanpetturi-poliisi astui jälleen kerran ansaan.

  • Oli oikein kiva nähdä kuinka suvakkisektori laski alleen 3. Valtakunnan liput nähdessään! Jatkoa seuraa…

 7. Käsky tuli jostain poliittiselta taholta, koska eivät hyökänneet heti alussa lippujen kimppuun.

  • Varmasti odottivat meidän kantavan Liikkeen lippuja ja olisivat sitten poistaneet ne, koska ovat kielletyn järjestön tunnuksia. Nyt meni pasmat sekaisin ja piti ottaa liput pois millä verukkeella tahansa.

 8. Uoti sai turpaansa linnassa, kuten Fryckmankin. Äläkä kutsu meitä “natseiksi”, helvetti soikoon.

 9. Voisiko nyt joku erittäin tieteellisesti selittää Hakaristin symboliikan. Lähtökohtaisesti asia on erittäin tärkeä. Käsittääkseni kysymyksessä on filosofian ydin. Hassua että koko elämässäolomme syy näin häpäistään! Tietoa kansalle.

Comments are closed.