Koti Artikkelit Kansanmurha Kansanmurhaa vastaan Helsingissä – katso video!

Kansanmurhaa vastaan Helsingissä – katso video!

10

21.–27.3. Punainen Risti ja Suomen eliitti viettävät “rasisminvastaista viikkoa”. Itsenäisyyttä vaativat suomalaiset viettävät sen sijaan valkoisten kansanmurhan vastaista viikkoa. Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa: #Kansanmurha #Milloinviimeksi

 

 

Vastarintaliikkeen osalta viikko lähti käyntiin lauantaina Helsingin keskustassa järjestetyllä mielenosoituksella. Päivä alkoi puolen päivän tienoilla Kampin Narinkkatorilla, jonne pystytimme kansanmurhasta sekä maahanmuuton tilastoista kertovia infotauluja sekä pöydän, jolta sai tulla hakemaan uunituoretta Vastamedia-lehteä. Tämän lisäksi aktivisteja jalkautui pitkin toria jakamaan lehteä ohikulkijoille.

Infotaulut ja lehti herättivätkin ihmisten mielenkiinnon jo ennen kuin tilaisuus oli ehtinyt kunnolla edes alkaa. Kahden torilla vietetyn tunnin aikana pöydän äärellä tuntui olevan suoranaista ruuhkaa, mikä oli tietysti positiivinen ongelma. Keskustelimme kymmenien ihmisten kanssa eliitin ja yhteiskunnan kaksinaismoralismista kuten valkoisten vastaisesta rasismista suhteessa siihen, miten paljon voimme kuulla siitä, kuinka inhottavia rasisteja kaikki valkoiset ovat mustien ollessa vain viattomia uhreja.

Muutamat henkilöt tulivat lukemaan tauluissa olleita tietoiskuja ja he jäivät selvästi mietteliäiksi. Eräs henkilö tuli paikalle hieman epäluuloisena asiaamme kohtaan, mutta tauluja luettuaan ja aktivistin kanssa jonkin aikaa keskusteltuaan hänkin myönsi hämmennyksensä: tilastotietoa vastaan on hankalaa väitellä.

Tauluja kävi lukemassa myös muutama itseään humaaniksi luokitteleva henkilö. Näiden humaanius ei tosin riittänyt ymmärtämään Etelä-Afrikassa tapahtuvaa valkoisten kansanmurhaa eikä sitä, miksi koko Euroopan tuhoaminen ja kaikkien eurooppalaisten kansojen altistaminen matalan intensiteetin kansanmurhalle humanismin nimissä on typerää.

hki14128361 hki14128333 hki14128306 hki14128516 hki14128518 hki14128514 hki14128309 hki14128307 hki14128315 hki14128515hki14128520

Monet ihmiset tulivat juttelemaan kanssamme, koska he jakoivat jo valmiiksi ajatuksiamme ainakin osittain. Tästäkin huolimatta taulujen ja lehden sisältö sai ihmiset mietteliäiksi. Harva tulee ylipäätään ajatelleeksi monikulttuurisuuden todellisia taustoja, kun kaikki aika kuluu pelkkiin maahanmuutto-ongelman oireisiin keskittymisessä.

Sillä aikaa, kun osa ryhmästämme oli pöytien ja taulujen ympärillä, oli suurin osa väestä lähiympäristössä jakamassa Vastamedia-lehtiä. Lehtiä kuluikin kiitettävään tahtiin aurinkoisessa Helsingin keskustassa.

Kahden tunnin jälkeen Narinkkatorin tapahtuma loppui, ja siirryimme lähellä sijaitsevalle Tennispalatsinaukiolle, josta lähdimme marssimaan kohti sisäministeriötä. Noin parikymmentä minuuttia kestäneen marssin aikana osallistujat huusivat iskulauseita, kuten “Vastaanottokeskukset kiinni!”, Eläköön kansallissosialismi!” sekä “Vapaa, kansallinen, radikaali!”.

Sisäministeriön vieressä sijaitsevalle Kolmikulmalle saapuessa ihmiset menivät kolmiriviin, minkä jälkeen Janne Moilanen ryhtyi pitämään erityisesti sisäministeri Petteri Orpolle suunnattua puhetta. Puheen jälkeen huusimme vielä yhteen ääneen Orpolle suunnatut terveiset: maanpetturi!

hki14128358 hki14128352 hkikatu3161 hki14128530 hki14128367

Tämän jälkeen oma virallinen ohjelmamme oli ohi, mutta tästä olikin hyvä jatkaa takaisin Narinkkatorille, jolla oli juuri alkamassa Rajat kiinni! -mielenosoitus. Tapahtumassa pidettiin noin tunnin verran puheita eri kansalaisvaikuttajilta, minkä jälkeen marssittiin jälleen.

Reitti kulki Mannerheimintietä pitkin Aleksanterinkadulle ja siitä Suomen Pankin pihalle. Osallistujia tapahtumassa oli allekirjoittaneen silmämääräisen arvion mukaan 150–200 silmäparia.

hki14128387 hki14128351 hki14128342hki14128407 hki14128531 hki14128532hki14128535

Lähdimme marssin jälkeen pois keskustasta kohti Vastarintaliikkeen Helsingin aktivistiryhmän toimintakeskus Kotia, jossa oli tarjolla lämmintä ruokaa pitkän päivän päätteeksi. Luvassa oli myös sosiaalista kanssakäymistä sekä pikakurssi realistisesta itsepuolustuksesta aiheesta kertovan DVD:n parissa. Pitkä, mutta antelias päivä alkoi olla ohi, ja väki suuntasi kohti kotikaupunkejaan illan pimentyessä.

Voit tukea kansanmurhan vastaista kampanjaviikkoamme esimerkiksi jakamalla artikkeleitamme sosiaalisessa mediassa tai levittämällä tulostettavia lentolehtisiä omalla paikkakunnallasi. Tahdomme kannustaa suomalaisia omatoimiseen aktivismiin erityisesti kansanmurhan vastaisella viikolla! Lentolehtisiä voi tulostaa kampanjasivulta ja DIY-sivulta.

Huom.! Flyereiden tekstit saattavat näyttää sekavilta Internet-selaimessa, mutta pdf-lukuohjelmalla ja tulostettaessa ne näkyvät normaalisti.

 

Jesse Torniainen

10 KOMMENTIT

 1. Todella tyylikästä toimintaa ja hieno video! Puhujalla myös hommat hallussa.

 2. Hieno video, hienot kuvat ja erittäin onnistuneen näköinen tapahtuma!!

 3. Hyvin hoidettu homma. Erityisesti, kun muistaa, että Helsingin keskustassa pyörii hardcore-suvakkeja ruuhkaksi asti.

  Yksi pieni huomautus. Pukeututuminen. Nuo hupparit ovat ehdottomasti haitallisia. Ne päällä näyttää anarkistilta, joka ei ole organisaatiollemme hyväksi.

  Käytetään sen sijaan vaikka ihan normi lippiksiä, jos on tarvettaa päätä säältä suojata.

  Hyvä asukokonaisuus voi olla vaaleat khakin väriset housut. Tumma takki ja khakin värinen lippis. Takki voi olla lyhyt vyörtärölle ulottuva tai jos se on pidempi niin olis hyvä, jos siinä olisi jonkinlainen vyötärönauha jolla takkia voi hieman kiristää.

  Ryhdikäs, mutta yliampumaton pukeutuminen antaa hyvän kuvan. Ihmisten on helpompi lähestyä ja tulla juttusille, kun vastassa on särmän ja asiallisen näköistä porukkaa.

  Tämä on ihan oikeasti tosi tärkeä juttu. Tähän kannataa kiinnittää huomiota. Tätä kannattaa miettiä ihan vastarintaliikkeen organisaation tasolla. Esim kadulle.com voi ottaa valikoimiinsa vaatetusta, jotta jäsenten ei tarvitse kantaa rahojaan muihin kauppoihin.

  • Samaa mieltä. Mutta hyvältä näytti mielestäni kaiken kaikkiaan, ja vaikuttavan selkeä toteutus videonkin puolesta!

Comments are closed.