Koti Uutisia Kotimaa Kansan Uutiset myöntää: monietniset yhteiskunnat eivät toimi

Kansan Uutiset myöntää: monietniset yhteiskunnat eivät toimi

1

Vasemmistoliiton pää-äänenkannattaja Kansan Uutiset tuli vahingossa tunnustaneeksi sen tosiasian, että monietniset yhteiskunnat ovat konfliktiherkkiä kokonaisuuksia, jotka eivät toimi. Lipsahdus tuli, kun lehti käsitteli Turkin ja Kurdien välistä konfliktia.

Kansan Uutiset kirjoittaa 19.10.2019 julkaistussa kirjoituksessaan: “Kaoottisen nykytilanteen syynä on Lähi-idän rajojen vetäminen osmani-imperiumin hajotessa ensimmäisen maailmansodan jälkeen Britannian ja Ranskan salaisen Sykes-Picot-sopimuksen mukaisesti. Niiden etupiirialueista muodostui Irak ja Syyria. Näihin maihin laitettiin kansoja, joiden riidat ovat kestäneet yli tuhat vuotta: sunneja, šiioja, kurdeja ja alaviitteja. Lähi-itään vedettiin konflikteja synnyttävät rajat.”

Lehti siis myöntää, että eri kansojen sijoittaminen toistensa keskelle aiheuttaa tunteiden kuumenemista laajemmassakin mittakaavassa. Lehden mukaan konflikteilta olisi vältytty, mikäli valtiot olisivat etnisyyteen perustuvia etnonationalistisia valtioita.

Kun kyse on Turkin arvostelemisesta, voi vasemmisto tunnustaa, ettei monietninen yhteiskunta toimi. Ilmeisesti jollakin logiikalla he silti päättelevät, että Euroopassa tämä olisi aivan eri asia.

Lähde: Kansan Uutiset (arkistoitu)

1 KOMMENTTI

  1. Tästä lipsahduksesta kannattaisi heti vinkata Veronika Honkasalolle. Kansan uutisten toimittajat tarvitsevat kipeästi täydennyskoulutusta!

Comments are closed.