Koti Artikkelit Kansallissosialistit muistivat Gösta Hallberg-Cuulaa 14.4 Länsi-Suomessa

Kansallissosialistit muistivat Gösta Hallberg-Cuulaa 14.4 Länsi-Suomessa

1

Länsisuomalaiset kansallissosialistit kokoontuivat muistamaan ruotsinsuomalaista luutnanttia ja kansallissosialistia Gösta Hallberg-Cuulaa hänen kuolinpäivänään 14.4.

Cuula on haudattu Ruotsin Solnaan, mutta hänelle on pystytetty muistokivi hänen kotiseudulleen Suomen Huittisiin. Muistokivelle laskettiin kynttilä, ja paikan päällä pidettiin seuraava puhe:

Toverit! Olemme kokoontuneet tänään tänne Huittisiin muistamaan Pohjolan vapauden puolesta taistellutta ja kuollutta suurta sankaria. 77 vuotta sitten ruotsinsuomalainen luutnantti ja Ruotsin kansallissosialisen puolueen NSAP:n propagandapäällikkö, Gösta Eugen Hallberg-Cuula menehtyi jatkosodassa taistelussa Syvärin sivujoen Jandeban rannalla Itä-Karjalassa. Hän haavoittui vakavasti astuttuaan miinaan, ja hän kuoli vielä samana päivänä vakaviin vammoihinsa, vain 29-vuotiaana. Ennen kuolemaansa Hallberg-Cuula ehti ottaa osaa talvi- ja jatkosodan kaikkein kovimpiin taisteluihin, ja edetä arvoasteikossa luutnantiksi asti. Talvisodan alkaessa ja Neuvostoliiton hyökätessä Suomeen 30. marraskuuta 1939 Hallberg-Cuula sekä puoluetoverinsa olivat ensimmäiset rajan yli Suomeen lähteneiden yli kahdeksan tuhannen ruotsalaisvapaaehtoisen joukosta.

Menetettyään Karjalan kannaksella vasemman silmänsä Mannerheim palkitsi Cuulan urheudesta taistelussa. Välirauha vei hänet hetkeksi takaisin Ruotsiin, mutta rauhan päätyttyä lyhyeen toi jatkosota Cuulan takaisin Suomeen. Nyt plutoonanpäälliköksi Hangon rintamalle. Uutenavuotena 1941 Cuulasta tuli plutoonanpäällikkö Syvärille, ja pian saapumisensa jälkeen hänet ylennettiin luutnantiksi.

Hallberg-Cuulasta tuli kansallissosialisti jo varhain, ja hän toimi 30-luvulla NSAP:n propagandapäällikkönä. Hän oli työssään erityisen taitava. Hän oli intellektuelli, mutta ennen kaikkea omistautunut taistelemaan kaduilla ja toreilla kansallissosialismin nimeen. Cuula oli järkkymätön ja lojaali idealisti, joka oli valmis taistelemaan kaikkia kansan vihollisia vastaan koska tahansa sekä uhraamaan elämänsä ja henkensä kansan ja isänmaan puolesta.

Me kaikki tiedämme kuitenkin, mikä oli jatkosodan lopputulos. Neuvostoliitto julistettiin sodan voittajaksi ja onnistui lopulta länsiliittoutuneiden kanssa tuhoamaan Saksan, viimeisen varteenotettavan linnakkeen kommunismia ja kapitalismia vastaan. Kiitos Hallberg-Cuulan ja lukuisten muiden isänmaan puolesta taistelleiden ja kaatuneiden, meistä ei tullut osa Neuvostoliittoa emmekä joutuneet kestämään sen monikymmenvuotista miehitystä ja kauheuksia etelänaapurimme Viron tavoin. Aina Toisen maailmansodan päättymisestä lähtien Pohjolaa on kuitenkin täytetty juutalaisten luomalla roskakulttuurilla ja massoilla kolmannen maailman ihmisiä.

Nämä uhkaavat vakavasti pohjoisten kansojen olemassaoloa. Tämän vuoksi vaaditaan myös nykypäivän poliittiselta sotilaalta yhtä järkkymätöntä lojaaliutta ja idealismia sekä uhrimieltä kansamme tulevaisuuden puolesta kuin Hallberg-Cuulalta aikoinaan. Nyt sitä nimittäin tarvitaan enemmän kuin koskaan aiemmin, kansamme vihollisten ollessa vahvimmillaan ja uhan kansamme kuolemisesta pois ollessa suurimmillaan!

Sen sijaan, että pakenisimme kuin uppoavan laivan jättävät rotat, kehotan teitä hyvät kuulijat tekemään kuten Hallberg-Cuula ja lukemattomat muut kansamme sankarit tekivät; taistelemaan ja kamppailemaan todellisten uhkien ja ongelmien ratkaisemiseksi.

Näin me voimme  tänään voittaa ne samat kansamme viholliset, jotka olivat vastassa Hallberg-Cuulaa ja muita tuon ajan kansallissosialisteja.

Eläköön Voitto!

Cuulan muistotilaisuuden jälkeen osanottajat siirtyivät jatkamaan päivää läheiseen Puurijärvi-Isosuon kansallispuistoon. Siellä vierailtiin Pohjoismaiden suurimpiin lukeutuvalla Kärjenkallion lintutornilla. Osanottajat kipusivat 18-metrisen tornin huipulle, josta näkymät olivat kerrassaan upeat.


1 KOMMENTTI

Comments are closed.