Koti Uutisia Kansallissosialisti löydettiin haudattuna juutalaiselta hautausmaalta

Kansallissosialisti löydettiin haudattuna juutalaiselta hautausmaalta

2

On spekuloitu sillä, mitä tapahtui Gestapo-päällikkö Heinrich Müllerille sodan päätyttyä 1945. Uuden dokumentin mukaan hänet on haudattu juutalaiselle hautausmaalle, mistä Saksan juutalaisyhteisö on syvästi loukkaantunut.

Sodan päätyttyä 1945 monet kansallissosialistit pakenivat Etelä-Amerikkaan, jonne myös Gestapo-päällikkö Heinrich Müllerin oli luultu paenneen. Vuonna 1960 Argentiinassa pidätetyn SS-upseeri Adolf Eichmannin todistajanlausunnon mukaan Müller olisi ollut tuolloin yhä elossa. Muiden spekuloitujen väitteiden mukaan Müller olisi rekrytoitu ulkomaiselle tiedustelupalvelulle, jota varten hän olisi saanut uuden identiteetin. Müller on ainoa korkea-arvoinen kansallissosialisti, jota voittajavallat eivät sodan jälkeen pidättäneet tai vahvistaneet kuolleeksi.

Vasta julkistettu dokumentti asettaa Heinrich Müllerin uuteen valoon. Sen mukaan saksalainen vapaustaistelija on haudattu juutalaiselle hautausmaalle Saksaan. Saksalaislehti Bild paljastaa, että unohduksiin sodan jälkeen joutunut dokumentti on nyt löydetty uudelleen. “Hautaustoimisto tunnisti Müllerin ruumiin jo elokuussa 1945 väliaikaishaudasta lähellä ilmailuministeriötä”, kertoo professori Johannes Tuchel.

Dokumentti osoittaa, että Müller on haudattu juutalaiselle hautausmaalle joukkohautaan Keski-Berliinissä. Paljastus suututti Saksan juutalaisyhteisön, jonka mukaan tämä on loukkaavaa saksalaisten keskitysleirien väitettyjä uhreja kohtaan. “On hirvittävän mautonta, että yksi brutaaleimmista natseista on haudattu juutalaiselle hautausmaalle. Tämä loukkaa uhrien muistoa”, totesi Dieter Graumann, Saksan juutalaisyhteisön korkein johtaja.

 
Lähteet: Nordfront.se, Aftonbladet

2 KOMMENTIT

  1. Ihmiset voisivat viimeinkin sisäistää että noista ajoista on lähemmäs 70 vuotta aikaa. Monta asiaa tehtiin päin persettä ja niiden seuraamuksia puidaan edelleen mutta viisaat kääntävät katseensa tulevaan ja ottavat menneistä opiksi.

  2. Kyllä tuo ennemmin loukkaa Müllerin muistoa! Ikuisessa levossa juutalaisten keskellä. Varmasti jokaisen terveen Eurooppalaisen pahin painajainen.

Comments are closed.