Koti Uutisia Ulkomaat Kansallismielisyys liian kovassa nosteessa – Dresden julisti “natsihätätilan”

Kansallismielisyys liian kovassa nosteessa – Dresden julisti “natsihätätilan”

2
Polisit turvaavat Dresdenin synagogaa.

Kansallismielisyys on koko 2010-luvun ajan ollut voimakkaassa nosteessa pitkin Eurooppaa. Myös Saksa on saanut osansa tästä iloisesta asiasta.

Vastauksena tälle on Dresdenin kaupunki kaupunginvaltuuston päätöksellä julistanut hätätilan, jotta “natsiongelmaan” voidaan puuttua paremmin. Julkilausuman mukaan ”demokratian ja moniarvoisuuden vastaiset, ihmisvihaa uhkuvat äärioikeistolaiset asenteet ja toimet väkivalta mukaan lukien ilmenevät Dresdenissä yhä useammin”.

Yksi laukaisimista asialle oli AfD-puolueen menestys vaaleissa, joten vasemmistolaiset päättäjät järkeilivät vaalituloksen olevan demokratian vastainen ja keksivät äänestää hätätilajulistuksen.

Dresden on tunnettu kansallismielisestä liikkeestään. Kaupungissa on jo 1990-luvulta lähtien järjestetty muistomarsseja Dresdenin terroripommitusten uhreille, minkä lisäksi kaupunki on esimerkiksi Pegida-liikkeen synnyinkaupunki.

Lähde: HS

2 KOMMENTIT

  1. Tämähän on hyvä uutinen mutta Afd ei ole vastaus. Se on samaa puljua kuin Persut. Muslimi ja judas jaostoineen.

    NPD nousee

  2. Dresden…

    Tässä nostaa kalmanhajuinen kuona kalloaan haudasta, nimittäin Dresdenin pommitus toteutettiin nimenomaan kansallismielisyyden vastaisena iskuna. Käskyn antoi ilmeisesti herra Churchill, sama heppu joka yhdessä Roosenweltin ja Stalinin kanssa päättivät että Saksan-rotuiset ihmiset ovat elukoita joita voidaan rahdata ulkomaille orjatyöläisiksi, ja suurelle osalle heistä varmaan kitumiskuolemaan.

    theguardian.com/commentisfree/2013/feb/15/bombing-dresden-war-crime

Comments are closed.