Koti Artikkelit Kansallismielisten joulu

Kansallismielisten joulu

6

Joulu2013_AK

Joulua pidetään yleisesti joko kristillisenä tai kaupallisena juhlana, vaikka perinne on ollut olemassa kauan ennen kapitalismin syntyä tai suomalaisten käännytystä. Kaukaisille esi-isillemme talvipäivänseisaus oli auringon uudelleensyntymän juhla. Se oli valkoisten kansojen aurinkokeskeisen elämänfilosofian tärkeimpiä tapahtumia, symboloiden sankarillisen ihmisen ja hänen valtakuntansa heräämistä. Vastoin huvittavia stereotypioita, myös Suomen Vastarintaliike ja Kansallisen Vastarinnan toimitus syventyvät joulun viettoon.

Meille joulu on hiljentymiselle ja perheelle omistettua aikaa. Se on lepohetki työntäyteisen vuoden päätteeksi – aika, jolloin kerätään voimia tulevaan vuoteen. Vastarintaliikkeessä toimiminen on vapaaehtoistyötä, josta rahallista korvausta ei saa, päinvastoin. Toimintaamme motivoi idealismi ja tahto luoda terveempi Suomi. Aktivisteilla on paljon vastuita sekä tehtäviä perhe-elämän ja ammatin ohella, joten arki on välillä varsin hektistä. Näin ollen joulu antaa oivan mahdollisuuden ladata akkuja.

Meille joulu on myös jakamisen ja yhteisöllisyyden aikaa. Pitkinä pyhinä monien suomalaisten osattomuus ja yksinäisyys yhteiskunnassa tuntuvat kärjistyvän. Onkin jokaisen kansallismielisen tehtävä auttaa vähäosaisia ja yksinäisiä lähimmäisiä. Joulupyhien aikana liian moni suomalainen upottaa murheensa alkoholiin. Terveempi tapa torjua kielteisiä tunteita on kanavoida ne rakentavasti. Vastarintaliikkeellä on viikoittaista urheilutoimintaa monissa Suomen kaupungeissa. Urheilu on mainio tapa ehkäistä pahoinvointia. Kansallismielisten suomalaisten epäterveitä elämäntapoja ja sosiaalista eristäytymistä vastaan voi toimia kutsumalla heidät liikuntapiireihimme! Tämä vinkiksi aktivisteille, jäsenille ja tukijäsenille: tarkkailkaa lähipiiriänne ja houkutelkaa uusia ihmisiä mukaan yhteisölliseen toimintaan!

TkuVko51-3

Myöskään muita luotokappaleita ei sovi unohtaa. Jouluna voi vaikkapa tehdä lahjoituksen paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle, kuten aktivistiryhmämme teki Turussa. Kaikissa Suomen kaupungeissa on tärkeää työtä tekeviä kansalaisia ja kansalaisjärjestöjä, joiden toimintaa voi auttaa Vastarintaliikkeessä tehdyn työn ohella. Näin rikotaan myös valheellisia ennakkoluuloja ja monikulttuurisen järjestelmän luomia järjettömiä raja-aitoja suomalaisten väliltä.

Aktivismi on taistelua lähimmäistemme ja etenkin tulevien sukupolvien hyvinvoinnin puolesta. Lähimmäisten ja tovereiden kanssa vietetty aika on mittaamaton voimavara. Tärkeää on myös muistaa menneiden sukupolvien perintöä sekä verilinjaamme.

Joulu on siis rauhoittumisen, jakamisen ja muistamisen aikaa, ei siirappisten joululaulujen, kertakäyttöisten lahjojen ja stressin kurimusta. Kannustankin kaikkia lukijoita keskittymään olennaiseen, jolloin joulumielenkin luulisi löytyvän helposti.

Hyvää joulua kaikille lukijoillemme!

 

Janne Ahokas

6 KOMMENTIT

  1. Kiitos kirjoituksesta.

    Kirjoituksen alussa oli maininta siitä että urheilu on terve tapa ehkäistä pahoinvointia. Kun tiedetään että talvipäivän seisauksen jälkeen päivä alkaa pidentyä, niin se asettaa elimistölle oman kuormituksensa. Ja ne joilla on kompassit samassa paikassa vuodesta toiseen, voivat todentaa montako astetta eranto muuttuu esim. nyt käydyn viikon aikana. Sen voi myäs nähdä nousevasta kuusta, kun katsoo miten kallellaan valoisan ja piemän puolen raja on. Onkin ehkä yllättävää ettei paljon puhuta siitä miten magneettikentä ja valon määrän muutos vaikuttaa ihmiseen. Toiset tuntevat suurta väsymystä ja tuntuu että sitä nukutaan joulun ja uudenvuoden välinen aika. Ja se väsymys on todellista.

    Siksi itse käyn aina ennen päviäntasauksia kupparilla. Se pistää elimistöön kieroksia tulevaa muutosta varten. Ja jos en jaksa lenkkeillä tai urheilla näinä aikoina, niin koitan pitää huolen että pyrin kävelemään niin paljon kuin mahdollista. Vaarana nimittäin on, että unirytmi menee sekaisin. Ja sen palauttamiseen menee aikaa.

    Siksi kaikki joita väsyttää, muistakaa että pieni happihypely päivässä tekee hyvää. Ei ruuan sulatuksen vuokis, vaan siksi että elimistö on luonnonmuutosten edessä hämillään, ja se varustautuu tulevaan. Ensimmäiseksi lepäämällä ja toiseksi varastoimalla energiaa.

    Muistorikkaita joulunpyhiä kaikille.

Comments are closed.