Koti Uutisia Kansallismielisille puolueille povataan voittoa Unkarissa

Kansallismielisille puolueille povataan voittoa Unkarissa

1

Oikeistoa povataan voittajaksi ensi sunnuntaina pidettävissä Unkarin eduskuntavaaleissa. Viimeisimmät kannatusmittaukset näyttävät siltä, että Viktor Orbán ja hänen Fidesz-puolueensa jatkavat maan hallituksessa. Fidesz ja maan pääministeri Orbán ovat johtaneet maata vuodesta 2010 lähtien.

Unkari on viime vuosina tullut tunnetuksi kansallismielisestä sisä- ja ulkopolitiikastaan. Muun muassa EU on kovin sanoin kritisoinut Orbánia ja hänen hallitustaan siitä, ettei maa ole hyväksynyt EU:n pakolaispoliittisia vaatimuksia. Orbánin ja hänen Fidesz-puolueensa johdon alla Unkari myös rakennutti maan etelärajalle massiivisen aidan, jonka ansiosta pakolaisvirrat eteläisestä Euroopasta Unkariin saatiin lähes kokonaan loppumaan.

Vaalien toiseksi suurimmaksi puolueeksi uskotaan nousevan Fidesziä radikaalimman Jobbik-puolueen. Suurimpien häviäjien joukkoon näyttävät päätyvän maan sosiaalidemokraatit, jotka ennen Fideszin valtaannousua hallitsivat maata. Sosiaalidemokraattien kannatuksen oletetaan olevan vain vajaat 12 prosenttia.

Parlamentin 199 paikasta 93 paikkaa jaetaan puolueille valtakunnallisen kannatuksen mukaan ja loput 106 paikkaa jaetaan vaalipiireittäin. Jos ennuste pitää paikkaansa, Fidesz tulee saamaan parlamentin suuren enemmistön ja saamaan haltuunsa ainakin puolet niistä 93 paikasta, jotka jaetaan valtakunnallisen kannatuksen mukaan.


Lähde: Nordfront.se

1 KOMMENTTI

  1. Niin, omenahan putoaa puusta alaspäin ja sitä kutsutaan maan vetovoimaksi eli gravitaatioksi.

Comments are closed.