Koti Uutisia Kansallismielisiä vankilaan Englannissa, jihadisteille miljoonakorvaukset

Kansallismielisiä vankilaan Englannissa, jihadisteille miljoonakorvaukset

0

Vuotanut Isis-dokumentti paljastaa, että Jamal al-Harith, joka sai miljoonan punnan korvaukset päästyään Guantanamosta, oli rahoittanut manchesterilaista terroristisolua kyseisillä rahoilla. Asiakirjan mukaan al-Harithia suositteli terroriryhmälle Raphael Hostey, joka tunnetaan myös nimellä Abu Qaqa al-Britani.

Hosteyn uskotaan houkutelleen tusinoittain muslimeja matkustamaan Englannista Syyriaan ja toimineen näiden “sponsorina”. Uutiset tulivat julkisuuteen päivä sen jälkeen kun ministerit lupasivat yrittää saada takaisin osaa 20 miljoonasta punnasta, jotka maksettiin korvauksina 17 entiselle Guantanamon vangille, mikäli rahoja on käytetty terrorismin tukemiseen.

Kruunun nimittämä lakimies ja terrorismilainsäädännön tarkastaja David Anderson myönsi, että suurinta osaa “englantilaisia” jihadisteja vastaan ei edes nosteta syytteitä. “Olemme nähneet useiden palaavan Syyriasta. Noin yhtä neljäsosaa vastaan on nostettu syyte, ja meidän tietääksemme vain muutama on syyllistynyt terrorismiin tässä maassa.”

Sen sijaan englantilainen Sean Creighton tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen väärän asian sanomisesta ja väärän kirjan omistamisesta. Hän ei ottanut osaa mihinkään väkivaltaisuuksiin eikä ole todisteita, että hän aikoi tehdä niin.

Metsin terrorisminvastainen yksikkö löysi Creightonin asunnosta White Resistance Manual 2.4:n, jota poliisi luonnehti “hyödyllisenä terroristi-iskujen suunnittelijalle”. Artikkelissa todettiin myös, että “Creighton on käyttänyt useita muita keinoja levittääkseen vihaa, mukaan lukien sosiaalisen median käyttö ja loukkaavat tarrat kadulla”. Hänelle oli annettu porttikielto Facebookista yli 300 kertaa.

Syyttäjä Jonathan Sandiford lausui: “Syytetty on vannoutunut rasisti ja National Frontin jäsen. Hän on natsismin ja jumalanaan pitämän Adolf Hitlerin lumoissa.” Creighton tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen julkisen järjestyksen vastaisista rikoksista ja viideksi vuodeksi vankilaan terrorismirikoksista.

Komentaja Dean Haydon Suur-Lontoon poliisin terrorismin vastaisesta erikoisyksiköstä totesi: “Olemme omistautuneet äärioikeistolaisten vihaa ja terrorismia levittävien ekstremistien vangitsemiseen ja tuomitsemiseen yhtä paljon kuin niiden, jotka kannattavat ja ajavat Isisin asiaa. Molemmat haluavat tuhota yhteisömme ja ovat aito riski, jos heidän annetaan jatkaa.”

Lähde: Daily Stormer