Koti Uutisia Kansallismieliset perustivat katupartion Tukholmaan

Kansallismieliset perustivat katupartion Tukholmaan

4

Sadat Tukholman alueen mellakoihin kyllästyneet ruotsalaiset ovat lyöttäytyneet yhteen ja perustaneet katupartion pysäyttääkseen jo viikon ajan jatkuneet levottomuudet alueella.

UK_kmt_perustivat_katupartion_tukholmaan
Sosiaalisissa medioissa on levinnyt kuva kansallismielisten katupartiosta. Nordfrontin saamien tietojen mukaan tähän suureen joukkoon liittyi kuvan ottamisen jälkeen lisää vapaaehtoisia.

Tukholmassa kokoontui perjantaina noin 300–400 kansallismielistä henkilöä tarkoituksenaan pysäyttää maahanmuuttajat, jotka ovat mellakoineet alueella viime sunnuntaista lähtien. Katupartioon on liittynyt sen perustamisesta lähtien jatkuvasti lisää vapaaehtoisia.

Viimeisimpiin mellakoihin osallistuneet maahanmuuttajat raportoivat Twitterissä, että “kokonainen natsien armeija” hääti heidät pois: “Yhtäkkiä tyhjästä ilmestyy kokonainen natsien armeija, joka juoksee meitä kohti. Heidän edessään seisoi 6–7 poliisia, mutta nämä väistyivät ja antoivat heidän tulla.”

Perjantaiyö oli rauhaton muun muassa Linköpingissä, Uppsalassa ja Örebrossa, jossa poliiseja ja pelastustyöntekijöitä heiteltiin kivillä näiden saavuttua ilkivallan kohteeksi joutuneelle Vivallan poliisiasemalle. Myös autoja sytytettiin jälleen tuleen monissa lähiöissä ympäri Tukholmaa.

Rauhattominta kerrotaan olleen Tumban taajamassa, jossa 50 ihmisen sanotaan aiheuttaneen erilaisia häiriöitä. Poliisin kerrotaan puuttuneen hetkellisesti myös kansallismielisten katupartion toimintaan, mutta osanottajat päästettiin pian vapaaksi.

Katupartioon on liittynyt vapaaehtoisia esimerkiksi Förbundet Nationell Ungdomista, Ruotsalaisten puolueesta sekä Ruotsin vastarintaliikkeestä. Joukossa kerrotaan olevan myös riippumattomia osanottajia.

 

Lähteet: Nationell.nu, Nordfront, Iltalehti

 

Aiheeseen liittyen:

“Suomalainen” ainut Ruotsin mellakoinnista vangittu
Ruotsin poliisi nöyrtyy mellakoitsijoiden edessä
Ruotsissa mellakoitiin jälleen

4 KOMMENTIT

 1. Pitäisiköhän Suomessakin jo alkaa suunnitella kodinturvajoukkoja, kun maailma muuttuu?

  • Mitäs jos paikalliset yhteisöt hoitaisivat itse järjestyksenvalvonnan alueellaan? Paikalliset asukkaathan luonnollisestikin ovat eniten motivoituneita säilyttämään rauhan asuinalueellaan, joten näkisin luonnollisena, että asukkaat voisivat muodostaa itse korttelipartioita valvomaan kotikulmiaan. Poliisi sitten tulisi paikan päälle, jos tarvittaisiin lisävoimia. Jo pelkkä tieto korttelipartioiden olemassaolosta riittäisi pitämään ulkomaalaiset kerjäläisporukat ja muut epämääräiset hiipparit loitolla maisemista.

   • Valtio (erityisesti kansanvastainen valtio, kuten nykyisin Suomessa alkaa olla) pitää väkivaltamonopolistaan kiinni hinnalla millä tahansa. Käytännössä kansalaisilta on kielletty puuttumasta jopa meneillään olevaan rikokseen, mikäli kunnon kansalainen käyttäisi väkivaltaa rikollista vastaan. Olihan Suomessa vuosia sitten tapaus, jossa kansalainen vastasi raiskauksen uhrin hätähuutoihin ja antoi nyrkistä raiskaajalle ja esti tämän paon poliisin saapumisen asti. Tästä tämä kansalainen sai syytteen ja tuomionkin pahoinpitelystä. Nykyisin ainoa kansalaisille sallittu puuttuminen rikokseen on soittaminen 112 ja ilmoituksen tekeminen, ei missään tapauksessa voimakeinot!

    Jos paikallinen suojeluskunta l. korttelipartio olisi avoimesti ja “virallisesti” perustettu – poliisi välittömästi veisi jäseniltä aseenhallussapitoluvat ja aiheuttaisi muuta ikävää, vaikka ko. ryhmä ei vielä tekisi yhtään mitään paikallisen yhteisön turvaamiseksi. Pelkkä ajatusrikos (että valtion väkivallan monopoli olisi rikottu omin luvin!) on nykyisin jo täysin riittävä peruste moisten ajatusrikollisten rankaisemiseen.

    Mutta pienelle, salaiselle ja epäviralliselle ryhmälle mikään virkavalta ei voi mitään. Kolme onnistunutta operaatiota joiden ainoa ilmeinen yhdistävä tekijä on alue ja kohde (mutta ei menetelmä) – loisivat ilmassa leijuvan lausumattoman varoituksen jatkosta ja palauttaisi kurin alueelle pitkäksi ajaksi tai jopa puhdistaisi alueen kokonaan. Tästä taktiikasta kirjoitti Aleksander Solzhenitsin “Vankileirien saaristossa”, jossa kymmenen tuhannen vangin leirissä vankien salaisen organisaation toimesta oli likvidoitu (l. murhattu puukottamalla) tusinan verran leirin hallinnon vasikoiksi epäiltyä vankia – ja koko leirin vasikointitoiminta loppui siihen täysin. Koska voima on ainoa keino, joka lopulta määrää kaiken tässä maailmassa.

 2. “Mutta pienelle, salaiselle ja epäviralliselle ryhmälle mikään virkavalta ei voi mitään.”

  Helkatin hyvä idea ja epäilemättä toimisi myös! Tuohon on kai pakko mennä, jos tämä touhu jatkuu ja pahenee. Hölmöä olis vain antaa periksi.

Comments are closed.