Koti Uutisia Kansallismieliset miehittivät moskeijan rakennusalueen Ateenassa

Kansallismieliset miehittivät moskeijan rakennusalueen Ateenassa

2

uk_ateena_mielenosoitus

Kansallismieliset ovat aiemminkin protestoineet suunniteltua Ateenan moskeijaa, mutta tällä kertaa he menivät pidemmälle ja muuttivat moskeijan alueen turvapaikaksi kodittomille kreikkalaisille. Alueen miehittänyt ryhmä eristi alueen piikkilangalla. Kultaisen aamunkoiton ajama projekti nauttii suurta kannatusta Kreikan kansallismielisiltä, ja muutkin oikeistoryhmät ovat osallistuneet moskeijan rakennuksen estämiseen.

Samaan aikaan hallitus on tyrmistynyt kansalaisten reaktiosta moskeijan rakentamiseen. “Tämä toiminta muistuttaa meitä menneisyyden vihan ilmentymistä, jotka uhkaavat lakia, järjestystä ja turvaa”, totesi Kostis Papaioannou oikeuden, avoimuuden ja ihmisoikeuksien ministeriön pääsihteeri lausunnossaan.

Ihmisoikeus- ja juutalaisjärjestöt ovat kiristäneet Kreikkaa pidättämään ja vangitsemaan kansallismielisiä, minkä lisäksi ne ovat vaatineet vararikossa olevaa valtiota kustantamaan 900 miljoonan moskeijan. Muun muassa tapahtumassa videolla puhunut Nikolaos Michaloliakos oli yksi noin 70:stä Kultaisen aamunkoiton kansallismielisestä poliitikosta ja 13:sta kansanedustajasta, joita vastaan Kreikan valtio nosti mielikuvitukselliset syytteet viime vuonna aina rasismista rikolliseen puolueeseen kuulumiseen.

Lähde: Greek City Times, XA Ameriki

2 KOMMENTIT

  1. Hienoa, vihdoinkin jotkut tekevät jotain.
    Aikanaan muslimit ottivat ensin Istanbulin, sitten Konstantinopolin Bosporin salmen länsirannalla. Nyt ne ovat ottamassa Ateenaa. Hienoa että joku panee edes vähän hanttiin näille valloittajille.

  2. No niin. Sanoista tekoihin. Ja jos heidät häädetään paikalta niin paljon sian verta ja sianpäitä pelotteeksi muille. Voi olla että moskeijaa ei rakenneta.

    Samaa voisi suunnitella Suomeenkin. Öisin vie sianverta suunnitellulle rakennuspaikalla ja kertoo asiasta vasta sitten kun moskeija on melkein valmis. Valokuvat vain todisteiksi tapahtuneesta.

Comments are closed.