Koti Uutisia Kansallismieliset al-Assadin tukena Syyrian konfliktissa

Kansallismieliset al-Assadin tukena Syyrian konfliktissa

4

UK_Sotilaita_Syyriassa

Lähiaikoina uutiset Syyriasta ovat keskittyneet lähinnä Yhdysvaltojen ja Israelin manipuloimaan keskusteluun kemiallisten aseiden käytöstä. Valtamedia on kuitenkin tässäkin tapauksessa myötäillyt suurvaltojen linjaa ja jättänyt paljon kertomatta varsinkin Bašar al-Assadia tukevasta toiminnasta.

Konkreettisimman esimerkin tuesta on näyttänyt kreikkalainen kansallismielinen Mavros Krinos -järjestö, joka on lähettänyt Syyriaan joukkueellisen taistelijoita auttamaan hallituksen joukkoja sodassa Yhdysvaltojen ja Israelin tukemia terroristeja vastaan. Syyriaan järjestön taistelijoita on ajanut niin yhteinen taistelu imperialismia ja sionismia vastaan kuin huoli Syyriassa terroristien vainoamien ortodoksikristittyjen kohtalosta.

Kreikkalaisilla kansallismielisillä on myös lähihistoriasta kokemusta nousta aseisiin kansallisvaltioita hajottavia voimia vastaan. 90-luvulla Balkanin niemimaalla käydyissä Jugoslavian hajoamissodissa serbitaistelijat saivat rinnalleen noin sata vapaaehtoista kreikkalaista kansallismielistä. Kreikkalaisten rooli oli merkittävä varsinkin Bosnian sodan Srebrenican vapauttamisessa. Taisteluiden tukemisen lisäksi kreikkalaiset avustivat serbejä niin sotilastiedustelun kuin humanitäärisen avun osalta.

UK_Solidarityfront

Eurooppalaiset kansallismieliset ovat näyttäneet tukensa Assadin joukoille myös Euroopan kaduilla. European Solidarity Front for Syria -niminen solidaarisuusjärjestö on levittänyt tietoisuutta jo pitkään myös konfliktin toisesta puolesta. Solidaarisuusjärjestön nimissä Euroopan kaduilla on marssinut tuhansia ihmisiä, ja järjestö on käynyt osoittamassa tukeaan myös Syyriassa asti.

Syyrian konfliktin jatkuminen näennäisten syiden nojalla tuli tuskin kenellekään yllätyksenä. Yhdysvaltojen ja Israelin harjoittaman pakkodemokratian ja arabien kansallisvaltioiden hajotuspolitiikan seuraukset ovat olleet näkyvillä jo useamman vuoden ajan. Muutama vuosi sitten myös tohtori David Duke vieraili Syyriassa puhumassa jo tuolloin havaittavissa olleista sionismin ja imperialismin ongelmista sekä meidän ja arabien vapaustaistelun samankaltaisuudesta. Puheen voi katsoa alla olevasta videosta.


Lähteet: Serbia-hellas.com, Mavroskrinos.blogspot.gr, Vice

Aiheeseen liittyen:

Syyrian kapinallisilla keskinäisiä kahinoita
USA uhkaa Syyriaa sotatoimilla
Eurooppalaiset osoittavat solidaarisuutta Syyrialle

4 KOMMENTIT

 1. Hienoja tekoja ryhmiltä, joilla ei varmasti ole liikaa resursseja varastossa. Syyriassa kuitenkin taistellaan myös eurooppalaisten puolesta, joten niin solidaarisuuden osoitukset kuin konkreettisen taistelutuen antamiset ovat äärimmäisen merkittäviä tekoja. Ja erittäin paljon tsemmppiä rintamalle Mavros Krinos -järjestön taistelijoille!

 2. Kun katsotaan Syyrian historiaan taakseppäin voidaan todeta että se ei ole ollut suurena uhkana naapurivaltioitaan kohtaan. Sen sijaan naapurivaltion toimesta sitä on koko ajan uhkailtu ja jopa aikoinaan hyökätty.

  Tänä päivänä suurin uhka jonka Syyria saa aikaan on taloudellinen uhka. Kun Syyrialle luovutettiin sen ensimmäinen ydinvoimala ja tosta aletaan rakentamaan, eikä se tarvitse edes ostaa uraania vaan se pystyy jalostamaan sen itse, on siitä muodostunut taloudellinen uhka. Maa jolla on luonnonvaroja ja joka ei tarvitse kansainvälisten pelureiden rahaa mihinkään, on uhka oligarkielle. Sen vuoksi maa täytyy syöstä anarkiaan kaikkia keinoja käyttäen, jotta sinne voidaan levittää oligarkkien “demokratia”. Aivan kuten Libyassa ja Egyptissäkin.

  Kaikeksi onneksi Syyrian vapaahetoiset ovat yhtä motivoituneita kun Libyan kansakin. Eikä sinne mennä ihan riemumarssilla. Kuka tahansa meistäkin puolustaisi kotiaan jos vastaavanlainen tilanne tulisi eteen. Vaatii kuitenkin pokkaa sanoa oligarkkien edustajille “Ei käy, ei ilman passia” niinkuin vaarikin itärajalla aikoinaan.

  Toivottavasti Syyriassakaan ei tarvitse lähteä täysmittaiseen sotaan, vaan kansallisen itsetunnon omaavien puolustajien pelote on riittävä.

 3. Meneillään olevaa kriisiä tulisi tarkastella Israelin ja Maailman sionistijärjestön vuonna 1982 julkaiseman Yinonin suunnitelman perusteella. Siinä esitetään keinoja, joilla Israel voitaisiin muuttaa alueelliseksi suurvallaksi pirstaloimalla Pohjois-Afrikka ja Israelia ympäröivä Lähi-itä helposti manipuloitaviksi osiksi.
  Yinon peräänkuulutetti Egyptin jakamista osiin ja esitti, että koko Arabian niemimaa toivottavasti hajoaisi pienemmiksi kokonaisuuksiksi sisäisten- ja ulkoisten paineiden seurauksena.

  Tunnetun uuskonservatiivin, Richard Perlen kollegoineen vuonna 1996 kirjoittama dokumentti “A Clean Break: A New Strategy for Securing the Realm” ammentaa Yinonin suunnitelmasta Yhdysvaltain ja Israelin nykyhallintojen “Uusi Lähi-itä”, joka on muokattu Israelin ja sen suuren liitevaltion etujen mukaiseksi.

  Ja vuonna 2007 tunnettu kenraali Wesley Clark kertoi pitämässään puheessa, että Pentagon-lähteidensä mukaan Yhdysvaltain viime vuosikymmenen tavoitteena on ollut Sudanin, Irakin, Libanonin, Libyan, Syyrian ja Iranin epävakauttaminen ja niiden hallitusten vaihtaminen.

  On vaikea uskoa, että kehitys näissä maissa olisi ollut täysin sattumalta edellä viitattujen dokumenttien ja lähteiden esittämän kuvauksen mukaista. Sattuma on poissuljettu mahdollisuus kansainvälisessä valtapolitiikassa.

  Syyrialainen poliittinen aktivisti tiivistää sen, miksi kansainvälinen valtaeliitti pyrkii tuhoamaan Syyrian valtion:

  Maa on velaton, sillä on itsenäinen keskuspankki. Velattomana se kykenee noudattamaan itsenäistä ulkopolitiikkaa, vastustamaan länsimaiden ja Israelin imperialismia. Maa oli kansallisesti hyvin yhtenäinen ja uskonnollisesti vapaamielinen. On asettunut poikkiteloin mm. Monsanton kaltaisten kansainväliste suuryritysten kanssa kieltämällä lailla geneettisesti muunnellun ruuan. Syyrian alueelta löytyneitä maakaasuvarantoja. Euroopan markkinoillekin tähtäävä kaasuputkihanke joka olisi uhka Israilin ja USA:n energiapoliittisille eduille….

 4. Urheita taistelijoita, tukemista konkreettisimmillaan! Näistä kuulisi mielellään lisää.

Comments are closed.