Koti Uutisia Kansallinen Vastarinta Magneettimedia-oikeudenkäynnissä

Kansallinen Vastarinta Magneettimedia-oikeudenkäynnissä

16

UK_MM_Oikeus

J. Kärkkäinen Oy -tavarataloyhtiön Magneettimedia-julkaisun sionismivastaisia artikkeleita puitiin 30.9. Ylivieskassa käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii lehden päätoimittaja Juha Kärkkäiselle ehdollista vankeusrangaistusta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä 45 000 euron yhteisösakkoa yhtiölle. Kansallinen Vastarinta oli paikalla seuraamassa oikeudenkäyntiä.

Oikeudenkäynnissä tavarataloyhtiötä ja päätoimittaja Juha Kärkkäistä edustivat eri asianajajat. Yhtiön asianajaja pyrki todistamaan, että Magneettimedian kirjoitukset oli julkaistu vastoin osakeyhtiön hallituksen tahtoa. Päätoimittaja Kärkkäinen puolestaan argumentoi oikeudessa Magneettimedian artikkeleiden paikkansapitävyyden puolesta. Huomattava osa oikeudenkäynnistä kuluikin itse artikkeleiden sisältöä koskevien kirjallisten todisteiden parissa. Tuomio julkistetaan muutaman viikon päästä.

Kärkkäisen mukaan Magneettimedian tarkoituksena on ollut toimia vastapainona valtamedioiden poliittisesti värittyneelle uutisannille sekä kritisoida länsimaiden sionistisia valtarakenteita. Kärkkäinen puolusti lehdessä julkaistujen artikkeleiden viestiä, mutta kiisti syyttäjän väitteen siitä, että sionismin tai äärijuutalaisuuden kritisointi olisi antisemitismiä tai kiihottamista kansanryhmää vastaan. Loppupuheenvuorossaan hän myös kyseenalaisti valtakunnansyyttäjä Mika Isidor Illmanin objektiivisuuden sananvapausrikoksia koskevissa oikeusjutuissa.

Oikeudenkäyntiä oli seuraamassa lukuisia toimittajia muun muassa Ylestä ja sanomalehti Kalevasta. Magneettimediaa käsittelevässä uutisoinnissa on kuitenkin kokonaan ohitettu rikollisiksi väitettyjen artikkeleiden sisältö. Erään tauon aikana pohjoissuomalainen toimittaja tokaisi kollegalleen suoraan, etteivät häntä lainkaan kiinnostaneet oikeudenkäynnin kirjalliset todisteet. Artikkeleita ja oikeudenkäyntiä enemmän toimittajat olivat innostuneita ilmiön skandaaliarvosta sekä hallituksen ja päätoimittajan välisistä ristiriidoista.

Syyttäjä koki nolostuttavia hetkiä yrittäessään määritellä antisemitismiä. Hän oli lainannut määritelmänsä European Forum on Antisemitism -järjestöltä sekä kirjailija Eero Kupariselta. Ilmeni, että Kuparinen tekee tiivistä yhteistyötä äärisionistisen Israelin Ystävät -yhdistyksen kanssa, eikä hänellä ole oikeustieteellistä pätevyyttä. European Forum on Antisemitism puolestaan paljastui American Jewish Congress -lobbausyhdistyksen (AJC) peitejärjestöksi. AJC:n militantin johtaja Stephen Steinlightin rasistisia kommentteja puitiin myöhemmin oikeudenkäynnin aikana tarkemmin muun muassa Kärkkäisen puolustuspuheenvuorossa. Syyttäjä ei osannut kommentoida lähteidensä puolueellisuutta.

Antisemitismiä ei ole myöskään määritelty Suomen laissa, joten sanan käyttäminen lyömäaseena oli Kärkkäisen puolustusasianajajan mukaan vähintäänkin ongelmallista.

Myöhemmin oikeudenkäynnissä syvennyttiin esimerkiksi amerikkalaismedioiden omistussuhteisiin, Yhdysvaltojen poliittista valtavirtaa ohjailevaan “Israel-lobbyyn”, Pertti Salolaisen tapaukseen, juutalaisvaltion sotarikoksiin, juutalaisille pyhän Talmud-kirjan rasistisiin ja seksuaalisesti kieroutuneisiin teksteihin, juutalaisterroristi Menachem Beginin saamaan Nobelin rauhanpalkintoon, Israelin Suomen-suurlähettilään karkeisiin lausuntoihin, Adrian Salbuchin ennustamaan Syyrian sotaan sekä antisionismin ja antisemitismin eroon. Puolustus vetosi vahvasti David Duken kirjaan Juutalainen ylivalta. Oikeudessa katsottiin myös Duken video Kuinka sionistit hajoittavat ja hallitsevat. Syyttäjä ei kyennyt kumoamaan puolustuksen laajalle lähdeaineistolle perustuvaa argumentointia.

Lisäksi käsiteltiin kohua aiheuttanutta artikkelia “Suuri raiskaavien rabbien salailu”. Artikkeli kertoi tapauksesta, jossa newyorkilaismedia vaikeni täysin raiskauksista, jotka paljastuivat tänä vuonna paikallisessa juutalaisyhteisössä. Sen sijaan juutalaisomisteiset sanomalehdet ovat tänä vuonna kirjoitelleet yli 10 vuotta sitten New Yorkissa sattuneista tapauksista, joissa katoliset papit olivat ahdistelleet lapsia. Syyttäjän mukaan Magneettimedian sisältö on rikollista osaksi siksi, että se on käsitellyt juutalaisaihetta “liian yksipuolisesti”. Puolustus vastasi tähän esittelemällä Ylen verkkosivuilta tulostetun uutislistan hakusanalla “katolinen”. Vaikka hakusanoihin ei kuulunut esimerkiksi “pedofiilia” tai “hyväksikäyttöä”, liittyivät katolisia käsittelevät uutiset lähes järjestään vain lasten hyväksikäyttöön ja muihin äärimmäisen negatiivisiin ilmiöihin. Katolisten “yksipuolinen” käsittely suomalaisissa valtatiedotusvälineissä ei ole kuitenkaan johtanut rikostutkintoihin, vaikka se on jatkunut vuosia. Sen sijaan yksi juutalaista pedofiliaa käsittelevä artikkeli joutui heti poliisin syyniin.

Kaikkia Kärkkäisen mukanaan tuomia todisteita ei ehditty oikeudessa käsitellä. Hänen mukaansa juutalaisten valta-aseman juuret yltävät pitkälle historiaan, ja hän suositteli tutustumaan muun muassa nykyaikaisen sionismin isänä pidetyn Theodor Herzl’n vuoden 1896 teokseen Juutalaisvaltio. Hän myös pahoitteli sitä, ettei poliisitutkinnassa tutkittu lainkaan Magneettimedian artikkeleiden todenperäisyyttä.

Kaikelle Magneettimediassa julkaistulle sionismia ja äärijuutalaisuutta käsittelevälle kirjoittelulle oli olemassa selvät lähteet, joita esiteltiin pitkin oikeudenkäyntiä. Niiden pitävyyttä syyttäjä ei myöskään kyseenalaistanut. Räväkkänä loppukaneettina syytetty siteerasi Talmudia, jonka sivuilla esimerkiksi väitetään, että ei-juutalaiset ovat eläimiä, joiden ainut tehtävä on palvella juutalaisia.

 

Aiheesta lisää:

Juutalainen ylivalta Kadulle.com-kaupassa
Suomen juutalaisjohtaja murhaa sananvapauden
Simon Wiesenthal Center ei pidä Magneettimediasta
Juutalaisten rooli
Magneettimedia: Yle kuuluu sionistisen eliitin vaikutuspiiriin
Lehdelle syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Aiheesta muualla:

Magneettimedia: “Miksi Magneettimediasta syntyi kohu?”
Magneettimedia: “Suuri raiskaavien rabbien salailu”
Magneettimedia: Juutalaisen ylivallan esipuhe
A Finnish magazine that challenged the Zionist elite

16 KOMMENTIT

 1. Iso kiitos Magneettimedialle, että näitä asioita on tuotu julkisuuteen tuomionkin uhalla!

 2. Hyvä reportaasi oikeudenkäynnistä. Olisi kyllä pitänyt päästä näkemään valtakunnansyyttäjän ilme, kun hänelle annettiin “pikku täkynä” lista YLE:n katolisia koskevista uutisista.

 3. Iso kiitos Kansalliselle vastarinnalle loistavasta tilanneselvityksestä.

 4. Hienoa, että Juha Kärkkäinen seisoo asiansa takana eikä ryhtynyt perääntymään painostuksesta huolimatta! Kiitos Kansalliselle Vastarinnalle tästä kattavasta raportoinnista.

 5. Harvoin pääsee lukemaan näin yksityiskohtaista raporttia näinkin mielenkiintoisesta oikeudenkäynnistä, tästä suuret kiitokset Kansallisen Vastarinnan toimitukselle! Ja onnea matkaan sekä kaikkea hyvää J. Kärkkäiselle, sota sananvapauden ja totuuden puolesta näyttäisi vaativan uhrauksia, mutta nämä uhraukset tulevat vielä maksamaan takaisin.

 6. Jos tuomio tulee, nostaa se ainoastaan sionisminvastustajien pisteitä kansan keskuudessa. Jussi Halla-aho kun sai tuomion sananvapausrikoksista, nousi tyypin suosio pilviin. Joka tapauksessa, tuli tuomio tai ei, niin täysi tuki tältäkin suunnalta Magneettimedialle!

  Ja raportista vielä plussaa!

 7. Kiitos kun tuette tärkeää asiaa. Yllätys yllätys valtamediat vaikenevat asiasta, koska jopa he tietävät, että antamalla edes huomiota he edesauttavat asioden oikean laidan julkituloa. Ihmiset ovat heräämässä, vaikkakin valitettavan hitaasti.

 8. Uskomattoman hienoa työtä! Hyvä tyypit! Hyvä Magneettimedia!

  Toivotaan, että totuus vielä joskus voittaa!

 9. Kiitos paljon loistavasta artikkelista ja kaikkea hyvää J. Kärkkäiselle!!! Totuus voittakoon!

 10. Hyvä artikkeli!! Kiitos kansallinen vastarinta ja kiitos Juha Kärkkäinen!

 11. Loistava ja mielenkiintoinen katsaus oikeudenkäyntiin. Toivottavasti Magneettimedian toiminta jatkuu tästä huolimatta, valtamediasta poikkeavia uutislähteitä on liian vähän Suomessa. Total Support!!!

 12. Hyvä raportti.

  Lisää näitä ja vähemmän muuta häröilyä.

  • Pakko tarttua, vaikkei pitäisi, mutta mitähän tarkoitat muulla häröilyllä? Aktivismia, Liikkeen aatemaailmaan liittyviä artikkeleita, urheilua vai peräti valtamedialle vaihtoehtona toimivaa muuta uutisointia? Onko ihmisille niin vaikeaa antaa oikeasti tunnustusta hyvästä työstä, että pakko jollain tavalla laimentaa arvostusta soittamalla suuta jostain aiheen ulkopuolisesta asiasta?

   Ja todella hyvä raportti! Hatunnosto KV:n toimitukselle ja onnea J. Kärkkäiselle tulevissa koetuksissa!

Comments are closed.